مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خبر داد:

احداث ۸۰۰ مدرسه در خراسان رضوی طی ۳ سال

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان رضوی با اشاره به این‌که تفاهم‌نامه‌ای با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) منعقد شده که اگر عملیاتی شود، بیشتر مشکلات استان و به‌ویژه شهر مشهد به لحاظ فضاهای فرسوده و موردنیاز آموزش پروش برطرف خواهد شد، گفت: زمان این طرح سه ساله است و فرصت احداث ۸۰۰ مدرسه با ۴۰۰۰ کلاس درس و ۳۵۰ نمازخانه و با اعتباری بالغ بر ۵/۵ هزار میلیارد تومان ایجاد خواهد شد.

جاسم حسین‌پور عصر امروز شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۱، در چهارمین جلسه شورای اداری شهرستان مشهد، در گزارشی از عملکرد اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان، عنوان کرد: پروژه‌های در دست اجرا در شهرستان مشهد تعداد ۱۰۲ پروژه با ۶۹۰ کلاس درس و زیر بنای ۱۰۴هزار و ۹۴۹ مترمربع است.

وی ادامه داد: مابه‌ازای هر کلاس حداقل یک میلیارد تومان هزینه کردیم؛ یعنی ما در شهرستان مشهد چیزی حدود ۶۹۰ میلیارد تومان پروژه در دست اجرا داریم. شاهد انتقال جمعیت به حاشیه شهر مشهد هستیم، از طرفی نیز اتباع اضافه شدند و این جمعیت افزایش پیدا کرده است و به تبع آن جمعیت دانش‌آموزی نیز اضافه شده‌اند.

سرانه فضای آموزشی در بعضی مناطق حاشیه شهر مشهد ۱.۵ و حتی یک مترمربع است

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان رضوی در خصوص میزان سرانه فضاهای آموزش و پرورش، توضیح داد: سرانه فضاهای آموزش و پرورش در شهرستان مشهد به ازای هر دانش‌ آموز در شهرستان مشهد ۳.۵مترمربع، در استان۴.۳ متر مربع و در سطح کشور ۵.۲ متر مربع است. طبق شرایط مطلوبی که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تعریف شده است، ما باید به ازای هر دانش اموز باید ۸ متر مربع فضا داشته باشیم. این شاخص که سرانه فضای آموزش و پرورش است، در بعضی مناطق حاشیه شهر مشهد ۱.۵ تا حتی یک متر مربع است که شرایط را ویژه کرده است. از طرفی هم مسئولین محترم استان و شهرستان تاکید دارند که مشکلات فضا در حاشیه شهر مشهد حل شود. ما نیز تمام ظرفیت استان را در حاشیه شهر مشهد متمرکز کردیم.

حسین‌پور تصریح کرد: از تعداد پروژه‌هایی که در دست اجرا داریم تعداد ۶۳ پروژه با ۴۷۰کلاس درس و با زیربنای ۸۱هزار و ۸۰۵مترمربع، پروژه در حاشیه شهر مشهد داریم. در سال گذشته ظرفیت‌سازی کردیم و این ظرفیت‌ها را بر حل مشکل حاشیه شهر مشهد متمرکز کردیم البته که ما در همه نواحی مشهد پروژه داریم.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان رضوی در خصوص برنامه‌های مربوط به پروژه‌های تحویلی مهر امسال، تصریح کرد: امسال ۵۴ پروژه و ۳۰۵کلاس درس با زیر بنای ۳۷هزار و ۲۱۶متر مربع در آغاز سال تحصیلی خواهیم داشت. از این تعداد، هفت پروژه با زیربنای ۱۰هزار و ۵۰۰متر مربع ورزشی است و ۴ استخر شنای سرپوشیده در نواحی یک، ۶، پنج و تبادکان که تا ابتدای سال تحصیلی تکمیل شده و به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت بنیاد علوی در کل کشور ۶۰۰ کلاس درس است، گفت: با حمایت‌های آیت‌الله علم‌الهدی ظرفیت تعداد ۱۲ پروژه با ۱۰۵کلاس درس و زیربنای ۱۰هزار و ۲۸۲متر مربع را فراهم کردیم و بیشتر در حاشیه شهر مشهد متمرکز شدیم که مراسم افتتاح و عملیات اجرایی آن توسط بنیاد علوی شروع شده است؛ امیدواریم که حداقل تعداد ۴۸ کلاس درس را تا ابتدای مهر تحویل دانش‌آموزان بدهیم.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان رضوی خاطرنشان کرد: تعداد دو پروژه متوقف بود که این دو پروژه فعال شدند. دو پروژه در ابرده و کاظم‌آباد تبادکان و یک پروژه در ناحیه پنج مشهد با ۲۴ کلاس پیشرفت خوبی دارد و در فاصله زمانی کوتاهی عملیات‌های اجرایی این پروژه تا مهر امسال به اتمام خواهد رسید.

حسین‌پور در خصوص ظرفیت باز آفرینی و ضمن تشکر از ستاد بازآفرینی اداره کل مسکن و شهرسازی، توضیح داد: سه پروژه‌ای که در خیابان باهنر یک و دو و ناحیه هفت بود، فعالیتشان مجددا انجام شده است. همچنین دو پروژه ۱۲کلاسی به صورت احداثی است که در التیمور ناحیه یک و طرق انجام خواهد شد. تمامی اسناد مرتبط با این دو پروژه را تحویل اداره کل مسکن و شهرسازی داده‌ایم و به زودی عملیات اجرایی آن دو پروژه آغاز خواهد شد.

تجهیز هنرستان‌ها

وی در رابطه با سایر فعالیت‌های انجام شده در سال ۱۴۰۱، خاطرنشان کرد: ما در یک حرکت تحولی در مرحله اول تجهیزات هنرستانی با ارزش ۲۳میلیارد تومان تهیه و در شهرستان مشهد تحویل همکاران دادیم. در مرحله دوم نیز تجهیزات هنرستانی جدید با ارزش ۴۵میلیارد تومان در سطح استان خریداری کردیم که تحویل ادارات آموزش و پرورش و هنرستان‌ها خواهیم داد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان رضوی با اشاره به اینکه طرح شهید عجمیان طرح جدید دیگری است که برای بهسازی و زیباسازی مدارس انجام می‌شود، تصریح کرد: در قدم اول با رئیس آموزش و پرورش منطقه تبادکان برای تعداد ۶مدرسه در این منطقه هماهنگی کرده‌ایم تا ان‌شالله در این ۶مدرسه طرح آغاز شود. ما در این طرح با ارزش تقریبا ۱میلیارد تومان کفی و پشتی صندلی تهیه کردیم و تحویل همکاران دادیم.

حسین‌پور با تاکید براینکه اقدام شاخص دیگری که در سطح استان و مشهد وجود دارد استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی است، اضافه کرد: ما بنا داریم سیستم های گرمایشی دارای شعله جمع‌آوری و همگی مجهز به سیستم‌های گرمایشی استاندارد شوند. از محل اعتبارات ۱۴۰۱ تعداد ۷۴ مدرسه با ۸۱۲ کلاس به ارزش ۳۲میلیارد تومان داشتیم که عملیات آن انجام شده و به پایان رسیده است. همچنین تعداد ۲۸مدرسه با ۲۵۴کلاس درس به ارزش و اعتبار ۲۰۶میلیارد تومان در دست اجرا داریم که در ابتدای سال تحصیلی جدید عملیات‌های اجرایی آن‌ها به پایان خواهد رسید.

وی ادامه داد: تعداد ۵۴۷ مدرسه که بیشتر این مدارس در نواحی مشهد است با ۴۲۷۴ کلاس از بخاری شعله دار برخوردار هستند که انشالله در سال‌های آتی همه‌ این بخاری‌ها برچیده و سیستم به صورت استاندارد خواهد شد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان رضوی تصریح کرد: عملیات اجرایی دیگری که از محل قیر رایگان در فضاهای آموزش و پرورش در سطح استان و به‌ویژه شهر مشهد انجام شده است، اجرای آسفالت و ایزوگام در مدارس دایر است. امسال ۱۱۵هزار متر مربع ایزوگام و ۲۲هزار متر مربع آسفالت در مدارس شهر مشهد انجام داده‌ایم که انشالله این طرح نیز استمرار خواهد داشت. 

حسین‌پور خطاب به همکاران خود در اداره آموزش و پرورش شهرستان مشهد، گفت: در ادامه فرصت‌هایی که ایجاد کردیم در حدود دو یا سه هفته گذشته به امضا رسید که اگر عملیاتی شود، فرصت بسیار خوبی است و بیشتر مشکلات استان و به ویژه شهر مشهد به لحاظ فضاهای فرسوده و مورد نیاز آموزش پروش برطرف خواهد شد. فرصت احداث ۸۰۰مدرسه با ۴۰۰۰ کلاس درس به متراژ ۴۱۶هزار متر مربع و ۳۵۰نمازخانه با ۳۵هزار متر مربع با اعتباری بالغ بر ۵/۵ هزار میلیارد تومان ایجاد خواهد شد. زمان این طرح سه ساله است. امیدواریم زودتر عملیاتی شود تا مشکلات فضاهای آموزش پرورش رفع شود. خواهش من از آقای فرماندار این است که برنامه‌هایی برای تحویل زمین داشته باشند، من به آقای فرماندار قول داده‌ام هر تعداد زمینی که به ما تحویل دهند، مدرسه بسازم.

وی با اشاره به اینکه یک سری فرصت‌ها و نیازمندی‌های قانونی وجود دارد که نیاز است درخواست‌هایی داشته باشم، گفت: هزینه‌های گازرسانی تا درب مدارس در مناطق روستایی با توجه به اینکه در منطقه تبادکان روستا نیز داریم به عهده شرکت‌های گاز استان است. با نامه‌ای که در نوزدهم فروردین ۱۴۰۲ به استان ابلاغ شده است، امیدواریم شرکت گاز هم همکاری داشته باشند. همچنین هزینه‌های توسعه شبکه و برقراری انشعاب مدارس با پنجاه درصد تخفیف محاسبه خواهد شد که این موضوع هم در ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ به مدیر محترم فناوری اطلاعات و ارتباطات ابلاغ و اعلام شده است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان رضوی در خصوص دیگر موضوعات قانونی، ادامه داد: بخشودگی‌های قانونی تعرفه‌های آب و فاضلاب و همچنین ضوابط انشعاب برق و اعمال بخشودگی‌های مربوط به سال ۱۴۰۲ از دیگر موضوعات قانونی است. خواهش من از شرکت‌های خدمات رسان این است که آموزش و پرورش را یاری دهند.

انتهای پیام 

  • شنبه/ ۳۱ تیر ۱۴۰۲ / ۲۱:۴۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402043120273
  • خبرنگار : 50614