به گزارش ایسنا، مراسم امضای همزمان پنج تفاهمنامه همکاری مشترک بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و دانشگاههای شهید بهشتی، علامه طباطبایی، صنعتی اصفهان و علم و صنعت ایران و پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
در این مراسم روحالله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری با تاکید بر اینکه این تفاهم نامهها، مبدأ یک حرکت بزرگ در حمایت معاونت علمی از دانشگاههای کشور است، اظهار کرد: تفاهم نامههای مشابهی با دیگر دانشگاهها و مراکز علمی فناوری کشور امضا خواهد شد. فعالیت دانشگاهها ابعاد مختلفی دارد که سه حوزه «اساتید و دانشجویان»، «آموزش و پژوهش» و «نظریهپردازی و توسعه فناوری» را شامل میشود و دغدغه دستگاههایی مثل وزارت عتف و وزارت بهداشت عمدتا معطوف به دو حوزه اول است.
وی با اشاره به آغاز اجرای نظام جدید ارزیابی شرکتها و موسسات دانش بنیان گفت: براساس این نظام ۸۰ درصد شرکتهای دانش بنیان موجود در گروه شرکتهای نوپا هستند که تحت حمایت گلخانهای مثل معافیت مالیاتی و ... قرار میگیرند؛ اما حمایتی که از دو گروه دیگر شرکتهای دانش بنیان یعنی شرکتهای فناور و نوآور میشود، حمایتهای متوسط مثل اعتبار مالیاتی و ... است.
دهقانی خاطرنشان کرد: بر بستر این نظام جدید ارزیابی و حمایت، زمینه برای ارتباط حلقههای علمی از جمله دانشگاهها و مراکز پژوهشی و تحقیقاتی با شرکتهای دانش بنیان نوپا، فراهم شده است. همچنین حلقه شرکتهای دانشبنیان نوپا به شرکتهای دانش بنیان نوآور متصل میشود و این زنجیره با ارتباط شرکتهای نوآور به شرکت های فناور تا ارتباط با شرکتهای پیشران و بزرگ کشور تکامل مییابد. ارتباط این حلقهها، منجر به تکامل زنجیره ارزش خواهد شد و در نهایت شاهد ارتباط واقعی میان دانشگاه و بخش تحقیقاتی کشور با عرصه اقتصاد و جامعه خواهیم بود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری با بیان اینکه آییننامه جدید ارزیابی شرکتهای دانش بنیان، به نحو چشمگیری روند تاسیس و اداره شرکت از سوی اعضای هیات علمی دانشگاهها را تسهیل میکند اظهار داشت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در قبال حمایتها و تسهیلات مالی که براساس تفاهمنامههای مشترک در اختیار دانشگاهها قرار میدهد انتظار دارد به طور متوازن از جریانسازی تولید علم فاخر تا ایجاد شرکتهای دانش بنیان و تقویت اقتصاد دانش بنیان را مورد توجه قرار دهند. البته با توجه به تفاوت زیست بوم دانشگاهها انتظارات هم مشابه نیست.
وی با اشاره به آغاز برنامه برش استانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان که طی آن عملکرد استانداران به مقام معظم رهبری و رییس جمهور گزارش خواهد شد، اظهار داشت: مشابه این طرح، برشی از وظایف معاونت حول دانشگاههای برند وجود دارد و اتفاقا اعتباراتی که به برخی دانشگاههای برند داده میشود از برخی استانها هم بیشتر است.
دهقانی با تاکید بر این که به موازات واگذاری برشی از وظایف معاونت به استانها و دانشگاههای برند، اختیارات معاونت هم توزیع میشود، اظهار داشت: پیشبینی شده که امسال ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار مالیاتی داشته باشیم. البته اعتبار مالیاتی برخلاف گرنتهای مستقیم بیشتر در حوزههای نزدیک به بازار صرف میشود و به تعبیری میتوان گفت اعتبار مالیاتی، گرنتی است که نزدیک بینانهتر و معطوف به بازار هزینه میشود.
معاون علمی با بیان اینکه تفاهمنامه منعقده با دانشگاهها دو ساله است، اظهار کرد: دانشگاههای علم و صنعت ایران، شهید بهشتی، علامه طباطبایی و صنعتی اصفهان و پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف به عنوان پیشقراولان این مسیر کار سختتری را در پیش دارند، ابراز امیدواری کرد به برکت عشق و ارادت خالصانه مردم ایران به امام حسین(ع) و عزاداریهای پرشور ایام محرم، امضای این تفاهمنامهها، شروعی پر خیر و برکت برای همکاریهای نزدیکتر معاونت و دانشگاهها در جهت نقشآفرینی هرچه موفقتر آنها در مسیر ماموریتهایشان باشد.
براساس این توافقنامهها طی مدت دو سال گام به گام از دانشگاههای طرف قرار داد در بخشهای مختلف حمایت میشود. منابع مالی در نظر گرفته شده برای هر یک از این دانشگاهها ۵۰۰ میلیارد تومان و برای پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان است.
انتهای پیام