محمدرضا شهاب زاده در اولین جلسه کمیته مدیریت پسماند شهرستان مرزی آستارا، اظهار کرد: با توجه به توسعه روزافزون حوزه شهری باید مدیریت و ساماندهی پسماند و زبالهها با همکاری مردم و شهرداری ها و همچنین بخشداری های آستارا و لوندویل به صورت جدی در دستور کار باشد.
وی با تاکید بر اینکه کنترل و ساماندهی وضعیت پسماند در جامعه یکی از شاخصهای اصلی توسعه سلامت است و بر این اساس دستگاه های اجرایی مرتبط باید نگاهی ویژه به جمعآوری و تفکیک پسماندها داشته باشند، افزود: در شهرستان آستارا پسماند به عنوان یک معضل به شمار می رود، در حالی که باید با جدیت و با همکاری همگانی این مشکل حل شود.
فرماندار آستارا با بیان اینکه متاسفانه در سال جاری هیچ جلسهای در زمینه پسماند در آستارا برگزار نشده است، گفت: اینکه بدون مشارکت مردم تنها شهرداری ها، بخشداری ها و اداره حفاظت محیط زیست مشکلات این بخش را مرتفع کنند، امکان پذیر نیست و نیازمند همکاری مردم و همه دستگاه های اجرایی هستیم.
شهاب زاده با بیان اینکه در شرایط خوبی در زمینه حوزه پسماند نیستیم، اظهار کرد: جلسات در رابطه با بحث مهم پسماند هر ۲۰ روز یک بار در شهرستان برگزار خواهد شد و با توجه به اهمیت موضوع دفن اصولی زباله، شهرداران آستارا و لوندویل و همچنین بخشداری ها باید مردم را بیش از پیش با مزایای تفکیک زباله از مبدا آشنا کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کل فشار جمع آوری زباله شهرستان بر روی شهرداری آستارا است، گفت: همکاری دستگاههای اجرایی مرتبط از جمله شهرداری لوندویل و همچنین بخشداریهای آستارا و لوندویل با شهرداری آستارا در این زمینه باید بیشتر شود.
فرماندار آستارا ادامه داد: خوشبختانه در آستارا مکانی برای دفن و تفکیک زباله وجود دارد و این امتیاز بسیار خوبی برای شهرستان است تا با افزایش همکاریها و برنامهریزیهای بیشتر، تفکیک و دفن پسماند به صورت اصولی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه جمع آوری زباله از روستا معنا ندارد و فقط جمع آوری زباله خشک قابل قبول است، تصریح کرد: همه باید تلاش کنیم تا تعداد روستاهای پاک در آستارا افزایش یابد.
شهاب زاده عنوان کرد: در بحث جمع آوری زبالهها نباید فقط به انتقال به محل دفن و دپوی آن اکتفا کرد، بلکه باید زبالهها به صورت ویژه تفکیک شده و اجازه نداد تا شیرابههای زبالهها به محیط زیست منطقه آسیب بزند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست آستارا نیز، با تاکید بر اینکه جایگاه فعلی مدیریت پسماند آستارا و دفن زباله شهرستان نیازمند بهسازی کامل است، اظهار کرد: مرکز دفن زباله شهرستان آستارا در منطقه داداش آباد لوندویل ۱۷ هکتار مساحت دارد و شهرداری آستارا برای محصورسازی و نگهداری آن تلاش های زیادی کرده است.
محمدرضا سلامی، با بیان اینکه در مرکز دفن زباله آستارا تفکیک زباله احساس میشود و ما انتظار داریم که در بحث مهم مدیریت شیرابه، بخش لندفیل مرکز دفن زباله آستارا با تخصیص بودجه لازم تکمیل شود، افزود: محل دفن زباله آستارا فقط انباشت زباله است و در این رابطه تنها شهرداری آستارا مسئول آن نیست و بر اساس قانون، بخشداری های آستارا و لوندویل و همچنین دهیاران باید همکاری لازم را با شهرداری آستارا در این زمینه داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه معیار ارزیابی شهرداران و دهیاران، بحث مهم مدیریت پسماند است، گفت: اولویت نباید فقط جمع آوری زباله باشد، بلکه به تفکیک زباله باید اهمیت ویژهای داده شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست آستارا با بیان اینکه سیستم فاضلاب بیمارستان قدیمی آستارا دچار مشکل است افزود: در حوزه کشاورزی نیز در فصل برداشت برنج قرار داریم و در این رابطه از کشاورزان درخواست میشود از سوزاندن کاه و کلش نیز خودداری کنند.
وی خاطرنشان کرد: متولی تالاب استیل آستارا و اجرای طرحهای عمرانی آن در حال حاضر برای محیط زیست شهرستان مشخص نیست و امیدواریم هرچه سریعتر متولی طرحهای عمرانی این تالاب مشخص شود تا معضل زباله های حاشیه این تالاب برای همیشه رفع شود.
میثم الوان پور، شهردار آستارا نیز در این جلسه با بیان اینکه نیروهای خدمات شهری شهرداری به صورت سه شیفته زبالههای شهر را جمع آوری میکنند، متذکر شد: دو دستگاه خودروی سنگین در محل دفن زباله آستارا در حال فعالیت است.
وی با اشاره به تعامل خوب آموزش و پرورش در زمینه طرح تفکیک زباله از مبدا با شهرداری آستارا، گفت: از مجموع زبالههای تولیدی شهرستان، ۸۰ تا ۹۰ تن آن مربوط به شهر آستارا است و از این میزان دو تا سه تن به صورت پسماند خشک جداسازی می شود.
شهردار آستارا وجود افراد دورهگردان غیر بومی برای جمع آوری زبالههای خشک را از جمله مشکلات مربوط به طرح تفکیک زباله در شهر آستارا عنوان کرد و افزود: وجود افراد دوره گرد که به صورت سازمان یافته و زنجیروار در منطقه حضور پیدا میکنند، موجب ناکارآمد جلوه دادن طرح تفکیک زباله از مبدا در سطح شهر و شهرستان میشود.
شهردار لوندویل نیز، با تاکید بر ضرورت تفکیک زباله از مبدا در این شهر، اظهار کرد: متاسفانه هیچ پیمانکاری انگیزه انجام این کار را در شهر لوندویل ندارد.
نعمت یاورپور با بیان اینکه میزان تولید زباله در شهر لوندویل در حدود ۲۰ تا ۲۵ تن به صورت روزانه است، تصریح کرد: متاسفانه مردم همکاری لازم را با عوامل تفکیک زباله از مبدا ندارند.
وی ادامه داد: دوره گردهایی که از خارج از استان و شهرستان وارد منطقه میشوند، حدود ۶ تن زباله خشک قابل بازیافت را با خود میبرند و این باعث میشود تا انگیزهای برای فعالیت پیمانکاران طرح تفکیک زباله از مبدا نماند.
شهردار لوندویل از نیروی انتظامی خواست تا با استقرار نیرو در محل گلوگاه و ایست بازرسی آستارا با خودروهای دوره گردهای مخصوص جمع آوری زبالههای خشک برخورد کند.
به گزارش ایسنا، در شهرستان حدود ۹۶ هزار نفری آستارا در شمال غربی استان گیلان، روزانه به طور میانگین ۱۲۰ تن زباله تولید و در محل دفع زباله شهرستان در منطقه داداش آباد دفن می شود. این شهرستان مرزنشین و گردشگرپذیر استان گیلان به علت واقع شدن در کریدور عبور گردشگران و به عنوان یکی از ۲۰ شهر گردشگرپذیر جمهوری اسلامی ایران با معضل زباله تولیدی توسط گردشگران نیز رو به رو است، به نحوی که میزان تولید زباله در آستارا در ایام پرمسافر به دو برابر فعلی نیز افزایش می یابد.
انتهای پیام