به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، سید احمدرضا دستغیب در این جلسه ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، اظهار داشت: جسارت و هتاکی به ساحت مقدس قرآن کریم در کشور سوئد که موجب جریحه دار شدن احساسات مسلمانان سراسر جهان بالاخص ایران اسلامی شد را شدیداً محکوم کرده و به این کشور توصیه می کنیم تا دست از ماجراجویی برداشته و خود را از این مهلکه دست ساخته صهیونیسم جهانی بیرون بکشد. در این خصوص از همه ارگان های دخیل در کشور می خواهیم که بدون هرگونه اغماض و ملاحظات سیاسی، به وظایف قانونی خود عمل کرده و فعالیت های لازم را در این باره انجام دهند.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور در ادامه بیان داشت: روند بررسی تفریغ بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور زودتر از موعد مقرر آغاز شد و نهایتاً پس از برگزاری ۵۰ جلسه فشرده طی ماه های گذشته، با تلاش تمامی همکاران در دادستانی، هیات های مستشاری، معاونین فنی، مدیران کل استانی و ستادی و همچنین حسابرسان کل به سرانجام رسید.
دستغیب تصریح کرد: اگرچه ماحصل این مجاهدت های بی وقفه، تهیه گزارش تفریغی تحول گرایانه و تصمیم ساز، حتی زودتر از سال گذشته بوده است اما این پایان کار نیست و از همین امروز، کار کارشناسی جدید و دقیق در دیوان محاسبات به منظور تحقق شعار شفافیت و انضباط مالی، پیرامون بررسی دستاوردها و ملاحظات این نهاد نظارتی درباره بودجه، آغاز می شود.
رئیس کل دیوان محاسبات درخصوص ویژگی های خاص گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۱ نیز گفت: «درج جدول مقایسه ای از احکام مشابه سنوات قبل در پایان هر بند از بودجه»، «اظهار نظر پیرامون ماهیت بودجه ای و غیربودجه ای احکام» و «بررسی علل تحقق احکام به منظور ارائه پیشنهادهای کاربردی و تصمیم ساز» از مهمترین ویژگی های گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۱ بشمار می روند.
وی با اشاره به تلاش دیوان محاسبات در برخط نمودن گزارش تفریغ سنواتی، تاکید کرد: مجموع اقدامات این نهاد نظارتی در بررسی گزارش تفریغ، گام نهادن در مسیر تحقق پایش برخط و مرحله به مرحله بودجه و تحقق این امر برای سال آینده است.
دستغیب با بیان اینکه دیوان محاسبات تلاش داشته تا در تدوین این گزارش، اصلاح ساختار بودجه را نیز در نظر داشته باشد، خاطر نشان کرد: پیشنهادهای کاربردی دیوان محاسبات در گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۱، به زودی تجمیع و در اختیار نهادهای تصمیم گیر همچون دولت قرار خواهد گرفت تا علاوه بر تسهیلگری در زمینه اصلاح ساختار بودجه، یاری رسان قوه مجریه، پیش از تدوین بودجه سال ۱۴۰۳ باشد.
رئیس کل دیوان محاسبات همچنین گفت: شایان ذکر است، مجموع یافته های تفریغ بودجه، به طور همزمان در دادسرای دیوان محاسبات مورد رسیدگی به موقع و برخط قرار می گیرد تا مسیر قانونی خود را طی کند.
در ادامه علی کامیار دادستان دیوان محاسبات نیز اظهار داشت: گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۱ متفاوت تر از گزارش های گذشته است چراکه پیشتر، تنها انبوه رسیدگی ها مورد توجه بود و بهره لازم از تفریغ سنواتی حاصل نمی شد اما اکنون موارد اولویت دار و ترک فعل ها در رأس بررسی ها قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در بودجه ریزی باید تحقق شفافیت را مدنظر قرار داد، تاکید کرد: بی ثباتی در تصمیم گیری ها یکی از مشکلاتی است که باید برای آن فکری اساسی کرد؛ لزومی ندارد که آیین نامه ای که در ابتدای سال به تصویب رسیده، چند ماه بعد مجدداً اصلاح شود.
انتهای پیام