مجتبی دستان در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه تاریخچه تعزیه میدانی صحرارود به بیش از ۲۰۰ سال بر میگردد، اضافه کرد: براساس مستندات موجود تاریخی، نخستین تعزیه صحرارود در عصر حکومت صفویان برگزار شده است.
تهیه کننده تعزیه میدانی صحرا رود همچنین با بیان اینکه این تعزیه در سال ۱۳۹۱ به فهرست آثار ناملموس معنوی ملی اضافه شده است، گفت: هرساله و در ماه محرم جمعیتی بالغ بر ۵۰ هزار نفر در تپه یاصاحب الزمان(عج) روستای صحرارود در هشت کیلومتری شهر فسا به نمایش گذاشته میشود.
به گفته دستان، سبک تعزیه صحرارود تا قبل از سال ۸۰ به سبک سنتی و تخت حوضی اجرا میشد، اما از سال ۸۱ با تحول در اجرا و با بهرهگیری از ابزار و فنون هنری و نمایشی و با حضور هنرمندان، ورزشکاران رشتههای رزمی و اسب سواری و موزیسینهای زبده به شکلی منحصر به فرد انجام میشود.
او با اشاره به اینکه در اجرای این تعزیه حدود ۵۰۰ بازیگر که خردسال ترین بازیگر ۵ ساله و کلان ترین پیر غلام امام حسین (ع) ۹۲ ساله است به هنرنمایی میپردازند، افزود: بیش از یکهزار نفر عوامل اجرایی این تعزیه را تشکیل میدهند.
تهیه کننده تعزیه میدانی صحرارود همچنین زمان برگزاری این تعزیه را ۱۲ مرداد ماه مصادف با ۱۶ ماه محرم ساعت ۱۶ بعدازظهر در روستای صحرارود اعلام کرد.
دستان خاطرنشان کرد: سخنرانی یکی از وعاظ برجسته کشور، روضه خوانی، مداحی و عزاداری از برنامههای جانبی این تعزیه است.
تهیه کننده تعزیه صحرارود فسا یادآور شد: تامین مالی تعزیه به صورت کاملا مردمی بوده و خیرین در این زمینه فعال هستند.
انتهای پیام