پشت پرده مذاکرات نظامی واشنگتن و تل‌آویو در آمریکا پیرامون تشکیلات خودگردان فلسطین

اطلاعات به دست آمده از گفت‌وگوهای سطح نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی در واشنگتن پیرامون تشکیلات خودگردان فلسطین نشان می‌دهد، در این گفت‌وگوها که رام الله، اردن، مصر و کابینه نتانیاهو غایب هستند، تشکیلات خودگردان در ظاهری جدید در حال پختن بر روی آتش است.

به گزارش ایسنا، روزنامه رای الیوم نوشت، برای تحلیلگران سیاسی در واشنگتن واضح به نظر می‌رسد که جدا کردن تشکیلات خودگردان فلسطین، سران و نهادهای آن از گفت‌وگو در سطوح امنیتی و دفاعی آمریکا و رژیم صهیونیستی این بار حسادت عرصه رسمی فلسطین را برنمی‌انگیزد و حتی برای نشستن بر سر میز مذاکره تلاشی نمی‌شود زیرا این باور وجود دارد که هدف سلسله جلساتی که اکنون در واشنگتن هماهنگ می‌شود، حل این موضوع است که آیا تشکیلات خودگردان فلسطین حداقل به شکل فعلی خود باقی می‌ماند یا خیر.

منابعی در حزب حاکم دموکرات آمریکا گفتند که در این جلسات نماینده فلسطین یا حتی عرب‌ها حضور ندارند و این جلسات تنها شامل عبارات انگیزشی و تشویقی می‌شوند با این ایده که اکنون طرح جامع‌تری در سطح دوجانبه با صهیونیست‌ها تحت عنوان اقدامات عملیاتی برای بازگرداندن آرامش و کاهش تنش در حال تدوین است.

اما سوال تحلیلگران همگی این است که چرا آمریکا در این باره تنها با رژیم صهیونیستی گفت‌وگو می‌کند؛ اما مسؤولان وزارت خارجه آمریکا به مقامات عرب می‌گویند منتظر باشند و ببیند که اکنون طرحی با ویژگی‌های روشن در حال طراحی و پخته شدن بر روی آتشی آرام و عمیق است و هدف این طرح کاهش تنش و بقای تشکیلات خودگردان فلسطین است فقط اینکه به شکل کنونی خود باقی نمی‌ماند.

دقیقا کسی نمی‌داند منظور چیست؛ اما وزارت دفاع آمریکا و وزارت جنگ رژیم صهیونیستی و نه وزارت خارجه یا سرویس اطلاعات آمریکا چهار جلسه متوالی غیرعلنی تشکیل دادند، جلساتی که مقامات مصر و اردن در کنار فلسطینی‌های منتظر آن را رصد می‌کنند.

تاکنون تنها جزئیات وضعیت کرانه باختری به صورت کاملا محرمانه و در نهایت سکوت میان صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها بررسی شده است.

به گفته منابع آگاه، با توجه به برخی جزئیات، اعتقاد غالب این است که دولت آمریکا پیشنهادات مشخصی روی میز وزارت جنگ رژیم صهیونیستی قرار داده و هدفش حفظ حیثیت تشکیلات خودگردان فلسطین و تضمین بقای نهادهای آن و سپس وادار ساختن آن به طور همزمان و هماهنگ به انجام وظایف محوله است با این عنوان که سقف اولویت مشخص آمریکا، ارائه تضمین‌های بیشتر برای امنیت رژیم صهیونیستی است.

این جزئیات با تشکیلات خودگردان فلسطین که مانند قاهره و امان ناظر و منتظر هستند، بررسی نمی‌شود. طرف‌هایی در رام الله هم با مقامات آمریکایی در تلاش هستند تا اطلاعاتی از این جلسات به دست آورند.

 برداشتی که بر اساس گزارش‌های عمیق دیپلماتیک تاکنون شکل گرفته است، این است که دولت آمریکا به دنبال آن است که تشکیلات خودگردان فلسطین را به منظور حفاظت از وضعیت قانونی موجود در اراضی اشغالی نگهدارد؛ اما تغییرات ساختاری جدید در این نهاد، مسؤولان و شاخه‌های آن انجام شود؛ مساله‌ای که پایان را برای هر سناریو و احتمالی باز می‌گذارد.

اطلاعات مشخصی در این زمینه وجود ندارد؛ اما یک منبع دیپلماتیک آلمانی به طور مشخص این جلسات واشنگتن را بسیار مهم توصیف کرد که به پروژه‌ای برای بازتولید تشکیلات خودگردان، نقش و وظیفه آن منتهی خواهد شد؛ اما این بار در ظاهری جدید و بر اساس صحنه‌ای که محمود عباس، رئیس کنونی در آن حضور ندارد و در این تشکیلات جدید جنبش فتح به عنوان اصلی‌ترین مؤلفه در سرویس‌های امنیتی فلسطین ابقا می‌شود.

اینها گفت‌وگوهایی است که غربی‌ها مطرح می‌کنند، آنچه برای اولین بار به صورت کامل و دوجانبه مورد بحث قرار می‌گیرد و موضوع پربحث جانشینی محمود عباس، ماهیت و ترکیب تشکیلات خودگردان فلسطین در غیاب عباس است و آمریکا تاکید دارد که هدف از هر پروتکلی که قرار است اجرایی شود، باید بهبود زندگی فلسطینی‌ها و کاهش تنش در ازای انجام وظیفه سرویس‌های امنیتی فلسطین در راستای حفظ امنیت رژیم صهیونیستی باشد.

نکته قابل توجه این است که این گفت‌وگوها به دور از سطح سیاسی و دیپلماسی و از طریق نهادهای نظامی عمیق دو طرف و نه تنها بدون مشارکت فلسطین حتی بدون حضور نمایندگان ائتلاف راستگرای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در حال انجام است و تشکیلات خودگردان فلسطین و مسؤولان آن و نیز کابینه نتانیاهو دو غایب اصلی این گفت‌وگوهای نظامی در واشنگتن هستند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۲۶
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1402050302034
  • خبرنگار : 71592