به گزارش ایسنا، آیین نکوداشت «میرزا نورالله عمان سامانی» به همت دانشگاه شهرکرد و با همکاری مدیریت حوزه علمیه استان، آموزش و پرورش و بنیاد ملی نخبگان چهارمحالوبختیاری امروز، سوم مردادماه با حضور جمعی از عمانپژوهان و اساتید حوزه و دانشگاه و دانشگاهیان چهارمحالوبختیاری در سالن شهید آوینی دانشگاه شهرکرد برگزار شد.
محمدتقی گنجعلی، فرماندار شهرستان سامان در آیین نکوداشت عمان سامانی با اشاره به برپایی همایش این شاعر اهل سامان با حضور اساتید داخل و خارج از کشور در محرم سال گذشته، اظهار کرد: امسال نیز دومین آیین نکوداشت با حضور اساتید استان در حال برگزاری است و ادیبان و اساتید و تمامی کسانی که دل در گرو زبان و ادبیات این مرز و بوم دارند، در برپایی این رویداد ادبی همکاری دارند.
وی با ذکر اینکه عظمت شعر و جایگاه عمان بر کسی پوشیده نیست، ادامه داد: به خودمان میبالیم در سرزمینی زیست میکنیم که مهد چهرههای ادبی بزرگی همچون عمان، دهقان و قطره سامانی بوده و امروز نیز شاعران جوان مؤمن و معتقد در این منطقه فعالیت میکنند.
گنجعلی تصریح کرد: برای پی بردن به عظمت عمان سامانی و عشق و ارادتش به اهلبیت(ع) و حضرت سیدالشهدا(ع) و حظ بردن از شعر عاشورایی و دلنشین او، کافیست ابیاتی از گنجینةالاسرار او را مطالعه کنیم.
وی بیان کرد: خوشبختانه نام عمان سامانی و ضرورت پاسداشت این چهره فاخر استانی و ملی در نشست شورای فرهنگ عمومی استان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر اخیر به استان مورد تأکید واقع شد.
فرماندار شهرستان سامان در پایان با تأکید بر ضرورت تداوم و تقویت این دست برنامههای نکوداشت برای معرفی مفاخر فرهنگی، گفت: بالغ بر سه هزار فعال فرهنگی و هنری در شهرستان شناسنامهدار هستند و تلاش میشود که با برپایی رویدادهای فرهنگی و هنری چهرههای شاخص را به جامعه معرفی کنیم.
برنامهریزی برپایی کنگره بینالمللی عمان سامانی
عزیزالله مولوی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهرکرد در این آیین با تسلیت دهه محرم و ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین( ع) و با اشاره به اینکه دانشگاه شهرکرد میزبان دومین رویداد نکوداشت عمان سامانی، شاعر آیینی چهارمحالوبختیاری است، اظهار کرد: دانشگاه شهرکرد با اتخاذ راهبردهایی در آستانه یک خیزش برای ملحق شدن به دانشگاههای نسل جدید است و تلاش دارد تا ورود مؤثری به مسائل اجتماعی خارج از نردههای دانشگاه داشته باشد.
وی با ذکر اینکه مشاهیر و چهرههای فرهنگی و ادبی و هنری استان از جمله مسائل مهمی است که برای دانشگاه در رویکرد جدیدش موضوعیت دارد، ادامه داد: دانشگاه خود را موظف میداند چهرههای شاخص فرهنگی و معنوی استان را به جامعه معرفی کند.
مولوی تصریح کرد: دهه اول محرم که زمان برپایی محافل روضه و مرثیه در سوگ سیدالشهدا و شهدای کربلاست، فرصت بسیار مغتنم و وقت طلایی برای معرفی شاعر آیینی و عاشورایی پرآوازه استان یعنی میرزا نورالله عمان سامانی است.
این مدرس دانشگاه در استان با اشاره به برخی شبهات در فقره کلامی روضهها و مرثیههای ناظر بر موضوع محرم و عاشورا، افزود: بنابراین شناخت و معرفی هر چه بیشتر اشعار و مرثیههای عمان سامانی که در این موضوع شاعری توانمند بهشمار میرود، بسیار حائز اهمیت است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهرکرد در پایان گفت: حق عمان سامانی بزرگ، برپایی کنگره بینالمللی با حضور ادیبان و عمانپژوهان و عمانشناسان و انجمنهای علمی ملی و بینالمللی است اما جا دارد برای رسیدن به این مهم، آیینهای نکوداشت با حضور اساتید و عمانشناسان استان برگزار شود و عزم خودمان را برای برپایی کنگره بینالمللی این شاعر آیینی چهارمحالوبختیاری جزم کنیم.
یادآور میشود، ارائه سه سخنرانی علمی در تبیین شخصیت و اندیشه عمان سامانی، برگزاری آیین سنتی مردم سامان با عنوان «چاق چاقو»، اجرای تعزیه وداع حضرت زینب(س) با امام حسین(ع) با اشعاری از عمان سامانی و دستهگردانی از دانشکده کشاورزی به سمت قبور مطهر شهدای گمنام از دیگر بخشهای آیین نکوداشت عمان سامانی بود.
انتهای پیام