«شمال»، «جنگل» و «جاده»؛ مخرج مشترک این واژهها برای ایرانیان «مسافرت» است. هرچند این واژگان یادآور ترانههای دلنشینی نیز بوده اما اساساً در مقوله سفر، سهم جاده و جنگل برای ثبت یک خاطره دلچسب بیش از سایر گزینههاست، به ویژه اگر مقصد مازندران خاصه غرب استان باشد.
اما یکی از این مقاصد پرطرفدار گردشگری در غرب مازندران، جاده جنگلی شهرستان عباسآباد است. جادهای جنگلی و کوهستانی که از جلگه ساحلی تا قلب جنگلهای انبوه هیرکانی امتداد داشته و در نهایت به کوهستان البرز مرکزی متصل میشود.
این جاده جنگلی پُر پیچ و خم ۲۵ کیلومتری به گواه پایگاههای خبری و خبرگزاریهای فعال در حوزه گردشگری و طبیعتگردی، در ردیف ۱۰ مسیر جذاب گردشگری ایران قرار دارد و تنها شریان ارتباطی بین شهرستان عباسآباد و شهرستان کلاردشت به شمار میرود.
وجود درختان بلند سایهگستر با چشماندازها و توقفگاههای متعدد، مسیر پیچ در پیچ میان جنگل با افقهایی به کوههای سر به فلک کشیده البرز، استراحتگاه و کافههای متعدد با انواع غذاهای محلی و نوشیدنیهای متنوع و نماها و قابهایی خیرهکننده که تصورش نیز جذاب است، این مسیر جنگلی را دلفریب و چشمنواز کرده بهویژه که بخت با شما یار بوده و هوا بارانی باشد. بنابر اظهار بومیان منطقه کمتر روز و شبی در سال را میتوان یافت که این محور مهآلود نباشد.
کافیست نام «جاده جنگلی عباسآباد به کلاردشت» را در اینترنت جستوجو کنید تا تصاویر جادویی این مسیر گردشگری شما را مسحور کند. دیدن این جاده جنگلی در فصل پاییز به تمامی عشاق توصیه میشود. این مسیر زیبا با چشماندازها و مناظر خارقالعاده توان این را دارد که هر انسان صاحب طبع و هنرمندی را بر سر ذوق آورده و او را به جرگه و حلقه شعرا دراندازد. زمستان و بارش برف در این جاده وصفناپذیر است.
این جاده علاوه بر زیبایی خیرهکننده اما یکی از محورهای مواصلاتی مهم در شهرستان عباسآباد است. فرماندار عباسآباد این محور را نوعی کمربندی برای دسترسی به جاده کندوان و استان تهران معرفی کرده و معتقد است: در صورت انسداد مسیر مرزنآباد به چالوس، تنها شریان ارتباطی برای اتصال شهرستانهای غربی مازندران به پایتخت این محور مواصلاتی است.
جواد اصلانی در گفتوگو با ایسنا، جاده جنگلی عباسآباد را یکی از شاهراههای حیاتی این شهرستان برشمرد و اظهار کرد: این جاده گردشگری در سفر اخیر وزیر راهوشهرسازی به عنوان یک طرح مطالعاتی در چند فاز جهت سهولت دسترسی غرب مازندران به اتوبان تهران شمال معرفی و همچنین در همایش فرصتهای سرمایه گذاری مازندران، کتابچه مطالعات طرح گردشگری این محور در چند فاز برای توسعه و رونق توریسم به ادارهکل منابع طبیعی استان ارائه شد.
اما این جاده بسیار زیبا و مهم در غرب مازندران همانند بسیاری از همتایان خود خالی از چالش نیست. وجود چاله و دستاندازهای متعدد، کمبود علائم راهنما و نبود گاردریل و حفاظ در برخی نقاط حادثهخیز مسیر و همچنین فقدان زیرسازی مناسب از جمله دیگر چالشهای این جاده جنگلی است که زیبایی آنرا تحت شعاع قرار داده است و چه بسا حتی یکی از این موارد منجر به ثبت خاطرهای ناگوار برای مسافران شود.
یکی از کافهداران این مسیر در گفتوگو با ایسنا از نبود امکاناتی چون برق و آب و خرابی جاده گلایه کرده و میگوید: علیرغم زیباییهای فوقالعاده اما ۹۵ درصد کافهداران و اقامتگاههای جنگلی در این مسیر برق ندارند و با ژنراتور فعالیت میکنند.
وی از نبود آنتن تلفنهای همراه در مسیر ابراز نارضایتی کرد و گفت: «در چند نقطه از این ۲۵ کیلومتر جاده جنگلی فقط آنتن گوشی بالا میاد، اگر خدای ناکرده اتفاقی بیوفته یا تصادفی پیش بیاد که سرنشینان خودرو قادر به حرکت نباشند معلوم نیست چطور باید نیروهای امدادی و انتظامی باخبر شوند».
اما هرجا جنگلی و جادهای مهیا باشد، سروکله قاچاقچیان چوب نیز پیدا میشود. یکی از جنگلبانان شهرستان عباسآباد در گفتوگو با ایسنا از وجود قاچاق چوب و برگ و خاک در این محور خبر داد و با بیان اینکه تعداد جنگلبانان در این محدوده نسبت به وسعت ناحیه تحت پوشش اندک است، تاکید کرد: نبود ایستگاه نگهبانی شبانهروزی در این مسیر باعث شده تا خودروها به راحتی چوب و برگ و خاک را به واسطه این راه دسترسی از جنگل خارج کنند.
وی با اظهار به اینکه جنگلبان هیچ ابزار بازدارندهای نداشته و توان مقابله و درگیری با قاچاقچیان را ندارد، گفت: دستگاه قضایی نیز برخورد درخوری با قاچاقچیان ندارد و احکام و جرایم درنظر گرفته بازدارنده نیستند؛ در واقع جنگلبان، بدون سلاح و حامی مانده و ترجیح میدهد بین نجات جنگل و جان خود، یکی را برگزیند.
با همه این چالشها اما بازدید از جاده جنگلی عباسآباد برای یکبار حتما ارزش دارد. یکی از مسافران که از شهرستان مرودشت استان فارس به این جاده پا گذاشته در گفتوگو با ایسنا میگوید: بازدید از این جاده برای هر ایرانی حداقل یکبار الزامی است و کمتر مسیری به این زیبایی در شمال کشور وجود دارد. مسافر دیگری از اصفهان نیز با وی همنظر است و میگوید: اولین بار است که وارد این مسیر شده و هرگز تصور نمیکرده که جادهای به این زیبایی در ایران وجود داشته باشد.
به هر روی، جاده جنگلی عباسآباد در غرب مازندران توصیف همان زیبای تندخویی است که هرازگاهی به دلیل کمبود نوازش و دلجویی و نبود حمایتها، عصیان کرده و جمال بینظیرش میتواند برای همراهانش خطرآفرین شود.
انتهای پیام