محمدمهدی فداکار استاندار کرمان در این جلسه اظهار کرد: رویکرد صنایع خلاق، کار نویی است و کارهای نو با موانعی روبهرو هستند. ضمن اینکه ارزشگذاری برند و کارهای نو و خلاق، کار سختی است و زیرساختهای مربوط به این حوزه کم کم دارد شکل میگیرد.
وی با اشاره به اینکه باید بپذیریم فراهم شدن زیست بوم، زمان میبرد افزود: در ارائه تسهیلات همکاری خواهیم کرد و بخشی از کار نیز در استان دارد انجام میشود و باید اطلاع رسانی صورت بگیرد.
فداکار بیان کرد: در راستای قانون جهش تولید دانش بنیان، پیگیر ایجاد یک شرکت با سرمایهگذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومان هستیم و شرکتهای دانش بنیان در این زمینه اعلام آمادگی کرده و خودشان سرمایهگذاری خواهند داشت.
استاندار کرمان با اشاره به خروج عواید شرکتهای بزرگ از کرمان گفت: مالیات شرکتهایی مانند مس و گل گهر جزء درآمد دولت محسوب میشود. سود نیز به سهامداران تعلق میگیرد و عملا کار زیادی از سوی شرکتها در استان صورت نمیگیرد. شرکت ها فقط اشتغال ایجاد کردهاند و برای سرمایهگذاری در برخی پروژهها همکاری میکنند.
وی با اشاره به اینکه ظرفیتهای قانونی خوبی برای صنایع خلاق در کنار دانش بنیانها تعریف شده، اظهار کرد: لازم است یک مرکز مشاوره در حوزه صنایع خلاق راهاندازی و همچنین کارگروهی با حضور معاونت اقتصادی و مشاور اقتصادی استاندار شکل بگیرد و کارهای مربوط به صنایع خلاق و دانش بنیان دنبال و هر نقشی به برای ما تعریف شود، همکاری خواهیم داشت زیرا حوزه بسیار ارزشمندی است و باید قدر استعداد جوانان را دانست.
همچنین محسن روحی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در این جلسه با اشاره به مشکلات حوزه صنایع خلاق گفت: بانکها بهفردی که در خانه به عنوان مثال کلمپه میپزد، وام اشتغال پرداخت میکنند اما تسهیلاتی به هنرمند عکاس، نقاش یا انیمیشنساز نمیدهند و هنوز نتوانستهایم با بانکها در این زمینه به گفتمان واحد برسیم.
وی افزود: کمترین میزان جذب تسهیلات تبصره ۱۸ و دریافت وامهای اختصاص یافته مربوط به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است و امیدواریم وضعیت در سال جاری بهتر شود.
فریدون فعالی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کرمان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه توریسم و صنایع دستی بخش مهمی از اقتصاد جهانی را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: گردشگری به صنعت نفت و خودروسازی طعنه میزند و استان کرمان با داشتن هفت اثر ثبت جهانی، ۸۰۰ اثر ثبت ملی و تنوع تاریخی و فرهنگی با ارزش گردشگری، ظرفیت بالایی دارد.
وی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری در بخش گردشگری در قبل، حین و بعد از سرمایهگذاری باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: نگاه ما نگاه توسعه صنعت و معدن است و به بخش گردشگری هم توجه شده است.
فعالی با اشاره به زیرساختهای گردشگری و خانههای خلاق صنایع دستی و بازارچه های صنایع دستی بیان کرد: برنامهریزی ۱۰ خانه خلاق در ۱۰ شهرستان را داریم و کاربری اماکن تاریخی کاربری صنایع دستی خواهد شد؛ مثل سربازخانه بم و مدرسه بم کاربری صنایع دستی شده تا با ایجاد بازارچه هنرمندان فضایی برای فروش محصولات داشته باشند.
به گزارش ایسنا، امیر حسن زاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان نیز در این جلسه اظهار کرد: مهارت در همه حوزههای استان کرمان ضعیف است و با کمک فنی و حرفهای بحث مهارت را پیش میبریم و آموزشها را در صنایع خلاق میتوانیم ارائه دهیم.
وی افزود: برنامههای خوبی را در حوزههای گردشگری و صنایع دستی پیش میبریم و باید شرکت مدیریت صادرات راهاندازی شود زیرا محصولات خوبی در استان کرمان برای صادرات داریم.
حسن زاده با اشاره به اینکه دانشآموزان علاقه خوبی به صنایع خلاق دارند و برای غنیسازی اوقات فراغت آنها برنامههایی را در دستور کار داریم، تصریح کرد: ۸۵۲ میلیارد تومان سهم استان کرمان در سالجاری از تسهیلات تبصره ۱۸ است که سهم اشتغالهای نو و صنایع خلاق نیز در این بودجه دیده میشود.
انتهای پیام