دکتر فاطمه عظیمزاده در گفتوگو با ایسنا، در مورد اقدامات مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) در یک سال گذشته، گفت: در سال گذشته این مرکز دسترسی آزاد به مقالات علمی کشور را به صورت روزانه برای بیش از ۱۰۰ هزار کاربر فراهم کرده است. همچنین به ارزیابی و رتبهبندی نشریات علوم پزشکی کشور براساس شاخصهای استنادی پرداخته و از ظرفیتهای دادهکاوی و هوش مصنوعی برای ارائه گزارشهای تحلیلی از مستندات علمی کشور استفاده کرده است.
وی در مورد برنامههای آینده این مرکز، به اهمیت آموزش بهعنوان یکی از مسیرهای اصلی پیشرفت و ارتقای توانمندی افراد پرداخت و توضیح داد: این مرکز امکان ارائه محتوای فاخر آموزشی را که در سطح استانها و واحدهای مختلف جهاددانشگاهی آمادهسازی و تولید میشود، در پلتفرم خود فراهم آورده است و بهزودی شاهد ارائه یک خدمت ارزشمند خواهیم بود که کار مشترک مجموعههای مختلف در جهاددانشگاهی در کنار مرکز اطلاعات علمی است.
رئیس مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی (SID) با بیان اینکه این مرکز ارائهدهنده خدمات برخط به جامعه علمی است، گفت: SID باتوجه به امکانات و ظرفیتهای خود تلاش کرده است که کمک مؤثری درراستای دستیابی به اهداف اسناد بالادستی ارائه کند. بنابراین با ارائه مقالههای علمی بهصورت دسترسی آزاد، قابلیت دیدهشدن پژوهشهای انجام شده در کشور و نشر آن بهصورت عمومی را فراهم کرده و در توسعه عدالت آموزشی نقشآفرین بوده است.
وی به نقش این مرکز در توسعه دیپلماسی علمی اشاره کرد و ادامه داد: از طرف دیگر توسعه دیپلماسی علمی و تبادل دانش بین پژوهشگران داخلی و بینالمللی نیز یکی دیگر از ظرفیتهایی بوده که توسط این مرکز در اختیار جامعه علمی قرار گرفته است.
عظیمزاده، مشکلات ایجاد شده در زیرساختهای اینترنت کشور را یکی از چالشهای مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی را دانست و توضیح داد: مشکلات ایجاد شده در زیرساختهای اینترنت کشور و برخی محدودیتهای دسترسی، یکی از چالشها و مشکلاتی است که در سالهای اخیر با آن دست به گریبان هستیم و این امر تأثیر ناخوشایندی را بر اهداف مرکز میگذارد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: باتوجه به اینکه خدمت ارائه شده توسط این مرکز بر بسترهای فناوری اطلاعات تعریف شده، افزایش قیمت در بخش زیرساخت هزینههای زیادی را به مجموعه تحمیل کرده و در برخی موارد ما را با محدودیتهای جدی مواجه کرده است.
انتهای پیام