ترکیب سومین هیأت رئیسه شورای شهر همدان مشخص شد

ترکیب سومین هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر همدان با رأی مخفی اعضای شورا مشخص شد.

در ۲۰۶ اُمین جلسه صحن شورای اسلامی شهر همدان با حضور فرماندار همدان به عنوان ناظر، در ترکیب سومین هیأت رئیسه شورا محمود مسگریان با ۱۱ رأی موافق مجددا به عنوان رئیس، حجت‌الاسلام ناصر صفری‌افلاکی به عنوان تنها کاندیدا با ۹ رأی موافق و دو رأی ممتنع به عنوان نائب رئیس و علی اکبر شهابی‌نیا و حمید بادامی‌نجات با ۱۱ رأی موافق به ترتیب منشی اول و دوم انتخاب شدند.

رئیس شورای شهر همدان در صحن شورا گفت: امروز آخرین جلسه سال دوم شورای شهر همدان است و طبق قانون موظف به انتخاب هیأت رئیسه جدید قبل از ۱۴ مرداد هستیم و خوشبختانه امسال هم همکاری خوبی در جهت تحقق اهداف شورا شامل بودجه‌بندی و سیاست‌گذاری‌های کمیسیون‌های مختلف موفق بودیم و امیدوارم که هیأت رئیسه آینده در راستای تحقق اهداف مردم گام بردارند و نهایت همکاری را با مدیران شهری در راستای خدمت‌رسانی هر چه بهتر داشته باشند.

محمود مسگریان خاطرنشان کرد: اختلاف‌نظرها در شورا وجود دارد اما باید از آنها در راستای عدالت و خدمت بیشتر به مردم استفاده کرد در ضمن همکاری ها در بهترین نحوه خود انجام شده است. 

وی تصریح کرد: ظرفیت های شورای شهر همدان را کمتر شورایی دارد به طوریکه نیروهای جوان و کارآمد در راستای اهداف شورا حرکت می کنند و هیچ یک از اعضای شورا به دنبال منافع شخصی نیستند و تمام وقت خود را در راستای تحقق مسئولیت ها می گذارند.

رئیس شورای شهر همدان یادآور شد: هیأت رئیسه شامل نایب رئیس و حداقل یک منشی است اما عرف بر این است که براساس رأی گیری دو منشی یا بیشتر انتخاب شود. کاندیداها باید اکثریت آراء که شش رأی هست را کسب کنند و افراد منتخب هم نسبت به اعضاء و هم مردم مسئول هستند به طوریکه باید وظایف خود را به بهترین نحو اجرا کنند و طبق قانون جدید هیأت رئیسه برای یکسال انتخاب می شوند. 

فرماندار همدان نیز بیان کرد: شورای شهر همدان خوشنام، فعال و مورد قبول مردم است، همه مردم و مجمع نخبگان این نهاد پرتلاش و انقلابی را امین و متعهد می دانند و هدف ما نیز همواره کمک به مدیریت شهری و اجرای برنامه ها به بهترین شکل ممکن است چراکه زیربرنامه های شهرداری بسیار متنوع است و تمام اهداف در راستا کمک به اجرای صحیح اقدامات مدیریت شهری برنامه ریزی می شود.

مسلم مخفی اظهار کرد: از ۹۰ صورتجلسه شورای شهر همدان، ۲۷۱ مصوبه به کمیته انطباق آمده که در ۳۵ مورد مغایرت، ۲۱۸ مورد عدم مغایرت و ۱۸ مورد هم ابهام وجود داشته است، خوشبختانه همکاری و تعامل خوبی در کمیته انطباق صورت گرفته که این نشان از ترکیب تخصصی این کمیته دارد.

وی افزود: همدان شرایط خوبی دارد به طوریکه پروژه های بزرگ و مهم فعال هستند و خوشبختانه با وجود شرایط سختی که دشمن با ایجاد اغتشاشات سعی در مختل کردن امور داشت، دولت با اقدامات ویژه توانست به امور رسیدگی کند، این اقدامات در حالی بود که دولت آقای رئیسی با وضعیت نامطلوبی کشور را به دست گرفته بود و دولت قبلی هم این وضعیت را انکار نمی کرد چراکه در تمامی دوره ها دولت ها بر این باور هستند که در شرایط نابسامانی کشور را در دست گرفته اند که دولت های قبلی آن را رد می کنند اما در زمان آقای رئیسی دولت قبلی این ادعا را رد نکرد و با وجود کاستی ها سعی در اداره امور به بهترین نحوه است.

وی توضیح داد: در سفر رئیس جمهور به استان همدان مبلغ ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به استان همدان تخصیص داده شد که بخش قابل توجهی از آن سهم شهرستان همدان بود و تمامی پروژه ها از محل اعتبار سفر رئیس جمهور تأمین می شوند و امیدواریم نگاه دولت به استان همچنان مثبت باشد و با کمک مدیران بودجه های بهتری دریافت شود.

مخفی با بیان اینکه ایمان و امید بسیار حیاتی است، خاطرنشان کرد: متأسفانه در مسأله ساخت و ساز های غیرمجاز شرایط خوبی نداریم و اگر چنین شرایطی ادامه پیدا کند آیندگان، ما را نخواهند بخشید چراکه با تخریب محیط زیست به جامعه ضربه های جبران ناپذیری وارد می کنیم.

وی ادامه داد: از دیگر مسائلی که شهر همدان با آن مواجه است، سد معبر در مکان های عمومی از جمله بازار طلافروش‌هاست که در این مکان موتورسیکلت های فراوانی پارک شده و راه مردم بسته شده است.

فرماندار همدان اضافه کرد: هر پروژه که در دستور کار قرار می‌گیرد، نیاز به پیوست فرهنگی و انتظامی دارد به طوریکه با پیوست امنیتی و فرهنگی پروژه بهتری اجرا شده و از صرف هزینه های غیرضروری اجتناب می شود.

وی یادآور شد: مدیریت شهری در همدان باید در راستای دو اصل مهم از جمله پایتخت تاریخ و تمدن اسلامی و دارالمومنین و دارالمجاهدین باشد و مسائل و مشکلاتی که در حاشیه شهر وجود دارد در دستور کار قرار گیرد چراکه وجود مشکل در حاشیه ها مانند زخمی بر پیکر شهر است که اگر درمان نشود مشکل آفرین می شود.

یکی از اعضای شورا نیز گفت: این برای مردم دلگرم کننده است که مسئول و مدیر بعد از اینکه در مکانی حاضر می شود مسئولیت‌پذیر و پاسخگوست، حتی اگر نتوانستیم کاری از پیش ببریم، تمام تلاش خودمان را در راستای تحقق نیازهای مردم به‌کار برده ایم.

علی‌اکبر کاووسی‌امید افزود: در بحث مناطق محروم خیرین، دولت و مدیریت شهری باید باهم همکاری کنند به طوریکه اگر این سه همگرا باشند، نتیجه بخش خواهد بود. بعد از سال ۸۳  که سند توانمندسازی و تحول نوشته شد، تنها ۲۰ درصد پیشرفت داشته است و تلاش مضاعف می‌خواهد تا این سند پیشرفت کند و اتفاق های خوبی برای شهر همدان رقم بخورد. 

وی افزود: نیاز است نهادهای حاکمیتی با مدیریت شهری هم‌افزا شود و این همدلی ایجاد شده و باید تسریع پیدا کند.

دیگر عضو شورای شهر همدان اظهار کرد: ۸۰ درصد تخریب مراتع و باغ ها به دستگاه‌هایی چون استانداری، آموزش و پرورش، دادگستری، اداره بازرسی، کمیته امداد، راه و شهرسازی و دانشگاه ها برمی‌گردد.

سعید نظری افزود: بهترین مکان هایی که درخت های چند ساله داشته است را قطع کرده و به کاخ های مجلل تبدیل کردند و در این راستا دولت ها باید به عنوان پیشگام پاسخگو باشند چراکه مردم معمولی توانایی ساخت این کاخ ها را نداشته و با توجه به اینکه استانداری نسبت به برخی از کارکنان مشغول به کار و بازنشستگانی که این کاخ ها را در سرسبزترین مکان های استان ایجاد کرده اند، سکوت کرده نیاز است که شورای شهر بیش از گذشته پیگیر این مسأله باشد؛ برای مثال باغ درخشان که در حومه درمرادبیگ وجود داشت و بسیار سرسبز و زیبا بود تغییر کاربری داده و به ساختمان تبدیل شده است.

عضو دیگر شورا مطرح کرد: شورای شهر جایگاه سیاست‌گذاری دارد و سیاست ها براساس نیازسنجی و ارکان حاکمیت از جمله دولت است. یکی از معضلات شهر همدان مسکن است و شورا باید در راستای تولید زمین و تولید مسکن تلاش های مضاعف داشته باشد و نیاز است در راستای جهش تولید مسکن گام بردارد و کمیته ای اختصاصی در موضوع مسکن و رسیدگی به آن در شورا ایجاد شود.

حجت‌الاسلام ناصر صفری‌افلاکی افزود: مطالبات اخیر مردم در تمام زمینه ها نشان می دهد که لازمه کار شفافیت است و بسیاری از افراد که الان در شورا حضور دارند، با قول شفاف‌سازی آراء در شورا رأی آورده اند و نخستین طرحی که نخستین ماه شورای ششم در قالب ۲۰ صفحه به صورت مفصل به آن پرداخته شد، این موضوع بود.

وی ادامه داد: پخش مستقیم جلسات صحن شورا کمک می کند که تصمیمات در راستای نیازهای جامعه و مردم باشد، باید نشست های خبری بیشتری برگزار کرد به طوریکه در دو سال گذشته کمتر در این زمینه اقدام شده، باید با قانون‌مداری و تأکید بر رعایت حرمت قانون  در چهارچوب قانون حرکت کنیم، پیگیری مصوبات و مطالبات شورا و حتی انتقادات به حق اعضای شورا و مکاتبات آنها، رسیدگی به نیازهای مردم که باعث ایجاد امید و اعتماد می شود و کمک می کند مردم در انتخابات آینده با شور بیشتری شرکت بکنند و تکرار اینها می تواند باعث همدلی و هم افزایی شود، باید مورد توجه شورا باشد.

صفری‌افلاکی بیان کرد: نیاز است که در دیدارهای مردمی بین اعضای شورا هماهنگی و ساماندهی انجام گیرد و خواسته های تک تک مردم برآورده شود چراکه ما نمایندگان مردم هستیم و باید به پیوست های فرهنگی هم توجه شود.

دیگر عضو شورا مطرح کرد: پیام اتحاد و همدلی برای رسیدن به قله های بلندتر و پیام وحدت باعث امیدواری مردم است، مخابره پیام اختلاف باعث ناامیدی مردم می شود و باید از آن اجتناب کرد.

مهدی حیدری افزود: باید با حضور مؤثر در محلات امیدآفرینی را تقویت کنیم و در کنار وظایف نظارتی به حمایت از مردم هم بپردازیم. امروز در مورد مسائل جامعه به ویژه مسکن نیاز به کار بیشتر دارد و در این زمینه نیاز به تشکیل کمیته تخصصی است به طوریکه با نوسازی خانه‌های فرسوده و ایجاد زمین برای ساخت مسکن می توان بارسنگینی را از دوش مردم پایین آورد و جهش مسکن یک اقدام در راستای حمایت از مردم است.

مرتضی کرباسی، دیگر عضو شورا نیز بیان کرد: بعضی از کارهایی که مربوط به رئیس شورای شهر مربوط است، به علت تعدد در کارها نمی توانند پیگیری کنند و نیاز است نایب رئیس پیگیر های لازم را انجام دهد از جمله ارتباط خوب مدیریت شهری با دولت، دسته بندی مراجعات مردم در شورا، عقد تفاهم نامه‌ها با دستگاه های مختلف، ارتباط شورا با دستگاه های خدماتی، پیگیری بودجه های ملی از وزارتخانه ها، حل اختلاف بین مناطق و معاونت ها، وحدت رویه داشتن به مکاتبات در شهرداری و ارتباط حسنه با دادگستری است و توجه ویژه به نقش نایب رئیس که در دوره های قبلی تضعیف شده است. 

انتهای‌ پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ / ۲۲:۱۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402051006576
  • خبرنگار : 50590