در گفت وگو با هنرمند رشتی دوزی مطرح شد؛

تلاقی هنر اصیل گیلان با حماسه عاشورا

همزمان با تاسوعا و عاشورای حسینی از تابلوی هنرمند گیلانی که مزین به عبارت «یا اباالفضل العباس(ع)» است، رونمایی شد.

شیما رهبریار، هنرمند رشتی دوزی و خالق اثر «علمدار کربلا» در حاشیه این رونمایی در گفت وگو با ایسنا، به سابقه ۱۵ ساله خود در هنر رشتی دوزی اشاره کرد و گفت: اهل رشت هستم و هنر رشتی دوزی را زیر نظر استاد گلبندی، از اساتید بنام رشتی دوزی فرا گرفتم و اکنون مدرس فنی و حرفه ای و مربی این رشته هنری هستم.

وی رشتی دوزی را از هنرهای اصیل ایران و گیلان دانست و افزود: رشتی دوزی هنری با اصالت و ریشه دار است.

این هنرمند گیلان با بیان اینکه دوخت خوشنویسی تابلوی رشتی دوزی «علمدار کربلا» با ابریشم طبیعی و پارچه زمینه آن از جنس پنبه دستباف است، عنوان کرد: هدفم از خلق این اثر هنری در کنار احیای رشتی دوزی، زنده نگه داشتن واقعه عاشورا و امام حسین(ع) و یاران باوفای ایشان بود.

رهبریار اضافه کرد: به کارهای هنری علاقه فراوانی داشتم و لذا وارد رشته خوشنویسی شدم و به مرحله ممتاز رسیدم، اما بعدها از خوشنویسی فاصله گرفتم و تغییر رشته دادم و رشتی دوزی را انتخاب کردم، زیرا قدمت و اصالت رشتی دوزی مرا جذب کرد؛ البته تا سال های پیش این هنر در حال فراموشی بود که خوشبختانه مجددا شاهد احیا و رونق آن هستیم.

وی از جمله مهمترین مواد اولیه رشتی دوزی را ابریشم داشت که یکی از تولیدات اصیل گیلان است و یادآور شد: تاکنون چهار اثر ملی رشتی دوزی دارم؛ همچنین یکی از آثارم نشان ملی مرغوبیت را دریافت کرده است.

این هنرمند رشتی دوزی با تاکید بر لزوم تلفیق هنر و مذهب برای بیان مفاهیم ارزشی و اعتقادی، تاکید کرد: بیشتر شاهد تلفیق خوشنویسی و طراحی و گرافیک با مضامین دینی و مذهبی هستیم و لذا می خواستم در حوزه دوخت های سنتی نیز به مفاهیم مذهبی و اعتقادی به ویژه حماسه عاشورا بپردازم.

رهبریار، آثار هنری را جلوه ای از اعتقادات هنرمند دانست و گفت: همواره جای خالی مضامین دینی و مذهبی را در هنر رشتی دوزی احساس می کردم و لذا یک اثر با محوریت عصر عاشورا دارم و اکنون اثر دیگری را با موضوع حضرت ابوالفضل العباس(ع) خلق کردم.

وی با بیان اینکه امام حسین(ع) فقط به مسلمانان و شیعیان تعلق ندارد و هر انسان آزاده ای می تواند از راه و رسم و ایمان و شجاعت و مقاومت امام حسین الگو بگیرد، خاطرنشان کرد: دوست داشتم هنر رشتی دوزی را اینگونه معرفی کنم.

این مدرس رشتی دوزی، ابعاد تابلوی «علمدار کربلا» را ۳۰ در ۷۰ دانست که در حاشیه آن طرح اسلیمی ترنج به کار رفته و اضافه کرد: رشتی دوزی و پته دوزی که هر دو از هنرهای اصیل ایرانی هستند را برای خوشنویسی این اثر، تلفیق کردم.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۵ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402050503197
  • خبرنگار : 50040