تنش‌های خانوادگی عامل افزایش خطر پرخوری‌های عصبی در کودکان

سرپرست گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، گفت: تنش‌های خانوادگی، خطر بروز پرخوری‌های عصبی در کودکان و نوجوانان را دوچندان می‌کند.

سعیده محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: وجود تنش‌های خانوادگی می‌تواند سبب ناهنجاری‌های عصبی در کودکان شده و موجب رها شدن هورمون‌های استرس در آنان شود که باعث اختلال در شرایط متابولیسم می‌شود.

وی، ایجاد اشتهای کاذب را یکی از نتایج اختلال در متابولیسم عنوان کرد و افزود: از سوی دیگر، افزایش سطح هورمون کورتیزون در اثر ناهنجاری‌های عصبی، موجب کاهش متابولیسم بدن و افزایش وزن می‌شود.

سرپرست گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، با بیان اینکه استرس می‌تواند در تجمع و ذخیره‌سازی چربی به ویژه در ناحیه شکم موثر باشد، خاطرنشان کرد: افزایش سطح هورمون کورتیزون سبب پرخوری یا خوردن هیجانی نیز می‌شود که منتج به چاقی و اثرات مخرب آن و ایجاد بیماری‌های متابولیسم می‌شود.

این مسئول با اشاره به اینکه پرخوری‌های دوره‌ای معمولا همراه با سرعت در غذا خوردن، خوردن غذا با وجود سیری و افسردگی به علت پرخوری همراه است، گفت: همچنین دوران بلوغ می‌تواند به دلیل فشارهای روحی این دوره خاص، سبب بروز این رفتارها شود.

محمدی علت اصلی چاقی را عدم تعادل بین انرژی دریافتی و مصرفی بدن دانست و افزود: یکی از عوامل این عدم تعادل، رژیم و عادات غذایی است که خانواده نقش موثری در تصحیح آن دارد.

وی با بیان اینکه فرزندان به دلیل رشد در بستر خانواده، متاثر از فرهنگ و منش زندگی والدین خود هستند، اظهار کرد: الگوی غذایی کودکان یکی از مواردی است که به عادات غذایی والدین شبیه گشته و هرگونه عادات غلط غذایی والدین تاثیر مستقیم بر کودکان خواهد داشت.

سرپرست گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، خاطرنشان کرد: ذائقه‌پروری کودکان توسط والدین از موارد بسیار مهم در وضعیت سلامتی و عادات غذایی کودکان است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۸ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۴
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402050804814
  • خبرنگار : 50161