به گزارش ایسنا، نخستین مجتمع آزمایشگاهی و تحقیقاتی سیستمهای تهویه مطبوع کشور در راستای بهینهسازی مصرف انرژی در سیستمهای سرمایشی که در تابستان امسال به ۳۰ هزار مگاوات رسیده است و با هدف کاهش مصرف انرژی در دستگاههای انرژی بر تهویه مطبوع شامل کولرهای گازی اسپیلت با کانال و بدون کانال، کولرهای آبی، چیلرهای هواخنک و آب خنک، انواع فنکویل، فنهای صنعتی و خانگی و هواسازها، سیستمهای تهویه مطبوع راهاندازی شده است.
همچنین اجرای طرحهای کلان ملی با هدف ارتقاء سطح فناوری جهت کاهش و بهینهسازی مصرف انرژی در سیستمهای تهویه مطبوع از دیگر اهداف مهم این مجتمع آزمایشگاهی است که در قالب پروژههای فناوری و صنعتی مشترک با تولیدکنندگان و شرکتهای دانشبنیان و فناور صورت میپذیرد.
مجتمع آزمایشگاهی و تحقیقاتی سیستمهای تهویه مطبوع کشور با هدف کاهش مصرف انرژی و تدوین استاندارد در دستگاههای تهویه مطبوع و سیستمهای سرمایش مرکزی ساخته شده و تاکنون مانند آن در کشورمان وجود نداشته و تنها مجتمع مستقل در کشور است که قابلیت اندازهگیری عملکرد و مصرف انرژی در تمام تجهیزات تهویه مطبوع را در بخشهای خانگی و صنعتی جهت تدوین استانداردهای مصرف و برچسب انرژی دارا است.
این آزمایشگاه با شبیهسازی اقلیمهای کشور، استاندارد متناسب برای سیستمهای تهویه مطبوع را تدوین میکند و به این ترتیب گام مهمی در صرفهجویی انرژی به همراه خواهد داشت.
به نقل از وزارت علوم، این آزمایشگاه دارای واحدهایی است که کار شبیهسازی اقلیمهای مختلف در آنها انجام میشود و برچسب انرژی متناسب هر سیستم سرمایشی را ارائه میدهد.
انتهای پیام