به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل چهل و چهارم قانون اساسی در مورد طرح تامین مالی و جهش تولید ازطریق اصلاح قوانین حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی و رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.
در آغاز این جلسه و پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در محکومیت هتک حرمت مجدد قرآن در کشور سوئد، قیام کرده و با در دست داشتن قرآن کریم، دعای ختم قرآن را قرائت کرده و اعتراض و انزجار خود را به هتک حرمت قرآن نشان دادند.
محمدباقر قالیباف هم در نطق پیش از دستور خود زمینه سازی اهانت مجدد به ساحت مقدس قرآن کریم توسط دولت سوئد را شدیدا محکوم کرد و گفت: جریحه دار کردن احساسات و توهین به عقاید مسلمانان بی هزینه نیست و دولت سوئد باید پاسخگوی این اهانتها باشد.
همچنین جعفر راستی در تذکری شفاهی تاکید کرد: از دولت انقلابی انتظار می رود برخورد جدی و درخوری با این اقدام و اهانت به ساحت قرآن کریم در کشور سوئد داشته باشد.
امروز رئیس مجلس در نامهای به سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ۳ قانون «قانون الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو»، «قانون الحاق یک بند به تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور» و «قانون اجازه مشارکت جمهوری اسلامی ایران در افزایش سهام سرمایه دور ششم بانک توسعه اسلام» را برای اجرا ابلاغ کرد.
همچنین بیش از ۲۰۰ نماینده مجلس با انتشار بیانیه ای از رویکرد انقلابی دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی حمایت کردند.
۶۳ نماینده مجلس هم با امضاء بیانیهای، از رئیس قوه قضاییه خواستند با صدور دستور ویژه، اجازه ندهند تا اختلاف نظرها، کمکاریها، تعارضات منافع و کارشکنیها مانع اجرای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار شود.
ناطقین مجلس
موسوی: همسان سازی حقوق بازنشستگان باید اجرایی شود
صباغیان: در برخورد با دولت سوئد درنگ نکنید
حسنپور: آیا هیئت دولت از قیمتها باخبر است؟
الهیان: کشورهای اسلامی سوئد را تحریم کنند
شریعتی: امهال وامهای کشاورزی تا سقف ۵۰۰ میلیون افزایش پیدا کند
***
در ادامه جلسه علنی امروز، نمایندگان مواد ۱ و ۲ طرح تأمین مالی و جهش تولید از طریق اصلاح قوانین حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی و رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور را تصویب کردند.
بر این اساس مقرر شد که «شورای ملی تامین مالی» به منظور توسعه و ترویج الگوهای تامین مالی، هم افزایی نهادها و روشهای تامین مالی، تقویت نظارت یکپارچه در تامین مالی و توسعه دامنه وثائق و تضامین و تقویت نظام سنجش اعتبار تشکیل شود.
با تصویب مواد دیگری از این طرح، نمایندگان ثبت شرکتهای اعتبارسنجی را به دریافت موافقت اصولی از شورای ملی تامین مالی و اخذ مجوز تاسیس از دبیرخانه این شورا مشروط کردند.
همچنین به نهادهای مالی فعال در بازارهای پول و سرمایه و بیمه و نهادهای وثیقه پذیر مجوز داده شد با استفاده از گزارش های پایگاه داده اعتباری کشور نسبت به تامین منابع یا ارائه خدمات مالی، پرداخت تسهیلات، تضمین و یا ایجاد تعهدات اقدام نمایند.
در مصوبهای دیگر وزارت اقتصاد مکلف شد تا با همکاری بانک مرکزی، دستورالعمل اجرایی نحوه تشکیل، فعالیت و نظارت بر مؤسسات یا صندوقهای تضمین را در چارچوب قوانین به تصویب شورای ملی تامین مالی برساند.
با تصویب مواد ۷ و ۸ این قانون هم نمایندگان وثایق مورد نیاز در طرح تأمین مالی تولید و زیرساختها را تعیین و همچنین مقرراتی درباره این وثایق تصویب کردند.
اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
نماینده خدابنده: سیل خسارت جدی به کشاورزان وارد کرده است
انتقاد حاجی دلیگانی از وضعیت بخش مسکن سازی در کشور
نادری: استیضاح وزیر کشور به کمیسیون مربوطه ارجاع شده است
جعفری بروجنی: ماه محرم و صفر بهترین فرصت برای روشنگری مقوله حجاب و عفاف است
دلخوش: بیمه کارگران ساختمانی باید بر اساس قانون سابق اعمال شود
هشدار حسینی درباره کورههای آجرپزی
تذکر آریانپور به وزیران نیرو و کشاورزی
محمدیاری: ممنوعیت واردات برنج در مقطع زمانی برداشت محصول جدید رعایت شود
***
در پایان نیز یک عضو هیئت رئیسه مجلس تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
انتهای پیام