مهدی فیضی سوم مرداد در جمع خبرنگاران گفت همزمان با ایام سوگواری محرم و با توجه به افزایش ذبح دام های نذری در جلو و مسیر دستجات عزاداری، مساجد، حسینیه ها و تکایا طرح تشدید نظارت بهداشتی و شرعی با ساماندهی ۲۹ اکیپ ثابت و سیار متشکل از ۱۷ دامپزشک ۲۴ بازرس بهداشتی گوشت و ۸ روحانی ناظر ذبح شرعی همزمان با سراسر کشور در تمامی شهرستانهای استان اردبیل اجرا می شود.
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان اظهار کرد: در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی اکیپ های نظارت بهداشتی و شرعی بصورت سیار در سطح شهر حضور داشته و اقدام به بازرسی بهداشتی لاشه های دامهای قربانی و نذری می نمایند تا شهروندان عزادار از سلامت گوشت و لاشه دام قربانی اطمینان حاصل کنند.
این مقام مسئول دامپزشکی استان خاطر نشان کرد: با توجه به شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و مشاهده چندین کانون بیماری در مناطق مختلف استان توصیه همیشگی ما به شهروندان ذبح دام قربانی در کشتارگاه و تحت سیستم نظارت بهداشتی دامپزشکی است تا با اینکار سلامت مصرف کنندگان تضمین شده و شیوع این بیماری را به حداقل برسانیم.
فیضی با تاکید بر اینکه دامپزشکی استان مصمم است با تشدید نظارت های بهداشتی فراورده های خام دامی سالم، بهداشتی و مطمئن در دسترس شهروندان و عزاداران قرار گیرد و از شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام در جامعه پیشگیری شده و فراورده های خام دامی سالم و بهداشتی و مطمئن در دسترس شهروندان قرار گیرد افزود: هدف دامپزشکی تامین امنیت غذایی و ارتقاء سلامت و بهداشت عمومی جامعه است و در این راستا از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان با یادآوری اینکه نظارت های بهداشتی دامپزشکی بر کشتارگاهها، مراکز تولید، توزیع و استحصال فراورده های خام دامی به صورت مستمر در طول سال انجام می گیرد خاطر نشان کرد: در ایام خاصی نظیر عید نوروز، ماه مبارک رمضان، عید قربان و ایام سوگواری محرم که میزان مصرف فراورده های خام دامی افزایش می یابد، این نظارتها تشدید می شود، به طوریکه در چهارماهه اول سالجاری ۱۲ هزار و ۸۰۵ مورد بازدید از این مراکز انجام شده و بیش از ۴۰ هزار کیلوگرم فراورده های خام دامی آلوده، غیر بهداشتی و تاریخ منقضی کشف و امحاء شده است.
فیضی گفت: در این مدت همچنین ۶۲ متخلف حوزه سلامت و امنیت غذایی با تشکیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شدند که منجر به پلمب ۹ مرکز عرضه فراورده های خام دامی از مجموع ۳۰۰۰ واحد تولید، توزیع و عرضه فراورده های خام دامی شده است.
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان از شهروندان خواست حتما با شماره ۳۳۳۹۴۸۰۰ و سامانه ارتباط تلفنی ۱۵۱۲ با ما در ارتباط بوده و موارد مشکوک را گزارش کنند.
انتهای پیام