پزشک و متخصص طب ایرانی عنوان کرد

راهکارهای طب سنتی برای پیشگیری و رفع گرمازدگی/ تأثیر روغن بنفشه و بادام در کاهش علائم

پزشک و متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه در گرم‌ترین روزهای سال قرار داریم، تدابیر طب ایرانی در خصوص پیشگیری و رفع گرمازدگی را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر مهشید چایچی با اشاره به اینکه در گرم‌ترین روزهای سال قرار داریم و ممکن است افراد دچار گرمازدگی شوند، تاکید کرد: بهتر است تا جای ممکن کودکان، زنان باردار، سالمندان و افراد دارای بیماری‌های خاص در ساعات اوج گرما از منزل بیرون نیایند و در صورت ضرورت از وسایل نقلیه دارای تهویه مناسب و کلاه نقاب دار استفاده و سعی کنند بیشتر از محل‌های سایه تردد کنند.

وی با اشاره به برخی علائم گرمازدگی همچون ضعف شدید و خستگی، سردرد، استفراغ و حالت تهوع، رنگ پریدگی، بالا رفتن دمای بدن، کاهش فشار خون، افزایش ضربان قلب و...، گفت: شایع ترین علائم گرمازدگی سردرد است که گاهی با تشنگی شدید، خشکی دهان و چشم و گاهی با حالت تهوع و سنگینی سر همراه می‌شود و حتی ممکن است در اثر کم آبی شدید فرد دچار اختلال حواس شود.

کارشناس دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، ادامه داد: در حالت گرمازدگی بدن نمی‌تواند گرمای اضافی خود را دفع کند، در نتیجه دمای بدن افزایش می یابد که می‌تواند باعث آسیب به سایر اندام‌های بدن شود و شایع ترین علامت آن سر درد است که گاهی با تشنگی شدید، خشکی دهان و چشم و گاهی نیز با حالت تهوع و سنگینی سر همراه است.

چایچی تاکید کرد: در این حالت از گرفتن دوش آب خیلی سرد به دلیل ایجاد شوک ناگهانی و قرار گرفتن در معرض باد مستقیم کولر خودداری کنید. همچنین از نوشیدن مایعات بسیار سرد پرهیز کنید، فرد گرما زده بایستی در فضای سرد قرار گیرد تا به تدریج و آهسته بدن خود را خنک کند و کم کم مایعات خنک بنوشد تا دچار معده درد نشود.

وی افزود: در برخورد با فرد گرمازده پاهای او را بالاتر از سطح بدن قرار داده و لباس‌های او را کم کنید. ماساژ دادن گونه‌ها، پیشانی و پشت گوش‌ها با روغن بنفشه و بادام نیز به پیشگیری و رفع گرمازدگی کمک می‌کند. همچنین اسپری کردن گلاب بر سر، صورت و جلوی گردن یا گذاشتن پارچه آغشته به گلاب بر روی سر در رفع گرمازدگی موثر است.

این کارشناس دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، ادامه داد: در گرمای شدید و در حالت گرمازدگی می‌توان از دوغ و شربت‌های گلاب، سکنجبین، بیدمشک با افزودن مقداری گلاب، خاکشیر، تخم شربتی، تخم خرفه و آب لیمو ترش تازه استفاده کرد. همچنین می‌توان سکنجبین را با تخم کاسنی مخلوط کرده و کمی گلاب به آن اضافه کرد؛ البته خانم‌های باردار باید در مصرف تخمه‌های لعاب دار احتیاط کنند.

بنابراعلام روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، این پزشک و متخصص طب ایرانی در خاتمه با تأکید بر اینکه در فصل گرما نباید از خوراکی‌های سنگین و خیلی چرب و شیرین استفاده کنیم، اظهار کرد: بهتر است در این فصل بیشتر از سوپ‌ها و غذاهای آبکی استفاده کنیم.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402051307519
  • خبرنگار : 71635