پس از مراجعات مکرر مردم به فرمانداری و ابراز نارضایتی، با پیگیریهای لازم واحدهای آلاینده به عنوان عامل انتشار بوی نامطبوع و مشمئزکننده شناسایی شدند. چندی پیش هم امام جمعه بهار در خطبههای نمازجمعه نسبت به انتشار بوی نامطبوع در شهر بهار که آرامش مردم را سلب کرده است، انتقاد کرد.
در پی این دغدغه و نارضایتی مردم از بوی نامطبوع در شهر بهار نماینده عالی دولت در شهرستان بلافاصله جلسه فرعی هوای پاک شهرستان را با احضار دو واحد آلاینده کشتارگاه مرغ و کارخانه دیانا کاغذ تشکیل داده و در این جلسه اخطار و تذکرات لازم به این واحدها به منظور اقدام سریع برای رفع تولید و انتشار بوی نامطبوع فرآیند تولیدات داده و ابلاغ شد و در این جلسه فرماندار اخطار داد در صورت عدم توجه واحدهای آلاینده به قانون، فعالیتشان متوقف خواهد شد.
همچنین در این جلسه مقرر شد هر دو واحد به سرعت نسبت به رفع و انتشار بوی نامطبوع اقدام کنند و ساعات کاری کارخانه دیانا کاغذ به مدت پنج ساعت (ساعت ۱۷ تا ۲۲ ) کاهش یافت و فعالیت کشتارگاه نیز با در نظر گرفتن فعالیت بامدادی، در کوتاهترین زمان ممکن انجام شود.
امروز نیز فرماندار شهرستان بهار به اتفاق دادستان و نیز امام جمعه از وضعیت این واحدها بازدید سرزده و میدانی داشت و در پی آن، بخش پخت ضایعات واحد کشتارگاه مرغ و نیز قسمت تولید کمپوست قارچ کوهستان شهرستان بهار پلمب شدند.
دادستان شهرستان بهار در حاشیه این بازدید گفت: در بازدید اخیر به واحدهای آلاینده تذکر و اخطار لازم برای تسریع در برطرف کردن مشکلات زیست محیطی داده شد که در بازدید سرزده امروز متصدیان دو واحد آلاینده با کم کاری نسبت به تذکرات و اخطارهای لازم، هیچ گونه اقدامی برای مرتفع کردن مشکل زیست محیطی خود انجام نداده بودند.
ایمان شکوهیان تصریح کرد: حدود سه روز پیش سه واحد آلاینده شهرستان از جمله واحد پخت کشتارگاه مرغ بهار مورد بازدید قرار گرفت که در این بازدید واحد پخت این کشتارگاه تنها با دو دیگ دارای فعالیت بود و در رابطه با فعالسازی دیگ سوم تأکیدات و تذکدات لازم انجام گرفت که متأسفانه در بازدید سرزده امروز هنوز دیگ سوم این واحد فعال نشده و بوی پخت ضایعات کشتارگاه موجب نارضایتی شهروندان بهار شده، به همین علت پخت ضایعات کشتارگاه مرغ شهرستان را پلمب کردیم تا مشکلات محیط زیستی خود را مرتفع کند.
وی با بیان اینکه موضوع انتشار بوی نامطبوع در شهر بهار مشکل لاینحل نبوده بلکه بیشتر به علت کم کاری برخی از واحدهای آلاینده در عدم مرتفع کردن مشکلات زیست محیط واحدهای خود است، گفت: بنده به عنوان دادستان حامی تولیدکنندگان هستم به شرطی که قواعد استاندارد محیط زیستی را رعایت کنند و در این رابطه هنجارشکنی نداشته باشند و موجب نارضایتی و سلب آرامش و آسایش مردم نشوند.
شکوهیان افزود: در صورتی که واحد فوق نسبت به رعایت استانداردهای زیست محیطی خود اقدام لازم را انجام دهد و مورد تأیید محیط زیست باشد به طور قطع نسبت به فکپلمب آن اقدام خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: واحد تولید کمپوست قارچ کوهستان نیز به عنوان یکی دیگر از واحدهای آلاینده شهرستان که به علت آلایندگی در ۳۱ تیرماه پلمب شده بود، بدون دستور دستگاه قضا توسط متصدی واحد فک پلمب شده که در بازدید سرزده امروز مجدد این واحد پلمب و پرونده قضایی برای آن صادر شد ضمن اینکه اقدام به فک پلمب بدون دستور دستگاه قضا جرم جداگانه دارد.
شکوهیان همچنین با اشاره به واحد کارخانه دیانا کاغذ شهرستان نیز گفت: در بازدید از این واحد خوشبختانه متصدی این واحد تولیدی نسبت به حل موارد مشکلات و تعهدات خود اقدام کرده بود و مشکل خاصی نداشت.
فرماندار شهرستان بهار هم اظهار کرد: در کنار حمایت همه جانبه از تولید و واحدهای اقتصادی، رفاه و رضایتمندی مردم در اولویت است و هر گونه فعالیت اقتصادی مشروط به حفظ محیط زیست و عدم آلودگی های زیست محیطی است.
مجتبی فیضاللهی خاطرنشان کرد: در برابر هر گونه تخلف واحدهای صنعتی با جدیت پیگیر خواهیم بود و در مرحله اول تذکر و در صورت تکرار طبق قوانین برخورد و واحد خاطی به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
وی افزود: از ابتدای سال دغدغه مردم در ارتباط با بوی نامطبوع در شهرستان مشهود بود که در این رابطه جلساتی برگزار شد و در این جلسات مدیرعامل شرکتها را دعوت کرده و تذکرات لازم را به آنها به منظور مرتفع کردن مشکلات آلایندگی واحدهایشان ارائه دادیم.
فیضاللهی با تأکید بر اینکه آسایش، رفاه و آرامش مردم خط قرمز ما به شمار میرود و در رابطه با آسایش مردم اغماض نخواهیم کرد، یادآور شد: با وجود تذکرات و اخطارهای چندی پیش به واحدهای آلاینده شهرستان متأسفانه در بازدید سرزده امروز دو واحد نسبت به حل مشکل آلایندگی خود اقدام نکرده بودند که با دستور داستان پلمب شدند.
امام جمعه شهر بهار هم تصریح کرد: مشکل بوی نامطبوع شهر بهار یک مشکل ۱۵ ساله بوده و طی این مدت موجب نارضایتی و گلایمندی مردم شده و تحمل این وضعیت از توان مردم خارج است، مطرح کرد: به همین علت از فرماندار و دادستان شهرستان درخواست کردیم در رابطه با حل معضل انتشار بوی نامطبوع شهرستان بهار تدابیری اندیشیده شود.
حجت الاسلام مصباح بیان کرد: متأسفانه در ۱۵ سال اخیر برخی از واحدهای آلاینده هیچ گامی برای حل مشکل آلایندگی واحد خود انجام نداده اند که انتظار است با ورود فرماندار و دادستان در مدت کوتاهی با اقتضائات موجود منشأ این بوی مشمئزکننده مرتفع و رضایت مردم جلب شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان نیز چندی پیش در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با وضعیت بوی نامطبوع در شهرستان بهار خاطرنشان کرد: واحدهای آلاینده شهرستان بهار به منظور کنترل آلایندگی ناشی از فعالیت های خود که ایجاد بوی نامطبوع میکرد، اقدامات بسیار خوبی انجام داده و هزینه های زیادی برای مرتفع شدن این مشکل هزینه کردند.
سیدهمریم محمدی با بیان اینکه تمام کانون های تولیدکننده بوی نامطبوع در شهر بهار در آن محور تنها صنایع نیستند، ادامه داد: دپوی کودهای مرغی و عدم مدیریت پسماند کشاورزی نیز از جمله کانونهای تولیدکننده بوی نامطبوع است که در این رابطه می طلبد سایر دستگاه های دیگر در کنار محیط زیست کمک کار باشند اما به هر ترتیب در حوزه مرتفع شدن مشکل آلایندگی و ایجاد بوی نامطبوع صنایع شهرستان بهار خیلی خوب مسیر را پیش رفتیم.
وی با اشاره به اینکه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در سفر استانی و هم سفر هیأت دولت به استان همدان از شهرستان بهار بازدید داشت، مطرح کرد: در رابطه با واحدهای کشتارگاههای شهرستان بهار هم اقدامات خوبی انجام گرفته و در پایش ها این واحدها را خیلی جدی پیگیری کرده و واحدهایی که به کنترل آلایندگی خود اهتمام نداشته باشند را علاوه بر اینکه جزو صنایع آلاینده قرار میدهیم، به مراجع قضایی نیز معرفی میکنیم.
به گزارش ایسنا، امیدواریم تولیدکنندگان واحدها نیز با انصاف و وجدان در رفع مشکل و کاهش آلایندهها تلاش کرده و با این اقدام رضایتمندی مردم را در بهره مندی از هوای پاک جلب کنند.
انتهای پیام