به گزارش ایسنا، حامد یزدی مهر درحاشیه برگزاری مانور لحظه صفر ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران فرمانداری ویژه شهرستان شهریار گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی و زمین شناسی شهریار در خصوص بلایای طبیعی این مانور با سناریویی از پیش طراحی شده در این منطقه برگزار و مهمترین دستاورد آن آشنایی عوامل خدمترسان با توانمندیهای موجود و در نهایت هم افزایی در قالب محور هماهنگی با رویکرد آمادگی بود.
یزدی مهر به احتمال بروز برخی بلایا مثل فرونشست، زلزله، سیل، فرسایش خاک، آلودگی آب و زمین لرزه در این منطقه اشاره کرد و گفت: این مانور با هدف سنجش میزان آمادگی دستگاهها در مواجهه با مخاطرات طبیعی از جمله پاسخ به حادثه فرضی که در قالب سناریویی در نظر گرفته شده بود انجام شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران به وجود سه فرودگاه مهرآباد، امام خمینی (ره)، پیام کرج و نیروگاه برق فردیس، پالایشگاه نفت و بنزین، انبار نفت پادگانهای ارتش در نزدیکی شهریار اشاره کرد و گفت: اجتماع تمام این موارد، آمادگی دستگاههای شهرستانی برای مقابله با تهدیدات احتمالی را میطلبد.
وی با بیان اینکه هرگونه اقدام و فعالیتی که هدف آن ارتقای سطح آمادگی تیمهای واکنش اضطراری، کارکنان عملیاتی و افراد جامعه است به عنوان جزئی از مرحله آمادگی و کاهش خطر در سوانح و حوادث محسوب میشود، گفت: این مانور در ساعت شش صبح امروز سه شنبه ۱۰ مردادماه با هدایت مسئولان دستگاههای ماده ۲ قانون مدیریت بحران آغاز شد و در ساعات اولیه فراخوان تمام تجهیزات دستگاههای خدمت رسان به فوریت به محل تعیین شده گسیل شدند و در شهرستان شهریار دستگاههای شهرستانی از آمادگی حضور و توان مقابلهای مناسبی برخوردار بودند.
یزدی مهر هدف نهایی برگزاری این مانور را بررسی توان مقابلهای شهرستان در مواجهه با حوادث طبیعی عنوان کرد و گفت: طی برگزاری این مانور مقرر شد دستگاههای شهرستانی در شهریار برنامه شرایط اضطراری خود را تهیه و به فرماندار به عنوان رئیس ستاد پیشگیری تحویل دهند تا در شرایط آرام غیر بحرانی نقاط ضعف خود را احصاء، پیگیری و رفع کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران با اشاره به اینکه حسن اجرای مانور، نقش مهم آن در ایجاد آمادگی و ضرورت انجام واکنش صحیح و سریع در برابر بحرانها است افزود: نتایج حاصل از این مانورها موجب کاهش تلفات، خسارات و افزایش پایداری و تاب آوری جامعه میشود.
یزدی مهر با تاکید بر اینکه تاب آوری در تمام اجزای یک استان مطرح میشود، بر ضرورت افزایش تاب آوری دستگاهها در حوزه مدیریت بحرانهای احتمالی تاکید کرد و افزود: بحران ممکن است در هر زمان و مکانی اتفاق بیافتد و همه باید با تمام توان و تجهیزات در آمادگی کامل به سر ببرند تا خسارتهای ناشی از بحران احتمالی به کمترین میزان خود برسد و هیچ کوتاهی در این زمینه قابل قبول نخواهد بود.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران گفت: در این مانور دستگاهها با توجه به ماهیت ذاتی نسبت به میزان آمادگی تیمهای مربوط عملیاتی، نقاط قوت و ضعف، سرعت عمل، دقت در تهیه و ارسال تجهیزات و اعزام نیروهای عملیاتی بر اساس فرمهای ارزیابی مورد سنجش قرار گرفتند.
وی در ادامه از صدور هشدار زرد وزش باد شدید توسط هواشناسی خبر داد و عنوان داشت: با توجه به این پیش بینی به ساکنان نواحی جنوبی و غربی استان توصیه میشود از قرار گرفتن زیر درختان فرسوده و تابلوهای تبلیغاتی خودداری کنند و سالمندان، کودکان و بانوان باردار با توجه به امکان بروز گرد و غبار انتقالی از استانهای همجوار از حضور در فضای باز بپرهیزند.
انتهای پیام