وزیر بهداشت اعلام کرد

پیش‌بینی حضور جمعیت زیاد در اربعین امسال/گرمازدگی؛ موضوع مهم امسال

وزیر بهداشت با بیان اینکه با توجه به فروکش کردن کرونا پیش بینی می‌کنیم جمعیت زیادی برای مراسم اربعین امسال حضور یابند، در عین حال بر تمهیدات و اقدامات صورت گرفته جهت مقابله با بیماریهای واگیردار و گرمسیری و تامین سلامت زائران تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر بهرام عین‌اللهی در افتتاحیه سومین کنگره سلامت در اربعین، گفت: اربعین یک مراسم چند طیفی است که از ایران تا عراق ادامه دارد و هر گوشه ثوابی دارد که حتی شاید خدمت رسانی در مسیر، ثواب بیشتری از همان نقطه داشته باشد. 

وی با اشاره به اهمیت اربعین برای جهان اسلام، افزود: از طرفی ریاست جمهوری هم بارها تاکید کردند که برای برگزاری این مراسم تلاش کامل داشته باشیم. 

او با اشاره به اینکه موضوع مهم اربعین امسال، گرمازدگی ناشی از افزایش دما است، بیان کرد: باید اقدامات کافی در این زمینه و بویژه بیماری‌های گرمسیری، وبا، تامین اتاق سرد و... انجام دهیم. امسال با حضور مادران باردار، کودکان و افراد مسن روبرو خواهیم بود و باید مراقبت‌ها را افزایش دهیم.از طرفی امسال به دلیل فروکش کردن کرونا پیش بینی می‌کنیم جمعیت زیادی برای مراسم اربعین حضور یابند و ما باید برای بیماری‌های واگیردار، زیرساخت‌های سلامت و... آماده باشیم و در عین حال به فکر مشکلات حوادث ترافیکی باشیم. 

وی افزود: از چند هفته قبل قرارگاه بهداشت و اربعین حسینی در وزارت بهداشت تشکیل شده است و کمیته‌های مختلفی مسئول پیگیری امور بودند. این اربعین مجموعه‌ای از همه حوزه ها است و نیاز به هماهنگی بین بخشی دارد. برای اینکه با کشور عراق بتوانیم هماهنگ شویم با وزیر بهداشت عراق و دوستان حشدالشعبی نیز جلساتی داشتیم و این عزیزان اعلام آمادگی کامل برای همکاری کردند.  

وزیر بهداشت تاکید کرد: خدمات درمانی رایگان و تامین کادر سلامت مورد نیاز دنبال می‌شود. برای اینکه بتوان نیروی قابل توجه تامین کرد از دستیاران سال آخر به عنوان طرح یک ماهه استفاده می‌کنیم و حتی افراد فارغ‌التحصیل می‌توانند در ایام اربعین کار را شروع کنند و این مدت خدمت جزو تعهدات آنها قرار میگیرد. 

وی افزود: سازماندهی و پیش‌بینی اعزام حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار دانشجو و اعضای هیئت علمی را برای مراسم اربعین به جهت ترویج فرهنگ عاشورایی در دانشگاه‌ها داریم. همچنین وام دانشجویی به میزان هر نفر ۳۰ میلیون ریال را برا دانشجویان درنظر گرفتیم. 

او با اشاره به تامین زیرساخت مناسب در پایانه‌های مرزی، اظهار کرد: سال قبل بیمارستان شهید قاسم سلیمانی را در شلمچه بهره برداری کردیم که بسیار موفق بود. امسال با تلاش صورت گرفته بیمارستان پایانه مرزی مهران هم آماده بهره برداری شده است.

وزیر بهداشت افزود: در بحث گرمازدگی سازه‌های ثابت بسیار موثرتر هستند و توصیه میکنم برای گرمازدگی از چادرها استفاده نشود و میتوان از کانکس‌ها و اتوبوس آمبولانس‌ها هم استفاده کرد که تولید داخلی آنهم وجود دارد و ۶۷ تا از این اتوبوس‌ها تاکنون آماده شده است. 

وی افزود: سعی در آماده سازی دانشگاه‌های علوم پزشکی داشتیم و دستورالعمل‌های لازم را ارائه کرده‌ایم و بویژه از دانشگاه‌های مرزی خواستیم که کلاس و آموزش لازم را به پرسنل ارائه دهند. 

او به هماهنگی‌های انجام شده با وزیر بهداشت عراق اشاره و تصریح کرد: در اجلاس گروه G5  نیز بر این مهم تاکید شده است و هماهنگی‌هایی انجام شده است. 

وزیر بهداشت ادامه داد: کسانی که امسال قرار است در موکب‌های بهداشت و درمان خدمت کنند عمدتا باید به تایید هلال احمر رسیده باشند که حتما تخصص داشته باشند چون سلامت افراد برای ما بسیار مهم است و فردی بدون تخصص پزشکی نباید در کار سلامت دخالت کند.  

وی افزود: یکی از افتخارات ما زحمات کادر بهداشت ما در پایانه‌های مرزی بود و ما کمترین مشکل را در رابطه با این ارزیابی داشتیم. از طرفی ما بهترین اورژانس را در جهان داریم که پس از مراسم اربعین باید برای مراسم آخر ماه صفر به مشهد مقدس بروند و یعنی بیش از یک ماه در ماموریت هستند. 

او با اشاره به تمهیدات صورت گرفته برای تامین دارو و سرم، اظهار کرد: یکی از تاکیدات ما این است که هر فردی باید پزشک خود باشد بنابراین آموزش مردم بسیار مهم است و رسانه باید آگاهی لازم دهد. سال قبل تجربه استودیو سلامت را داشتیم که امسال هم فعال خواهد بود. مردم باید بدانند به هیچ وجه مواد غذایی چند ساعت مانده را مصرف نکنند چون احتمال مسمومیت افزایش می‌یابد. 

وی افزود: مراکز درمانی خوب و مجهزی در شهرها و استان‌های مرزی داریم. از طرفی تامین کافی خون هم صورت گرفته است و قرار است ۱۲ بالگرد و ۳ هواپیما هم آماده کمک رسانی داریم. در عین حال بحث واکسیناسیون اتباع ورودی به کشور هم دنبال می‌شود. 

وی افزود: فرماندهی بهداشت و درمان در هر پایانه در حوزه سلامت داریم که هر عزیزی بخواهد خدمت دهد باید آنجا هماهنگ شود تا جانمایی شود. 

عین‌الهی تاکید کرد: ما در رابطه با تامین سرم هیچ مشکلی نداریم و انتقال سرم به عراق از داخل کشور صورت نمی‌گیرد بلکه سرم از نقاط دیگر به عراق می‌رود. بین ۲۷ مرداد تا ۱۸ شهریورماه تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی مرزی و اورژانس در آماده باش ۱۰۰ درصد هستند. زمانبندی عملیات مشخص است و استقرار همه موارد مورد نیاز انجام می‌شود. 

او ادامه داد: ثبت تجربیات نکته بسیار مهمی است تا بتوانیم این تجربیات را تجزیه کنیم و برای تصمیمات بعدی استفاده کنیم. تجربه موفق سال قبل این بود که بتوانیم از مراکز درمانی عراق مشترکا استفاده کنیم و بسیار تجربه خوبی بود که سبب دوستی بین کادر بهداشت و درمان ایران و عراق می‌شود. خوب است اگر یک ماه بعد از اربعین سمیناری برای بررسی اقدامات برگزار شود تا ببینیم چگونه کار کردیم. 

به گزارش ایسنا، در خاتمه مراسم رونمایی از ۵ کتاب حوزه سلامت در اربعین انجام شد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402051106860
  • خبرنگار : 71635