به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه سومریه نیوز، دفتر اطلاع رسانی عبد اللطیف رشید، رئیس جمهوری عراق در بیانیهای تاکید کرد: شهروندان حق دارند خشم خود را ابراز کنند و هرگونه حمله یا تجاوز به اعتقادات خود را محکوم کنند، اما به شرط آنکه این امر به کشور ما و ملت ما آسیب نرساند.
در این بیانیه آمده است: در حالی که ما اهانتهای جنایتکارانه به قرآن کریم را محکوم میکنیم، از سازمانهای بینالمللی و دولتهای غربی میخواهیم که مانع اقدامات تحریکآمیز و نفرتافکنی به بهانههای مختلف شوند. ما از شهروندان، احزاب سیاسی و مذهبی و اجتماعی عراق می خواهیم که مراقب باشند و به برنامه فتنهای کشیده نشوند که توسط شخصیتها و گروههای بدخواهی ترتیب داده میشود که در کشورهای غربی زندگی میکنند.
دفتر اطلاع رسانی عبد اللطیف رشید در ادامه آورده است: ادامه دار بودن این وقایع حاکی از وجود یک هدف برای برانگیختن عراقیها و نشان دادن کشور ما به عنوان یک کشور ناامن برای هیاتهای دیپلماتیک خارجی است که در نتیجه آن عراقی های داخل و خارج کشور متضرر خواهند شد.
رشید در ادامه این بیانیه تاکید کرد: من از تمام برادران عراقی خود می خواهم که شرایط را برای فرصت طلبان فراهم نکنند.
این بیانیه پس از آن صادر شده است که در اعتراض به هتک حرمت قرآن کریم در استکهلم، گروهی از معترضان عراقی صبح پنجشنبه در مقابل سفارت سوئد در بغداد تظاهرات کردند. آنها در جریان این تجمع اعتراضآمیز ساختمان سفارت سوئد را آتش زدند.
روز پنجشنبه دولت سوئد بار دیگر به سلوان مومیکا، شهروند عراقی مقیم استکهلم اجازه داد، در مقابل سفارت عراق در استکهلم یک تجمع کوچک را ترتیب داده و یک نسخه از قرآن کریم و پرچم عراق را پاره کند.
در پی این اقدام، دولت عراق نیز در اعتراض به آتش زدن نسخهای از قرآن کریم و پرچم عراق در سوئد توسط یک فرد تندرو، سفیر سوئد را اخراج کرد و سفیر خود را نیز از این کشور فراخواند.
مومیکا ۲۸ ژوئن هم با مجوز پلیس سوئد تجمعی در اعتراض به یک حکم قضایی ترتیب داده و یک نسخه از قرآن را پاره و آن را در مقابل مسجدی در استکهلم به آتش کشید.
دولتها و ملتها در کشورهای عربی و اسلامی اهانت مکرر به قرآن کریم را در سوئد به شدت محکوم کرده و خواستار تحریم این کشور و اتخاذ اقداماتی برای منع تکرار این هتاکی شدند.
انتهای پیام