به گزارش ایسنا و به نقل از رادیو قرآن، منصور قصریزاده بعداظهر امروز یکشنبه (۱مرداد ماه) در نشست سالگرد افتتاح رادیو تلاوت که در ساختمان شهدای رادیو برگزار شد، با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در طول دو سال گذشته رضایت خود را نسبت به رادیو تلاوت اعلام کردند، اظهار کرد: نگاه مثبت رهبر انقلاب به این شبکه رادیویی وظیفه ما را سنگینتر میکند و ما باوجود وضعیت خوب باید خود را به نقطه مطلوب برسانیم.
بیشتر از شور حسینی به شعور حسینی پرداختیم
وی با بیان اینکه رادیو تلاوت و ترتیل دو بازو مهم رادیو قرآن است، گفت: در حال حاضر برنامههای ما به صورت تولیدی است و تلاش ما بر این است که به سمت پخش زنده برویم. رادیو قرآن برنامههایش بیشتر مبتنی بر محتواست و سعی کردیم برای نمونه در ماه محرم کنار شور حسینی بیشتر به شعور هم بپردازیم.
قصریزاده تاکید کرد: در رادیو قرآن ما گروه معارف نداریم بلکه علوم قرآنی داریم زیرا اگر بخواهیم به حوزه معارف بپردازیم در خط موازی با رادیو معارف خواهیم بود، از این رو در بخش علوم قرآنی سعی میکنیم به صورت تخصصی به حوزههای مختلف قرآن و حتی معارف داخل همچون توحید، عدل، نبوت و... بپردازیم.
وی اعلام کرد: طبق ارزیابی سازمان صداوسیما رادیو قرآن در رتبه چهارم و در بخش تخصصی در رتبه اول است و این نشان میدهد که ما مخاطب خود را داریم البته آمار تجمیعی ما از دو شبکه ترتیل و تلاوت را به صورت تخصصی نداریم، ساعت ۸تا ۱۱ صبح و ۱۶ تا ۱۹ بیشترین مخاطب خود را داریم.
به گفته مدیر رادیو قرآن این شبکه امکان پخش تمام مسابقات قرآنی را ندارد و سعی می شود مسابقاتی که نیاز است مردم در جریان آن قرار بگیرند اعم از داخلی و خارجی را پخش کنند.
می خواهیم مردم را با قرائت ساده قرآن درگیر کنیم
او با اشاره به برپایی جشنواره ۱۰۰ در رادیو قرآن نیز تاکید کرد: باتوجه به فرکانس رادیو قرآن که ۱۰۰مگاهرتز است این جشنواره به این نام انتخاب شده است و هدف از برپایی این جشنواره این است که مردم را با قرائت ساده قرآن درگیر کنیم. با توجه به اینکه از ما توقع میرود تلاوتهای خوب را پخش کنیم ممکن است برخی مخاطبین ریزش کنند به خاطر اینکه توانایی سطح بالا قرائت را ندارند، از این رو برای اینکه مردم بتوانند در مورد قرائت حس نزدیکی بیشتری پیدا کنند این جشنواره را برگزار کردهایم تا مردم تلاوتهای ساده خود را بفرستند.
مدیر رادیو قرآن گفت: ما امکان پخش روزانه ۳۰جزء قرآن را نداریم. در بهترین شرایط میتوان ۲۱جزء را در طول روز پخش کنیم به همین منظور براساس تاریخ شمسی گفتیم هر روز یک جزء پخش شود و کسانی که حفاظ قرآن کریم هستند از این فرصت برای مرور خود استفاده کنند.
با کمبود بودجه مواجه هستیم
قصریزاده در پاسخ به سوالی در مورد کمبود بودجه شبکه قرآن و میزان تخصیص سازمان خاطرنشان کرد: در طول سال گذشته تمام تخصیص را وصول و هزینه کردیم، در تولید تلاوتهای جدید با مشکل بودجه روبرو هستیم زیرا باید از آرشیو خارج شویم.
وی در پایان سخنانش گفت: اکنون به این نتیجه رسیدیم که میتوان با بهرهگیری از موج AM پوشش گسترده و وسیعتری از رادیو تلاوت را داشت هرچند شفافیت و کیفیت موج FM بهتر است اما بهرهگیری از موج AM میتواند حداقل پوشش را به بالای ۸۵ تا ۹۰ درصد افزایش دهد و موج AM در جادهها و شهرستانها کاربرد بیشتر دارد که میتوان مخاطب را با برنامهسازی قرآنی به بهرهمندی از فضای آوایی و صوت و لحن قرآن ترغیب کرد؛ بنابراین با همکاری معاون فنی صداوسیما و همتهای لازم این امر تحقق یافت و امکان پخش و بهرهمندی از رادیو تلاوت به عنوان کانال دوم شبکه رادیویی قرآن علاوه بر موج FM فرکانس ۱۰۱,۵ مگاهرتز از موج AM فرکانس ۹۰۰ کیلوهرتز، به صورت شبانهروزی و سراسری قابل شنیدن است.
در ادامه مسعود رضا خالقی، مدیر گروه جامعه، محافل و مسابقات رادیو قرآن در سخنانی گفت: بخشی از موضوعات اجتماعی همچون برنامه تسنیم توسط این بخش پخش میشود، البته تلاش ما براین است که محافل قرآنی سراسر کشور را بتوانیم پوشش بدهیم و هر شب یکی از محافل قرآنی یکی از استانها را پخش کنیم. مسئولیت پوشش مسابقات داخلی و بینالمللی قرآنی هم جزو وظایف ماست.
در بخش دیگری از این نشست درویش، مسئول فضای مجازی رادیو قرآن نیز تصریح کرد: طی سه سال گذشته ارسال پیام رادیو در فضای مجازی با این بخش بوده است البته وب سایت در حوزه اطلاعرسانی، آموزش و حضور در پیامرسانها وظیفه ما است.
وی افزود: رادیوهای تصویری در حیطه وظایف حوزه ماست که توانستهایم در راستای سیاستهای شبکه اقدامات خوبی رقم بزنیم. رادیو تصویری ترتیل همراه با ترجمه را داریم که ۲۱جز در هر روز ارائه میشود. البته تنظیمات این پخش بسیار سخت است چون شما مثل سیما فیلم نمیبینید بلکه عکس و صدا را باید با هم هماهنگ کنید.
در ادامه این نشست فراهانی، مدیر گروه آموزش و علوم قرآنی رادیو قرآن در توضیحاتی بیان کرد: در حوزه آموزش مواردی از روخوانی، روانخوانی و فصیحخوانی را داریم که کارشناس به آن میپردازد. در موراد سبک شناسی نیز از اساتید برجسته جهان اسلام استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: بحثهای اندیشهای و مناسبتها نیز در این بخش برنامه تولید و پخش میشود. در گذشته برنامههای ما گویندهمحور بود اما در حال حاضر مجری و کارشناس به گفتوگو میپردازند.
فراهانی گفت: از موضوعهای امروز ما عفاف و حجاب است که با آیتم بانوان عاشورایی کار محتوایی کردهایم و به بانوان تاثیرگذار میپردازیم. آیتم مربوط به حضرت زینب(س) را نیز داریم که موضوع عفاف و حجاب از منظر ایشان بررسی شده است. در این برنامه جدای از مجری کارشناس تلفنی نیز داریم.
وی خاطرنشان کرد: در واحد آموزش و علوم قرآنی هم سعی کردیم از تمامی کارشناس درجه یک کشور استفاده کنیم. برای نمونه در ترجمه قرآن در برنامه «ترجمان وحی» از استاد فیاضبخش استفاده میکنیم که هم درس با آیت الله طباطبایی و شهید مطهری بودند.
متناسب با مناسبت ها برنامه ریزی می کنیم
سپس رفیعی، مدیر طرح و برنامهریزی رادیو قرآن با ارائه گزارشی از این واحد اعلام کرد: در این بخش موضوع محتوایی و ایده و برنامهریزی بودجهای را برعهده داریم. در بخش مدیریتی گروههای برنامهساز که خلق ایده میکنند را بررسی خواهیم کرد تا به اجرا برسد، در کنار این موضوع تنظیم جدول پخش را برعهده داریم که بین برنامههای زنده، تولیدی و آرشیوی اخلالی ایجاد نشود و در عین حال جدول پخش خوب را داشته باشیم.
وی تصریح کرد: ۱۰ ساعت برنامههای پخش ما تولیدی است البته از پاییز سال گذشته تصمیم شبکه بر پخش بیشتر تلاوت و آوا شد که از این رو ۶۰ درصد پخش ما به این بخش اختصاص پیدا کرد. برنامهریزی برای پیشبینی برنامههای تولیدی نیز جزو وظایف ماست و سعی میکنیم متناسب با مناسبتها برنامهریزی داشته باشیم.
او اضافه کرد: برنامهریزی بودجه شبکه نیز قبل از آغاز سال جدید توسط این واحد طرح و چکشزنیها انجام میشود و سعی میکنیم بودجه تخصیصیافته را به بهترین شکل هزینه کنیم.
در بخش دیگری از این نشست محمدی، مدیر امور جاری و پشتیبانی رادیو قرآن هم به ذکر نکاتی در زمینه واحد پشتیبانی این شبکه پرداخت.
پاسخگوی سوال مخاطبان هستیم
در بخش پایانی این نشست پیران عقل، مدیر پخش و نظارت بر رادیو قرآن نیز با بیان اینکه تنظیم شیفتهای روزانه سه شبکه بر عهده این واحد است بیان کرد: ۲۷۰ شیفت در طول یک ماه برای این سه شبکه تنظیم و تقریبا ۱۳۵۰نفر در شیفت حضور پیدا میکنند. آرشیو کلیه برنامهها در اختیار این واحد است که با نظارت به پخش ارسال میشود، همچنین هماهنگی تمام عوامل شبکه قرآن از عوامل اصلی تا کارشناسان نیز با این واحد است.
وی درباره چگونگی پخش یک برنامه تصریح کرد: وقتی که یک گروه کاری تولید میکند اطلاعات به دست ما میرسد و وظیفه ما این است که ۴۸ساعت قبل از پخش برنامه را دیده و نکتهها لازم در مورد آن برنامه را ارائه کنیم و سپس در سامانه آوا برنامه آپلود و سپس آماده پخش میشود.
او در پایان گفت: اگر مخاطبی سوالی دارد در سامانه تلفنی رادیو قرآن ارائه میکند و ما به مدیر مربوطه میرسانیم تا پاسخ بدهند. همچنین در برنامه زنده هم مخاطبین در طول برنامه میتوانند سوالات خود را ارسال و در طول برنامه پاسخ داده میشود.
انتهای پیام