علت ایجاد گل‌ مژه چیست؟

یک جراح و متخصص چشم، گفت: گل‌مژه برآمدگی کوچک، قرمز و دردناکی است که شبیه جوش بوده و در لبه خارجی یا داخلی پلک به وجود می‌آید و در اثر عفونت باکتریایی غدد چربی پلک ایجاد می‌شود.

عباس افکاری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه گل‌مژه، یکی از بیماری‌های شایع چشم است که می‌تواند افراد را در سنین مختلف درگیر کند، اظهار کرد: تماس دست آلوده با چشم و التهاب لبه پلک از عوامل مهمی هستند که باعث بروز گل‌مژه می‌شوند.

وی افزود: پلک انسان دارای تعداد بسیاری غدد کوچک چربی در اطراف مژه‌هاست که آسیب به پوست، ذرات گرد و غبار یا چربی می توانند این غدد را مسدود کرده و باعث رشد باکتری‌ها در آنها شوند.

این متخصص چشم با اشاره به اینکه علاوه بر عوامل باکتریایی، بعضی عوامل دیگر نیز می‌توانند به عفونت غدد چربی پلک منجر شوند، خاطرنشان کرد: پاک کردن نامناسب یا ناقص آرایش از چشم، استفاده از لوازم آرایشی تاریخ گذشته یا آلوده، ضعف در بهداشت پلک‌ها و بیماری‌های التهابی پلک مانند بلفاریت از جمله این عوامل است.

وی شست‌وشوی منظم چشم با شامپو بچه و رعایت نظافت پلک را در بهبود گل‌مژه موثر دانست و گفت: افراد درگیر با گل‌مژه در طول مدت درمان باید صبور باشند و از دست‌کاری، فشار دادن یا سعی در ترکاندن برآمدگی روی پلک پرهیز کنند.

افکاری انسداد مجرای اشکی را در بروز عفونت‌های چشمی موثر دانست و افزود: اصلی‌ترین علامت بسته بودن مجرای اشکی آبریزش مداوم چشم است و اگر به موقع اصلاح نشود، منجر به عفونت‌های مکرر می‌شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۴
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402050100525
  • خبرنگار : 50161