حسین رحمانیزاده در گفتوگو با ایسنا، درباره اقدامات انجام شده در کتابخانهها در راستای ترویج کارآفرینی، اظهار کرد: در حال حاضر در کل دنیا و ایران نگاهی که نسبت به کتابخانهها حاکم است، این است که کتابخانه از قالب سنتی خود خارج شده و صرفا محلی برای نگهداری و مطالعه کتاب نیست، درحال حاضر کتابخانهها به عنوان یک باشگاه اجتماعی بیان میشوند.
وی افزود: با توجه به تبدیل کتابخانهها بهعنوان یک باشگاه اجتماعی، در حوزه کسب و کار هم میتوانیم ورود کنیم، البته از گذشته نیز اقداماتی در این حوزه نیز بوده مخصوصا در روستاها که کتابخانه تنها مرکز فرهنگی بوده کلاسهای آموزشی حوزه کسب و کار نیز برگزار شده است.
این مسئول تصریح کرد: نهاد کتابخانههای عمومی به حوزه کارآفرینی نیز ورود کرده و اقداماتی به صورت همایش بینالمللی کتابخانههای عمومی و کسب و کارها، دومین جایزه ملی خدمات کتابخانههای عمومی در حوزه کسب و کارهای کوچک که ویژه کتابداران است و میتوانند کسب و کار کوچک و کارهای خلاقانه خود را عرضه کنند را اجرا میکند.
رحمانیزاده ادامه داد: در استان زنجان نیز با همکاری ادارات کل فنیوحرفهای و صنایع دستی و گردشگری استان دورههایی در حوزه کسب و کار مبتنی بر نیاز منطقه طراحی کردهایم که هدف این دورهها این است که کتابخانهها در توسعه و پیشرفت اقتصاد محلی نقشآفرین باشند.
وی با بیان اینکه دورههای کسب و کار در روستاها پررونقتر، فعالتر و متنوعتر از مناطق شهری نیز است، خاطرنشان کرد: کسب و کارهای کوچک، دورههای ادبی، مهارتهای خانگی، فنی و حرفهای، آموزش زبان، لگو، کامپیوتر، شاهنامهخوانی و... در مجموع بیش از ۲۵۰ دوره درحال برگزاری برای فصل تابستان است که تا پایان تابستان این عدد به بیش از ۴۰۰ دوره میرسد. همچنین افرادی از بین مخاطبان کتابخانهها هستند که در کتابخانه آموزش دیده و کسب و کار خود را آغاز کرده و در حال حاضر برای افراد دیگر نیز شغل ایحاد کردهاند.
انتهای پیام