سید محمدهادی سبحانیان چهارشنبه 11 مرداد در حاشیه جلسه با فعالان اقتصادی فارس، در گفت و گو با خبرنگاران، مالیات ستانی از اصناف و مشاغل را از مهمترین محورهای جلسه با فعالان اقتصادی ذکر و اضافه کرد: امسال با همراهی بسیار خوبی که با مجموعه اصناف و مشاغل و بازاریان در سراسر رقم خورد، شاهد سالی کم نظیر در تسلیم اظهارنامهها بودیم.
رئیس سازمان امور مالیاتی با تاکید بر اینکه تلاش شد تا با اتکای به خود اظهاری قاطبه اصناف و مشاغل، امر مالیات ستانی دنبال شود، گفت: با توجه به اطلاعات بانکی خوبی که در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار گرفته و بنا بر آمار تسلیم خوداظهاری اصناف و مشاغل، خود اظهاری اصناف و مشاغل امسال نسبت به سال گذشته سه برابر افزایش پیدا کرده است.
مالیات سال گذشته نیمی از اصناف کشور صفرمطلق محاسبه شده است
سبحانیان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه قائل به اجرای ما قانون هستیم، مالیات بیش از ۵۰ درصد از اصناف و مشاغل در سال ۱۴۰۱، صفر محاسبه شد، چرا که معتقدیم که اگر تا هر میزان درآمد و سود اصناف و مشاغل مشمول معافیت میشود، نباید از آنها مالیات ستانی انجام شود.
او اظهار کرد: قاعدتا در این مسیر سوالات و ابهاماتی ایجاد میشود که ما با آغوش باز پاسخگو خواهیم بود که البته در این راستا هم طی دو ماه گذشته در بیش از ۲۰۰ نقطه کشور میزهای خدمت برگزار کردیم.
معاون وزیر اقتصاد ابراز امیدواری کرد که همراهی و تعامل ایجاد شده بین فعالان اقتصادی و سازمان امور مالیاتی تداوم یابد.
سبحانیان همچنین با بیان اینکه دغدغه دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت تاکنون، توجه ویژه به امر تولید بوده و ما هم معتقدیم حتما حوزه مالیاتی میتواند در تسهیل فضای تولید در کشور کمک کننده است، گفت: به همین دلیل طی دو سال گذشته ۷ واحد درصد نرخ مالیات بر فعالیتهای تولیدی در کشور کاهش پیدا کرد.
او تصریح کرد: اگر شفافیت و داده مبنایی را مبنای مالیات ستانی و گفتوگو با فعالان اقتصادی و اصناف و مشاغل قرار دهیم، سوء تفاهمها رفع و در یک فضای کاملا شفاف و عادلانه میتوان از فعالیتهای اقتصادی، مالیات ستانی کرد.
ممانعت از فرار مالیاتی با همکاری نهادهای مختلف
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با تصریح بر اینکه اراده و تلاش ما، اخذ مالیات از فعالان بزرگ اقتصادی است، گفت: در همه جای دنیا بخش قابل توجهی از درآمدهای مالیاتی دولتها، از مالیات گرفتن از شرکتهای و هلدینگهای بزرگ اقتصادی اتفاق میافتد و ما هم به همین دلیل به سمت حرکت میکنیم.
سبحانیان مجددا ابراز امیدواری کرد که زمینه حقوقی که در مجلس شورای اسلامی و چه در قوانین بودجه قوانین و مادر مالیاتی پیاده سازی میشود، موجب تسهیل و تسریع مسیر مالیات ستانی از فعالان بزرگ اقتصادی شود.
او همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تا چه اندازه در شناسایی فرار مالیاتی موفق بودهاید؟ عنوان کرد: همکاری با دو مجموعه دولت و حاکمیت را برای شناسایی مؤدیان جدید آغاز کردهایم، به گونهای که طی دو سال گذشته بالغ بر دو میلیون مؤدی جدید را شناسایی کردهایم.همکاری با نهادهای مختلف امنیتی و نظارتی نیز برای شناسایی فراریان بزرگ مالیاتی را هم آغاز کردهایم.
مالیات بر مصرف را دنبال میکنیم
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور همچنین با بیان اینکه در همه جای دنیا یکی از مهمترین پایههای مالیاتی، مالیات بر مصرف است، گفت: در کشور ما نیز این مهم متداول است و مبنای آن هم این است که هر کسی که قدرت مصرف بیشتری دارد، باید بیشتر در تامین منابع دولت، مشارکت کند.
سبحانیان، مالیات بر درآمد را از دیگر پایههای مالیاتی عنوان کرد که افراد بخشی از درآمدهای خود را باید به صورت مالیات پرداخت کنند و ادامه داد؛ البته دنیا به سمت تمرکز و سهم بیشتر درآمدهای مالیات براساس مالیات بر مصرف حرکت میکند.
او به مالیات ستانی از پزشکان و تاثیر در مهاجرت آنها هم اشاره کرد و گفت: برای سازمان امور مالیاتی کشور هیچ رسته و شغلی متفاوت از رسته و شغل دیگری نیست اما اینکه به لحاظ مسائل اجتماعی و رسانهای مواردی از مراجعه به مطب پزشکان و هدایت بیماران به پرداخت کارت به کارت یا پول نقد میکنند برای مردم حائز اهمیت شده، مقولهای مجزاست و در عین حال مالیاتی ستانی از اصناف توسط بسازمان مالیاتی کشور متفاوت نیست.
معاون وزیر اقتصادی تصریح کرد: اتفاقا پزشکان جزو صنوفی هستند که بیشترین مالیات را نسبت به سایر رستهها پرداخت میکنند و البته میزان مالیات پرداختی پزشکان در سال عدد بالایی نیست و به طور متوسط هر پزشک حدود ۳۰ میلیون تومان در سال مالیات پرداخت میکند.
انتهای پیام