به گزارش ایسنا، مرحله اصلی و فاز عملیاتی یازدهمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت ۱۴۰۲، یکشنبه اول مرداد با اعلام رمز «یاحسین (ع)» توسط فرمانده نیروی هوایی ارتش در منطقه عمومی انارک اصفهان و با شرکت پایگاههای این نیرو، با محوریت پایگاه هوایی شهید بابایی آغاز شد.
علاوه بر پایگاه شهید بابایی، پایگاههای شهید لشکری تهران، شهید نوژه همدان، شهید دوران شیراز، شهید یاسینی بوشهر، شهید عبدالکریمی بندرعباس، وحدتی دزفول، شهید فکوری تبریز، شهید حبیبی زهام مشهد، شهید حسینی بیرجند و برادران شهید دلحامد چابهار، بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در این رزمایش شرکت داشتند.
امیر سرتیپ دوم علیرضا رودباری سخنگوی یازدهمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت ۱۴۰۲، درباره این رزمایش گفت: بعد از گسترش هواپیماهای شکاری و هواپیماهای بدون سرنشین، از روزهای قبل از پایگاههای نیروی هوایی ارتش به پایگاه شهید بابایی اصفهان و منطقه تیراندازی شهید ابوعطا انارک اصفهان، روشهای مقابله با حملات نیروهای حمله ور در نقش دشمن، با استفاده از تاکتیکهای نوین، به صورت دوطرفه کنترل شده انجام میشود.
این رزمایش با حضور ۹۲ فروند از انواع هواپیماهای شکاری و بمبافکن، ترابری سنگین و نیمهسنگین، سوخترسان، شکاری رهگیر و شناسایی، گشت هوایی و هواپیماهای بدون سرنشین وارد مرحله اصلی و فاز عملیاتی شد.
پس از آن انهدام اهداف مهم و حیاتی نیروهای تعبیهشده در نقش دشمن توسط هواپیماهای اف ۴ و بمبافکنهای سوخو ۲۴ با موشکهای بهینهشده و نقطهزن، راکتهای بومی ساخت داخل در شب، انهدام اهداف زمینی با پهپاد آرش مجهز به سر جنگی، عملیات سوختگیری هوایی توسط جنگندههای اف ۱۴، از تانکر سوخت رسان بوئینگ ۷۰۷، عملیات جنگ الکترونیک و آزمایش انواع سامانههای پیشرفته ارتباطی با موفقیت در این رزمایش انجام شد.
در مراحل عملیاتی این رزمایش جنگنده بمبافکنهای اف ۴ با شلیک موشکهای ارتقاءیافته نقطهزن و دورایستای قاصد تولید شده نیروی هوایی ارتش، اهداف زمینی را مورد اصابت قرار دادند و پرندههای بدون سرنشین آرش، مجهز به سر جنگی اقدام به عملیات انهدامی علیه استحکامات دشمن پرداخته و این اهداف را با موفقیت منهدم کردند.
بمباران سنگین هوا به زمین توسط هواپیماهای بمبافکن فانتوم در ارتفاع پست، استفاده از فلر توسط هواپیمای اف ۴ برای روشنایی صحنه نبرد و انهدام اهداف زمینی و هوایی توسط جنگندههای اف ۴ و هواپیمای رهگیر میگ ۲۹ با موشکهای بهینهشده و ارتقاءیافته در محیط واقعی جنگ الکترونیک، از سایر اهداف مراحل عملیاتی رزمایش بود.
همچنین هواپیماهای اف ۵ و اف ۴ مجهز به موشکهای نقطهزن و راکت و هواپیمای اف ۷ مجهز به بمبهای هوشمند، نقطهزن و دور ایستای یاسین ۹۰، انجام عملیات رزم هوایی در صحنه واقعی توسط جنگندههای اف ۱۴ و میگ ۲۹ و انهدام موشک شلیک شده اف ۵ با موشک آر ۷۳ جنگنده میگ ۲۹، بارریزی دقیق توسط هواپیمای سی ۱۳۰ و انجام عملیات اورژانس هوایی توسط هواپیمای سی ۱۳۰ در منطقه عملیاتی از بخشهای مختلف این رزمایش بود.
در جریان این رزمایش، پهپادهای بمبافکن کرار با شلیک بمبهای ۵۰۰ پوندی، اهداف زمینی را با موفقیت منهدم کردند که پیش از این توسط جنگندههای اف ۴ و اف ۵ حمل میشد و مورد استفاده قرار میگرفت. از طرفی پهپاد مهاجر ۶ با استفاده از بمبهای هوشمند، نقطهزن و ارتقاءیافته قائم در این رزمایش با موفقیت اهداف مورد نظر را مورد اصابت قرار داد.
کلیه مراحل این رزمایش با نظارت ناظران و ارزیابان ستاد کل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیاء (ص) در حال رصد و پیگیری بود.
سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در حاشیه برگزاری این رزمایش با بیان اینکه نیروی هوایی ارتش امنیت بسیار مناسبی بر فضای کل کشور از شمال تا تنگه هرمز و جزایر سهگانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی ایجاد کرده است، گفت: با این سطح از آمادگی هیچ دشمنی توان نفوذ و تجاوز به حریم هوایی جمهوری اسلامی را ندارد.
باقری همچنین با اشاره به نقاط قوت نیروی هوایی ارتش، بیان کرد: نیروی هوایی ارتش نسبت به بازآماد، بهینهسازی و نوسازی تجهیزات مهم و راهبردی خود با تکیه بر تعهد و تخصص جوانان و دانشمندان در تعامل با سازمانهای صنایع دفاعی و شرکتهای دانشبنیان به خودکفایی رسیده و توانایی امروز نیرو با سالها و دهههای گذشته قابل مقایسه نیست.
امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران هم در حاشیه این رزمایش با بیان اینکه حضور نیروهای فرامنطقهای به جز ایجاد ناامنی، نگرانی و به دنبال آن خسارت برای مردم و کشورهای منطقه، نتیجه دیگری نخواهد داشت، تصریح کرد: پیام این رزمایش صیانت قاطع از منافع ملت بزرگ ایران، تقویت همکاریهای منطقهای و آتش خشم برای دشمنان جمهوری اسلامی ایران است.
موسوی درباره نتایج این رزمایش بیان کرد: به لطف خداوند و همت فرمانده و خلبانان جوان و متبحر نیروی هوایی، مراحل مختلف این رزمایشِ دورهای و سالیانه منطبق با برنامههای آموزشی و عملیاتی در حضور داوران و ارزیابان ستاد کل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیاء (ص) انجام شد. از مهمترین نتایج رزمایشهای نیروهای مسلح، ارتقای آمادگی روحی و رزمی، بازداشتن دشمنان از هرگونه تعدی به تمامیت ارضی، منافع ایران و مردم عزیز است.
انتهای پیام