رئیس جهاد کشاورزی استان خبرداد

تولید سالانه ۱۵۳ هزار تن گوشت قرمز و مرغ در آذربایجان غربی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: سالانه ۱۵۳ هزار تن گوشت قرمز و مرغ در استان تولید می شود.

خسرو شهبازی در گفت و گو با ایسنا افزود: سالانه ۵۴ هزار تن گوشت قرمز یعنی معادل ۶ درصد از تولید کشور، ۹۹ هزار تن گوشت مرغ معادل چهار درصد، بیش از ۳۵ هزار تن شیر معادل سه درصد، حدود ۱۰ هزار تن تخم مرغ معادل یک درصد و  ۳۰ هزار تن عسل معادل ۲۳ درصد از سهم تولید کشور در این استان تولید و روانه بازارهای مصرف داخل استان و استانهای همجوار می‌شود.

وی بیان کرد: این استان با داشتن ۶.۲ درصد از کل مساحت کشور حدود ۷.۳ درصد از تولیدات دامی کشور را به خود اختصاص داده که علاوه بر تامین نیاز غذایی داخل استان، بخشی از احتیاجات پروتئین دامی سایر استانها را نیز تامین می‌کند.

وی با بیان اینکه مصرف سرانه گوشت کشور ۶ کیلوگرم در سال است، اظهار کرد: میزان مصرف گوشت قرمز استان در سال ۲۰ هزار تن است که از این میزان حدود ۵۰ درصد سهم دام سبک (گوسفند) با ۱۰ هزارتن است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ۱۰ هزار تن گوشت قرمز معادل با ۴۶۰ هزار رأس گوسفند است، ادامه داد: میزان تولید بره پرواری بیش از ۱.۵ میلیون رأس در سطح استان است که مازاد بره تولیدی استان به تهران و سایر نقاط ارسال می‌شود.مابقی نیاز استان به گوشت قرمز نیز از محل دام سنگین و از کشتار ۵۰ هزار رأس دام سنگین تامین می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: آذربایجان غربی در تمامی تولیدات دام و طیور به غیر از تخم مرغ خودکفا بوده و دارای صادرات به سایر استانها و حتی خارج از کشور است.

شهبازی با اشاره به اینکه در تخم مرغ بیش از ۵۰ درصد نیاز از سایر استانها تامین می‌شود ادامه داد: این استان علاوه بر داشتن رتبه اول تولید عسل و رتبه سوم تولید جوجه یک‌روزه، در تولید شیر خام، گوشت قرمز، جمعیت گاومیش، جمعیت گوسفند و بز جزو استان‌های پیشرو در کشور است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۸
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1402050301742
  • خبرنگار : 50136