به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه راشاتودی، اولگ اوزروف، نماینده وزارت امور خارجه روسیه برای ماموریتهای ویژه در مصاحبهای گفت، رهبران آفریقایی توانستهاند عملکرد تسلیحات ساخت روسیه را با همتایان غربی آنها در طول جنگ با اوکراین مقایسه کرده و برتری آنها را ببینند.
اوزروف، رئیس دبیرخانه مجمع شراکت آفریقا-روسیه اخیرا از سوی مسکو به عنوان نماینده ویژه این کشور در امور روابط با کشورهای آفریقایی منصوب شد. او در مصاحبهای با برنامه تلویزیونی "بازی بزرگ" شبکه "چنل وان" روسیه گفت، همکاری نظامی-فنی مسکو با قاره آفریقا به سرعت در حال افزایش است.
اوزروف ادامه داد: "آنها (آفریقاییها) به دقت در حال مطالعه تجربه عملیاتهای رزمی بوده و این حقیقت را که تسلیحات روسیه به لحاظ کیفیت نسبت به همتایان غربی خود که در کیفیتشان بسیار غلو شده، خیلی جلوترند، دیدهاند. این مساله علاقه آنها برای خریدهای تسلیحاتی را برانگیخته است."
هفته گذشته نمایندگان ۴۸ کشور آفریقایی در دومین اجلاس روسیه-آفریقا در شهر سن پترزبورگ شرکت کردند. در اولین اجلاس که در سال ۲۰۱۹ در سوچی برگزار شد نمایندگان ۴۳ کشور شرکت داشتند. این نمایندگان شامل ۱۷ نفر از روسای دولتهای آفریقایی بودند در حالی که برخی کشورها تصمیم گرفتند به دلیل فشار شدید غربیها مقامات سطح پایین تر شامل سفرا، وزیران و معاونان خود را بفرستند.
مسکو این اجلاس را بسیار موفقیت آمیز دانست؛ اجلاسی که منجر به چهار اعلامیه مهم، دو یادداشت تفاهم و ۱۶۱ توافق علنی بین روسیه و کشورهای آفریقایی و بلوکهای منطقهای شد. در مجموع ۹۰۰۰ نماینده در این اجلاس شرکت کردند و ۴۵۶ سخنران نیز در مجموعا ۵۹ نشست کارگروهی مشارکت کردند.
به نوشته راشا تودی، رهبران آفریقایی شرکت کننده در این اجلاس تنها به تسلیحات ابراز علاقه نکردند. این شرکت کنندگان بحثهای فراوانی هم درباره مسائل فنی و بشردوستانه، کشاورزی و انرژی انجام دادند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در سخنرانی اختتامیه اجلاس گفت، روسیه به این قاره در رفع نیازهای روز افزونش به انرژی کمک خواهد کرد. کمی بعد از این سخنرانی پوتین، شرکت روس اتم هم اعلام کرد، نقشه راهی را با آدیس آبابا در زمینه پژوهش امکان ساخت یک نیروگاه هستهای در اتیوپی امضا کرده است. این شرکت بزرگ اتمی دولتی روسیه هم اکنون در مصر در حال احداث چهار راکتورهستهای است که انتظار میرود تا سال ۲۰۳۰ با ظرفیت کاملی معادل ۴۸۰۰ مگاوات شروع به فعالیت کنند.
انتهای پیام