آئین تعزیه خوانی در دودانگه ساری با قدمتی بیش از ۱۵۰ سال

هرچند واقعیت مصائب آل الله و شهادت حضرت ابا عبدالله الحسین (ع ) و اسارت خاندانش در کربلای سال ۶۱ هجری قمری به حدی است که نمی توان آنرا به تصویر کشاند، اما به منظور ماندگاری و اثر گذاری بیشتر آن، مومنین، شیفتگان و پیروان راستین راه سیدالشهدا سالهاست با یاری از هنر، بخشی از تاریخ روایی کربلا را در قالب تعزیه به منصه ظهور و بروز برسانند.

این آئین کهن تنها به بازسازی صحنه ای از صحنه های ساعتی از عاشورای کربلای ۶۱ هجری است که با تعزیه خوانی که تلفیقی از شعر و ادبیات شاعران بومی و ملی در قالب رجز خوانی های امام، فرزندان، خاندان و یارانش و از سویی لشگریان ملعون یزید است، با حرکات اثر گذار به نمایش در می‌آید.

 اذن جهاد حضرت علی اکبر (ع ) و شهادتش، طلبیدن آب از سوی امام (ع)  برای طفل ۶ماهه و نحوه شهادت رساندن علی اصغر (ع) با تیر سه شعبه، اذن یاران حضرت برای جهاد و شهادتشان، اذن همراهی ملائک و جنیان برای یاری حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) و نپذیرفتن از سوی امام (ع)، اذن حیوانات از جمله شیر برای یاری فرزند دخت رسول الله در مقابله با دشمنان دین خدا و منع نمودن آنان توسط امام (ع). شهادت جانسوز قاسم بن الحسن(ع)، شهادت امام حسین و آتش کشاندن خیمه‌های امام و یارانش، بریدن گوش و غارت گوشواره و اموال، و کشیدن چادر از روی زنان اهل بیت (ع)  و ظلم و اسارت خاندان از عناوین تعزیه عاشورایی دیار دودانگه ساری در روستای تلاوک بشمار می رود.

این آئین هر ساله پس از روز عاشورا در حیاط مسجد روستای تلاوک مشرف بر دشت فریم برگزار می شود که شیفتگان و علاقه مندان به این آئین نمایشی در شرح وقایع کربلا را از اقصی نقاط استان برای تماشا به سوی خود می کشاند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۹ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۱
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402050905107
  • خبرنگار :