به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، این بخشش بدین معنی است که شش سال از دوره زندان ۳۳ ساله سوچی کم میشود و این عفو بخشی از عفو عمومی است که شامل حال ۷۰۰۰ زندانی و آزادی آنها میشود.
همچنین بر اساس بیانیه شورای نظامی میانمار چهار سال هم از زندان "وین مایینت"، رئیس جمهور سابق که همزمان با سوچی زندانی شد، کاسته شده است.
با این حال یک منبع در دولت میانمار که به دلیل حساسیت موضوع نامی از آن برده نشده، اعلام کرده این دو همچنان در بازداشت خواهند بود اگرچه حبس سوچی به صورت حبس در خانه است.
بحران میانمار پس از آن آغاز شد که ارتش این کشور در فوریه ۲۰۲۱ دولت را کنار زد و آنگ سان سوچی، رهبری دوفاکتوی میانمار را به همراه رئیس جمهوری به زندان انداخت.
ارتش میانمار پس از مطرح کردن اتهامات تقلب در انتخابات ۸ نوامبر ۲۰۲۰ و افزایش تنش سیاسی در این کشور، قدرت را در اول فوریه ۲۰۲۱ به دست گرفت. ارتش میانمار در همان تاریخ میو انیونت، سخنگوی حزب حاکم اتحادیه ملی دموکراسی و آنگ سان سوچی، رهبر این حزب و وزیر خارجه این کشور را بازداشت و اعلام کرد که قدرت به مین آنگ هلاینگ، فرمانده کل ارتش منتقل شده است.
سوچی به دلیل جنایتهای ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا به شدت مورد انتقادات بینالمللی قرار گرفته و برخی طرفها او را در این جنایت سهیم میدانند.
پس از آن، اعتراضات مردمی علیه کودتا در سراسر میانمار آغاز و در نتیجه مداخله مسلحانه ارتش علیه معترضان و گروههای دیگر، حدود هزار نفر کشته و هزاران نفر نیز بازداشت شدند. بدین ترتیب، مین آنگ هلاینگ از نمایندگی میانمار در اکثر گردهماییهای بینالمللی منع شده است.
انتهای پیام