حجتالاسلاموالمسلمین سیدمهدی واعظ موسوی در گفتوگو با ایسنا در خصوص فضائل و سیره اخلاقی امام سجاد(ع) اظهارکرد: از ویژگیها و فضائل اخلاقی امام سجاد(ع) میتوان به پوشش و حمایت بیش از ۱۰۰ خانوار نیازمند اشاره کرد. همچنین ایشان در دوران خفقان و ظلم بنیامیه توانست پیام کربلا را به زیبایی به نسلهای بعد انتقال دهد و از تحریف پیام و قصه کربلا جلوگیری کند.
وی ادامه داد: امام سجاد(ع) پس از واقعه کربلا و در دوران ظلم و خفقان بنیامیه، زمانی که چشم ایشان به گهواره کودکی میافتاد اشک از چشمانش جاری میشد و زمانی که از ایشان در این باره سوال میشد قصه کربلا و حضرت علی اصغر را تعریف میکردند و یا با اتفاقاتی مشابه و تعریف داستانهای کربلا هیجاناتی در مخاطبان ایجاد میشد و واقعه کربلا سینه به سینه منتقل شد.
این کارشناس مذهبی افزود: هنگامی که برای امام سجاد(ع) آب میآورند، این حضرت اشک میریخت و یا آب را گرم مینوشید تا گوارای وجود نباشد و به عنوان یک عزادار از لبهای تشنه امام حسین(ع) یاد میکردند و یا افراد زیاد دیگری مانند ایشان عزادار بودند و زنان نیز برای احترام به پیکرهای شهدای کربلا زیرسایهبان نمیرفتند. امام سجاد(ع) سعی میکردند به نرمی قصه عاشورا و کربلا را برای دیگران بازگو کنند و مانع از تحریف و فراموش شدن پیام کربلا شوند که این خود یکی از مهمترین ویژگیها در سیره اخلاقی و اجتماعی ایشان بود.
واعظ موسوی در خصوص اینکه امام سجاد(ع) سعی در حفظ پیام واقعه کربلا داشت، گفت: ما معتقدیم که اگر حضرت زینب(س) نبود واقعه کربلا در کربلا میماند. از حضرت زینب به عنوان پیامرسان واقعه کربلا یاد میشود و کتابهای متعددی در این زمینه نوشته شده است، اما نباید از نقش اساسی امام سجاد(ع) نیز در این زمینه غافل شویم.
وی ادامه داد: حضرت زینب(س) در فاصله کوتاهی از شهادت برادرشان وفات کردند اما امام سجاد(ع) مدت بیشتری زندگی کردند و بحث انتقال پیام کربلا مدت طولانیتری در اختیار ایشان قرار داشت.
واعظ موسوی خاطرنشان کرد: رساله حقوقی و صحیفه سجادیه، ۲ اثر ماندگار امام سجاد(ع) هستند که رساله حقوقی ایشان در حوزه حقوق، اثر بینظیری محسوب میشود و در صحیفه سجادیه ایشان نیز آموزههای سیاسی، اجتماعی، نظامی، فردی و خانوادگی را در قالب دعا میتوان دید و آنقدر این کتابها ارزشمند و پر از نکات آموزشی و اخلاقی است که شرحهای زیادی برای آن نوشته شده است.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه بیشترین احادیث نقل شده متعلق به امام سجاد(ع) وامام باقر(ع) است، اظهار کرد: بیشترین احادیث موجود توسط امام سجاد(ع) و امام باقر(ع) نقل شده است و به این خاطر که مدت طولانیتری در اختیار داشتند و حساسیتها کمتر بود، توانستند احادیث بیشتری منتقل کنند. از امام سجاد(ع) نیز سخنانی ارزشمند چه به صورت کوتاه و یا مفصل به دست رسیده است.
واعظ موسوی با اشاره به عدالتخواهی امام سجاد(ع) عنوان کرد: عدالتخواهی و بسط آن یکی از ویژگیها و آرزوهای اهل بیت(ع) است و جوامع بشری نیز مایل هستند تا عدالت در دنیا حاکم باشد؛ اگر امام سجاد(ع) در شرایط امروز جامعه حضور داشت بر گسترش عدالت و برچیده شدن ظلم و ظالم تلاش میکردند.
وی ادامه داد: ازطرفی نیز اگر امام سجاد(ع) در شرایط امروزه جامعه حضور داشت تلاش خود را بر آموزش رهنمودهایی برای تمام افراد در زمینههای خانوادگی، اجتماعی، فردی و سیاسی میکردند. همچنین درسهای بزرگی چون دشمنستیزی و زیر با ظلم نرفتن که شعار اهل بیت است و درست زندگی کردن را به ما میدادند.
انتهای پیام