آغاز واکسیناسیون رایگان دام‌های کرمانشاه علیه"تب برفکی"

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه از آغاز واکسیناسیون رایگان دام‌های استان علیه بیماری"تب برفکی" خبر داد.

مجید همتی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه از سال گذشته تمام جمعیت دام سبک و سنگین استان را در دو مرحله - یکی در فصل تابستان و دیگری در فصل زمستان - علیه بیماری "تب برفکی" واکسینه می‌کنیم، گفت: کار واکسیناسیون دام‌های سبک و سنگین استان علیه بیماری تب برفکی از چند روز گذشته شروع شده و قرار است در این مرحله تمامی جمعیت دام سنگین (گاو و گوساله) و ۷۰ درصد جمعیت دام سبک(گوسفند و بز) دامداران استان با استفاده از ظرفیت‌های بخش دولتی و خصوصی به صورت رایگان علیه بیماری تب برفکی واکسینه شوند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه واکسیناسیون تب‌برفکی ایمنی شش ماهه در جمعیت دامی به همراه دارد، گفت:  دامداران باید واکسیناسیون دام‌ها را برای مقابله با شیوع بیماری تب‌برفکی جدی بگیرند.

وی با بیان اینکه کار واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری تب‌برفکی در مرحله واکسیناسیون تابستانی تا آخر شهریور ادامه خواهد داشت، تاکید کرد: انتظار می‌رود دامداران با اکیپ‌های دامپزشکی همکاری بیشتری داشته باشند تا دام‌هایشان در برابر بیماری تب برفکی ایمن شوند.

همتی با اشاره به بی‌میلی دامداران استان نسبت به واکسیناسیون دام‌ها، گفت: متاسفانه بنا بر اعلام اکیپ‌های دامپزشکی اعزامی به نقاط مختلف استان، دامداران تمایل چندانی به واکسیناسیون دام‌های خود نداشته و اغلب با بی‌میلی دام‌های خود را برای واکسیناسیون می‌آورند، در حالیکه بی‌توجهی به واکسیناسیون دام‌ها می‌تواند در صورت شیوع بیماری عواقب جبران‌ناپذیری در جمعیت دامی در پی داشته باشد.

همتی با بیان اینکه بیماری تب برفکی در صورت بروز باعث خسارات اقتصادی زیادی به صنعت دامپروری می‌شود، افزود: انجام واکسیناسیون به موقع به عنوان یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از این بیماری مطرح است.

وی با اشاره به واگیری بالای بیماری تب برفکی، ادامه داد: این بیماری یک بیماری عفونی ویروسی است که دام‌های زوج سُم مثل گاو و گوسفند را درگیر می‌کند و قدرت سرایت بالایی دارد.

وی با بیان اینکه میزان تلفات تب‌برفکی در دام‌های جوان بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بوده و در دام های غیرایمن ممکن است به ۱۰۰ درصد برسد، یادآور شد: در دامهای بالغ با وجودی که احتمال تلفات حدود پنج درصد است، اما در صورت ابتلای دام، کاهش میزان تولید شیر، گوشت و پشم در دام‌ها دور از انتظار نیست.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به علائم ابتلای دام به بیماری تب‌برفکی داشت و گفت: پیدایش ضایعات در ناحیه دهان، پستان و سُم از علائم بیماری تب برفکی در دام‌ها است.

همتی اضافه کرد: دام‌های مبتلا به بیماری تب برفکی علائم لنگش از خود نشان داده، ضمن اینکه احتمال سقط جنین هم در دام‌های آبستن مبتلا به تب برفکی بالا است.

وی یادآور شد: در طول دو، سه سال گذشته کانون موثری از بیماری تب برفکی در جمعیت دامی استان گزارش نشده است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402051508671
  • خبرنگار : 50180