سعید کریمی در گفت و گو با ایسنا درباره ارزش زیستمحیطی منطقه آشوراده اظهارکرد: جزیره آشوراده بخشی از پناهگاه حیات وحش میانکاله و اولین تالابی بوده است که در کنوانسیون بینالمللی رامسر ثبت شده است. این منطقه به لحاظ اهمیت اکوسیستمی جزو ذخیرهگاههای زیستکره محسوب میشود و بر اساس توصیههای کنوانسیونهای رامسر و برنامه انسان و کره مسکون یونسکو، هدف اصلی از توسعه طبیعتگردی در تالابها، به عنوان یکی از شاخصههای مدیریت خردمندانه تقویت شاخصهای تنوع زیستی، بهبود حفاظت تالاب و ارتقای وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع بومی است.
وی ادامه داد: معیار استفاده چندجانبه از ذخیرهگاه از جمله حفاظت، توریست، تفرج و بهرهمندی پایدار از اراضی با حضور و مشارکت موثر جوامع محلی مورد تاکید و تایید سازمان حفاظت محیط زیست است.
مدیرکل دفتر ارزیابی زیستمحیطی سازمان حفاظت محیط زیست درباره مجوز زیستمحیطی پروژه آشوراده گفت: گزارش ارزیابی جدید طی یک ماه گذشته به ما تحویل داده شد و سازمان حفاظت محیط زیست از جمله معاونت محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست آن را بررسی کرد و نظرات خود را ارائه دادند. مسئله مهمی که در این پروژه در حال حاضر بر اساس اصلاحات انجام شده وجود دارد این است که با پیشبینی «تفرج گسترده» مسئله «شبمانی» دیگر در آن وجود ندارد همچنین «تفرج متمرکز» از طرح طبیعتگردی حذف شده است.
وی تاکید کرد: بخش اعظمی از محیط تفرجی جزیره آشوراده برای ایجاد فضای سبز و مسیرهای دسترسی همچنین برای حفظ پوشش طبیعی منطقه اختصاص یافته است. کاربریهای تفرجی قابل انجام در این منطقه منطبق با مفاد مندرج در طرح مدیریت پناهگاه حیات وحش میانکاله برنامهریزی شده است.
مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: پناهگاه حیات وحش میانکاله یک طرح مدیریتی دارد کاربریهای تفرجی منطبق با آن طرح مدیریتی در آن ایجاد میشود تا اگر در بخشی از این منطقه قرار است تفرجی انجام شود با طرح مدیریتی میانکاله تطابق داشته باشد و فعالیتها نیز سبک و سنتی همچنین کاملا زیست محیطی باشد و تکنولوژیک نباشد.
وی افزود: اقداماتی همچون ساخت آلاچیق میتواند انجام شود اما ایجاد تاسیساتی همچون هتلها برای تقویت شبمانی نباید صورت گیرد. برخی مستثنیات در منطقه آشوراده وجود دارد. به طور مثال بخشی از منطقه به آموزش و پرورش اختصاص دارد که ساخت و سازهایی در آن انجام شده و به دلیل شکایتها مانع از ادامه فعالیت کمپ آموزشی آنان و نیمهکاره رها شده است همچنین روستایی در آن قسمت وجود دارد که میتوان برای اقامت و شب مانی در صورت توافق از آنها استفاده شود.
کریمی تصریح کرد: در این ۲۲ هکتار به اجرای طرح تحت عنوان طرح تفرجی مجوز فعالیت داده شده است درصورتی که شبمانی در آن صورت نگیرد و این کاربری تفرجی در هماهنگی با طرح مدیریت پناهگاه حیات وحش میانکاله و کاملا زیست محیطی باشد.
مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست درباره برخوردهای قانونی درصورت تخلف در اجرای پروژهها گفت: هرگونه تخطی چه در این پروژه و چه در پروژههای دیگر تحت نظارت و پایش سازمان حفاظت محیط زیست کشور است بنابراین در صورت بروز تخلف مجوز پروژهها باطل و یا ادامه فعالیت آنها متوقف خواهد شد. برخورد سازمان حفاظت محیط زیست با هر تخطی متفاوت است و یک نسخه واحد برای هر کدام ندارد.
کریمی در در پایان درباره واگذاری پروژه آشوراده به شخص یا نهادی اظهار کرد: این پروژه را به مجموعهای واگذار خواهیم کرد که مطمئن باشیم آسیبی به محیط زیست وارد نمیکند.
انتهای پیام