در آستانه ۲ سالگی شروع فعالیت دولت سیزدهم رصد و ارزیابی دستاوردهای دولت در مازندران نشان دهنده این موضوع اساسی است که تحولات قابل توجهی در حوزه اقتصادی، صنعتی و گردشگری صورت گرفته و جهش راهبردی در مسیر عملیاتی شدن توسعه استان محقق شده است.
با روی کارآمدن دولت آیت الله رئیسی که زنده نگه داشتن امید مردم به زندگی در دوران ریاست خود در قوه قضائیه عملکرد قابل توجهی داشته است پس از حضور خود در نهاد ریاست جمهوری عزم خود را بر خدمت شبانه روزی به مردم جزم کرد؛ به همین منظور فعالیت جهادی برای توسعه و پیشرفت کشور را در صدر برنامه های خود طی ۲ سال گذشته قرار داد.
پنجشنبه بیستم آبان ۱۴۰۰ که سیدمحمود حسینیپور با حضور وزیر کشور به عنوان بیست و چهارمین استاندار مازندران معرفی شد سخنان آتشین و قاطعی را ابراز کرد و به گفته خودش به هیچ گروه و جریانی بدهکار نیست و اکنون نزدیک به ۲۱ ماه از دوره مدیریت سید محمود حسینی پور در استان مازندران می گذرد که رصد و ارزیابی عملکرد حوزههای مختلف میزان تاثیرگذاری استاندار در روند توسعه اقتصادی مازندران را بیشتر برجسته می سازد.
در نگاهی اجمالی به عملکرد بیست و چهارمین استاندار مازندران می توان تسهیل در صدور مجوزها برای حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی، حمایت ویژه از فعالین صنعت گردشگری در استان و تلاش بی وقفه برای استقرار اسکله رو-رو در بندر امیرآباد، دیدار با سفیران کشورهای مختلف خارجی و احیای واحدهای راکد تولیدی را مورد توجه قرار داد .
برگزاری مستمر سفرهای شهرستانی که منجر به بیشترین دیدارهای مردمی طی سال های گذشته شده است و آغاز عملیات اجرایی طرح توانمندسازی ۵۰۰ روستای استان، از دستاوردهای بیست و چهارمین استاندار مازندران است.
سفرهای شهرستانی استاندار مازندران نیز یک اقدام در برقراری ارتباط با مردم است که تمام مدیران ارشد و میانی استان با مردم روستاهای مختلف دیدار میکنند، حضور می یابند؛ و نسبت به بررسی مشکلات موجود دستورات لازم را صادر می کنند در واقع سفرهای شهرستانی استاندار مازندران منجر به ارتباط صمیمی و بدون واسطه با مردم در دورترین نقاط استان شده است. حتی معاونان و مدیران میانی هم در این سفر نماینده عالی دولت سیزدهم در مازندران را یاری میکنند.
یکی از پروژههای مهمی که از ۱۴ سال گذشته آغاز ولی با روند کندی پیش میرفت، نیروگاه زباله سوز ساری بوده که در سفر رئیس جمهوری به مازندران طی بازدیدی که از نیروگاه زبالهسوز مرکز مازندران داشتند دستور راهاندازی این طرح زیست محیطی را در کمترین زمان ممکن صادر کردند.
لذا این طرح تا پایان سال ۱۴۰۰ نیز ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی و همچنین ۵۱ درصد تجهیزات آن هم خریداری شده بود، اما اکنون بنا به اعلام مسئولان عمرانی مازندران در بخش تجهیزات پیشرفت ۹۵ درصدی دارد که به گفته بابایی کارنامی نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی تکمیل این پروژه نیازمند ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار است.
یکی از اتفاقات مهم که در ماه گذشته صورت پذیرفت سفر یک هیات اقتصادی از استان مازندران به ریاست نماینده عالی دولت در مازندران و با حضور مدیران بخش دولتی و خصوصی به کشور روسیه بوده است که در این راستا سید محمود حسینی پور در اول مرداد ماه امسال در جمع خبرنگاران از مسائل دامپزشکی مازندران و روسیه با هدف صادرات محصولات غذایی در قالب برگزاری آموزش برای تعامل تجاری دو کشور را از اهداف این سفر برشمرد.
همچنین قرارداد فروش محصولات کشاورزی توسط پایانه تولیدات کشاورزی روماک مازندران از دیگر اقداماتی است که مقرر شد در سه فروشگاه زنجیرهای روسیه با ۲۷ هزار شعبه محصولات کشاورزی مازندران به فروش برسد، در واقع ارزش صادرات محصولات کشاورزی مازندران از این طریق تا ۲۰۰میلیون دلار برآورد شده است. همچنین برگزاری بزرگترین همایش گردشگری با حضور فعالان گردشگری ایران و روسیه، برخی از کشورهای همسایه در مهر ماه از دیگر دستاوردهای این سفر بوده است.
لازم به ذکر است آنچه در این نگارش آمده است بخشی از دستاوردهای دولت سیزدهم در مازندران بوده است نباید از یاد برود که پس از ۱۰ سال رشد اقتصادی منفی مازندران در "دولت مردمی ایران قوی" به رشد اقتصادی ۵ درصدی رسید.
همچنین کاهش ۳ درصدی ثبت طلاق در مازندران که سال ها روند صعودی داشت. یا نرخ ۴۴ درصدی مشارکت اقتصادی که ۲ درصد از شاخص کشوری بالاتر است و میتوان به خروج ۱۳۲ واحد تولیدی از تملک بانک ها، بازگرداندن ۱۹۸ واحد تولیدی راکد و نیمه تمام به چرخه تولید، کاهش ۲ درصدی نرخ بیکاری، پیشگیری از تعطیلی ۳۰۰ واحد تولیدی و اشتغال پایدار برای بیش از ۴۰ هزار نفر، افزایش ۱۱۵ درصدی ترانزیت کالا از بنادر استان مازندران و کسب رتبه دوم نرخ ایجاد اشتغال در کشور را یاد کرد.
اما لازم است به فعالیت دولت سیزدهم در بخش کشاورزی هم اشاره شود از جمله فراهم کردن زمینه صادرات محصولات کشاورزی به ویژه مرکبات، کیوی و برنج مازندران ، به کشور چین و روسیه که برای اولین بار انجام شد.
البته نباید از افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۱۹۰۹ پروژه عمرانی به ارزش ۳۲۷۱میلیارد تومان به صورت متمرکز در هفته دولت و دهه مبارکه فجر با اشتغال بیش از ۸ هزار نفر غافل شد که این موضوع بخش مهمی از ظرفیتهای مازندران بوده که سالها در قالب طرح های نیمه تمام روی زمین مانده بود.
انچه قابل اهمیت است که لازم است مطرح شود افتتاح کامل ورزشگاه شهید وطنی قائمشهر بوده تا آرزوی مردم این شهرستان به واقعیت تبدیل شود. یا آسفالت بیش از ۴۰۰ کیلومتر از راه های روستایی و شریانی طی یک سال گذشته؛ اجرای طرح هادی ۴۴۲ روستا در یک سال گذشته با اعتبار ۲۵۴ میلیارد تومان وپرداخت ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی، گاز رسانی به ۱۰۹ روستا با سرمایه گذاری ۸۰۰ میلیارد تومان را میتوان از پروژههایی دانست که لازم بود پیشتر در دولتهای قبلی برای تقویت زیر ساخت مازندران به آن پرداخته میشد.
نباید غافل شد از جدیت دولت سیزدهم در آزاد سازی حریم دریا، جلوگیری از تغییر کاربریها و آزاد سازی ۶۰۰ هکتار اراضی جنگلی از ید متخلفان و سود جویان و تهیه بانک اطلاعاتی از تعرضات به جنگل ها و منابع طبیعی در مازندران؛ همه این موارد در مدت ۲ سال خدمت دولت سیزدهم در استان بوده است که به صورت مختصر در این گزارش به تحریر درآمد.
انتهای پیام