معاون میراث فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد خبر داد

از ساخت سرویس‌بهداشتی در بافت دهدشت تا انتظار برای حریم «تپه چهک»

معاون میراث فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد از آخرین وضعیت تعیین حریم و عرصه «تپه چهک» سخن گفت و از مرمت هشت بنای تاریخی در این استان و ساخت سرویس بهداشتی در بافت تاریخی دهدشت خبر داد.

تپه باستانی «چهک» در روستای چهاربیشه از سال ۱۳۸۴ در فهرست آثار ملی ثبت شده است، اما در طول این ۱۸ سال هنوز حریم و عرصه مشخصی ندارد، در حالی‌که این موضوع موجب اعتراض ساکنان روستای چهاربیشه و مانع از فعالیت‌های ساخت‌وساز، تعمیر و یا فروش خانه‌های آن‌ها شده است. رییس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان گچساران دلیل معطل ماندن حریم «تپه تاریخی چهک» را کمبود اعتبار اعلام کرده بود.

اما در پاییز سال گذشته، رحیم دادی‌نژاد، معاون میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد از گمانه‌زنی برای تعیین عرصه و حریم این «تپه تاریخی چهک» خبر داده بود و حالا در تازه‌ترین اظهارات درباره تعیین حریم و عرصه تپه چهک به ایسنا گفت: آن زمان اعتبار گمانه‌زنی این تپه تاریخی تأمین نشد و در حال حاضر برای پژوهش باستان‌شناسی تپه تاریخی چهک به منظور تعیین حریم و عرصه منتظر مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و تأمین اعتبار آن هستیم. همچنین پژوهش باستان‌شناسی در قبرستان روستای گردنگاه لوداب به منظور تعیین حریم یکی دیگر از اولویت‌های ماست که برای آن هم منتظر مجوز از پژوهشگاه میراث فرهنگی هستیم.  

دادی‌نژاد همچنین درباره وضعیت مرمت بناهای تاریخی استان کهگیلویه و بویراحمد، اظهار کرد: در حال حاضر مرمت هشت بنای تاریخی در اولویت است، که مرمت سه بنا، از جمله کوشک گودنگون، مسجد چهل‌ستون دهدشت و امامزاده علی روستای سادات در حال انجام است.  مرمت پل پاتاوه، بافت تاریخی روستای کریک و کوشک میمند نیز  در مرحله بستن قرارداد است.  امامزاده بابا احمد و پل ساسانی خیرآباد نیز برای انجام مرمت در حال برآورد مالی است و به‌زودی قرارداد مرمتی آن  با پیمانکار بسته می‌شود. همچنین قرار است در بافت تاریخی دهدشت یک  سرویس بهداشتی بسازیم.

او درباره وضعیت ثبت بناهای تاریخی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در حوزه ثبت، پرونده تک بناهای به‌جامانده روستای رواق در حاشیه شهر دهدشت در حال آماده‌سازی است. همچنین با توجه به تفویض اختیار استان‌ها در حوزه شناسایی بناهای واجد ارزش، در یک ماه اخیر طی جلسه‌ای در شورای ثبت استان با حضور استاندار، چند بنای تاریخی و یک قنات در روستای خمینی‌آباد جزء بناهای واجد ارزش شناخته شدند.  

دادی‌نژاد افزود: یکی دیگر از برنامه‌های ما معرفی و تقدیر چهره‌های فرهنگی هنری است که با میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد در ارتباط هستند. در قالب یک همایش قرار است آثار این هنرمندان به نمایش گذاشته و از آن‌ها تجلیل شود.  

انتهای پیام 

  • دوشنبه/ ۹ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1402050905522
  • خبرنگار : 71619