مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در آیین رونمایی از پوستر ششمین جشنواره شعر تبری نوج، با اشاره به رسالت فرهنگی جشنواره گفت: امیدواریم برگزاری این رویداد به بالندگی فرهنگ مازندران کمک کند.
احسان آهنگری افزود: یکی از اولویتها و برنامههای اصلی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، تقویت هویت بومی و محلی استان است. در این راستا پاسداشت ادبیات بومی، امری شایسته و کوشش برای حفظ و رشد آن نیاز امروز ما است.
جشنواره شعر تبری رویدادی هویت ساز
وی اظهار کرد: جشنواره شعر تبری نوج، فقط یک جریان ادبی نیست، بلکه رویدادی هویت ساز است. با این نگاه میتوانیم نقش مهمی در برابر تهاجم دشمن داشته باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران بیان کرد: پدیده شعر یکی از معجزات آفرینش و خلقت است و به عنوان یک رسانه تاثیرگذار در حفظ فرهنگ به شمار میآید.
این مسئول افزود: شعر و هنر یکی از مهمترین ابزارهایی بود که باعث ماندگاری قیام عاشورا شد؛ اگر میخواهیم مطلبی ماندگار شود، باید در قالب هنر ارائه گردد.
آهنگر با توصیه بر اینکه شعر باید در خدمت حق، ارزشهای انسانی و اخلاقی باشد تا بتواند هویت ساز شود، تصریح کرد: شورای سیاست گذاری جشنواره نوج قطعاً این موارد را رعایت میکند تا این جشنواره یک رویداد هویتساز به معنای کامل باشد.
لزوم استفاده از اشعار تبری درنوحه سراییها
جعفری امام جمعه پل سفید نیز گفت: هیچ جامعهای بدون فرهنگ نیست و انسان موجودی فرهنگ پذیر است.
امام جمعه پل سفید افزود: پیامبر اسلام و ائمه اطهار از شعرایی که در مسیر حمایت از دین و فرهنگ دینی قدم برمیداشتند، حمایت میکردند.
وی بیان کرد: نیاز داریم تا از زبان و شعر تبری در مداحی و روضه برای اهل بیت استفاده شود تا از ظرفیت زبان و فرهنگ بومی بهرهمند شویم.
به دنبال ثبت ملی جشنواره شعر تبری نوج هستیم
رمضان غلامی فرماندار سوادکوه نیز با اشاره به همکاری و تعامل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با حوزههای فرهنگی شهرستان گفت: خوشحالیم که میزبانی این رویداد فرهنگی به سوادکوه سپرده شد و میتوانیم زمینه ساز رشد و توسعه فرهنگ به خصوص ادبیات و شعر مازندران باشیم.
غلامی افزود: ترویج فرهنگ بومی برای ما در اولویت دارد. گروههای مردمی سوادکوه از نظر باورهای دینی و اعتقادی، عملکرد با کیفیت و مناسبی دارند و به سنتها پایبند هستند.
فرماندار سوادکوه اظهار کرد: امیدواریم با همه توان و ظرفیت این جشنواره را در خور شأن و شخصیت شعرا و فرهنگ غنی منطقه برگزار کنیم.
وی بیان کرد: یکی از اهداف ما ثبت ملی این جشنواره است تا ماندگاری و کیفیت آن تضمین شود.
غلامی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سوادکوه از مدیر کل ارشاد استان خواست تا نگاه ویژهای به شهرستان داشته باشد.
جشنواره شعر راهی برای حفظ و توسعه فرهنگ
امامی منش معاون فرماندار سوادکوه شمالی نیز گفت: همه ما وظیفه داریم در حفظ زبان و به طور کلی فرهنگ مازندرانی همت کنیم .
این مسئول با بیان اینکه یکی از راههای حفظ و توسعه فرهنگ، برگزاری همین جشنوارهها است، تصریح کرد: وقتی جشنواره به سال ششم خود رسید، یعنی به پختگی و بلوغ کافی دست پیدا کرده؛ امیدواریم با برگزاری این جشنواره و برنامههایی نظیر آن، فرهنگ و زبان مازندرانی را برای آیندگان به یادگار بگذاریم .
شالیکار جانشین فرمانده سپاه ناحیه سوادکوه نیز با اشاره به جایگاه هویت دینی در شعر مازندران گفت: اشعار امیر پازواری، عشق اهل بیت و علی علیه السلام را در جان مردم مازندران به وجود آورد.
در این نشست از پوستر ششمین جشنواره شعر تبری نوج رونمایی و تمبر این رویداد فرهنگی توسط حاضرین در جلسه امضاء شد.
لازم به ذکر است، دبیر خانه دائمی جشنواره شعر تبری نوج در شهرستان سوادکوه قرار دارد و امسال ششمین دوره آن با موضوعاتی مانند مسائل اجتماعی، نوع دوستی، فرزندآوری و جوانی جمعیت، مسائل اخلاقی، موضوعات عاشقانه، طبیعت، بوم گردی و غیره در هفته مازندران( آبان ماه سالجاری) به میزبانی سوادکوه برگزار خواهد شد.
انتهای پیام