سخنگوی صنعت آب کشور اعلام کرد:

انتقال ۴میلیارد مترمکعب آب از دریا به پهنه داخل/ مهر تایید بانک جهانی بر توسعه پیشرو شبکه توزیع

سخنگوی صنعت آب کشور از پوشش ۹۹.۹ درصدی شبکه آب شرب در شهرهای ایران خبر داد و گفت: شبکه توزیع آب در کشورمان یک شبکه توزیع پیشرو در جهان است.

فیروز قاسمزاده ۷ مردادماه در حاشیه بازدید از برخی پروژه‌های این شرکت در سمنان با اشاره به پیشرو بودن شبکه توزیع آب در کشورمان اظهار کرد: کشور ما در توسعه شبکه توزیع آب شرب شهری که مستقیم با مصارف مردم در ارتباط است جزو کشورهای برتر دنیا بوده و بانک جهانی نیز این مهم را تایید کرده است. 
وی با بیان اینکه در بخش شبکه شرب شهری ۹۹.۹ پوشش شبکه داریم و پوشش شبکه آب روستایی نیز ۸۲ درصد است، گفت: در بخش شهری پوشش شبکه ضریب بالایی است و در بخش روستایی هم تلاش دولت سیزدهم این است که پوشش به بالای ۹۰ درصد برسد. 
سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه ایران یک کشور با اقلیم خشک و نیمه خشک است و یک سوم متوسط جهانی بارش دارد، افزود: برای تأمین آب نیاز است از تمامی ظرفیت‌ها استفاده شود به عنوان مثال اگر پتانسیل‌های منابع آبی در کشور و یا اطراف کشور وجود دارد باید از این ظرفیت‌ها به نحو بهره‌برداری شود. 
قاسم‌زاده تصریح کرد: در این راستا استفاده از آبهای نامتعارف که در حوزه پساب است و استفاده از آب دریا در دستور کار است. 
وی با بیان اینکه اجرای پروژه‌های پساب گران و مصارف آن نیز خاص است، گفت: خوشبختانه صنایع بیشترین مصرف‌کننده برای پساب هستند و طرح‌هایی نیز در این زمینه تعریف شده است. 
سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه تاکنون نزدیک به ۵۰ طرح با سرمایه گذاری ۱۶ هزار میلیارد تومان در قالب طرح‌های سرمایه‌گذاری در این حوزه تدوین شده است، تصریح کرد: در حال حاضر سرمایه‌گذاران مستقر شدند و این طرح‌ها پیشرفت‌هایی نیز داشتند.  
قاسم زاده افزود: حدود ۳۳۰ میلیون متر مکعب از پساب تولیدی کشور به استفاده صنایع اختصاص داده شده که خود سرمایه‌گذاران این آب را به محل مصرف می‌برند و حضور سرمایه‌گذاران در این بخش هزینه‌های عمومی دولت را کاهش داده است.  
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ظرفیت خوبی در آبهای دریا وجود دارد که استفاده از آن نیز در دستور کار قرار گرفته است و در حال حاضر بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون متر مکعب پروژه‌های در این بخش در حال انجام است. 
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: هدف گذاری ما این است که بالای ۴ میلیارد مترمکعب آب از دریا به پهنه داخل کشور منتقل کنیم و این طرح‌ها نیز در قالب طرح‌های سرمایه‌گذاری است و در حال حاضر ۵ طرح عمده و بزرگ در این حوزه تعریف شده است و سرمایه‌گذاران انتخاب شدند و طرح‌هایی نیز شروع شده است؛ یک طرح در حوزه یزد و کرمان و هرمزگان بود که این طرح‌ها به بهره‌برداری رسیده است.  
قاسم‌زاده ابراز امیدواری کرد تا با استفاده از ظرفیت آب دریا بخشی از محدودیت‌های منابع آبی که با توجه به شرایط اقلیمی در کشور به وجود آمده است، رفع شود.
انتهای پیام

  • شنبه/ ۷ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1402050703895
  • خبرنگار : 50233