فارن پالسی: جوانان آمریکایی بیشتر به حمایت از مساله فلسطین تمایل دارند

مجله فارن پالسی نوشت که جوانان آمریکایی به سمت حمایت از مساله فلسطین گرایش پیدا کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، مجله فارن پالسی در مقاله‌ای از یاسمین الشیخ، نویسنده فلسطینی آمریکایی نوشت: «جوانان آمریکایی میل و گرایش زیادی به حمایت از مساله فلسطین پیدا کرده‌اند. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در سال ۲۰۰۱ به گروهی از شهرک‌نشینان عوفرا در کرانه باختری گفت: آمریکا به سمتی درست پیش می‌رود. بعد از دو دهه به نظر می‌رسد نتانیاهو حرف درستی زده است. آمریکا در مسیر درستی است؛ اما نه آن مسیری که نتانیاهو می‌خواهد. نظرسنجی‌های آمریکایی در سال‌های گذشته نشان داد که حمایت و همبستگی با فلسطینی‌ها رو به افزایش و حمایت از اسرائیل رو به کاهش است. بعد از چند سال دوستی میان حزب جمهوری‌خواه و حزب لیکود اسرائیل و اقدام دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا درباره انتقال سفارت این کشور به قدس شاهد پیشرفت جریان ترقی‌خواه در حزب دموکرات مثل رشیده طلیب و پرامبلا جایاپال، نمایندگان کنگره هستیم که آمادگی خود را برای انتقاد علنی از اسرائیل اعلام کرده‌اند. اما انگیزه‌های قدیمی همچنان موجود است. همانطور که از واکنش به اظهارات جایاپال درباره نژادپرستی اسرائیل مشخص است. اما بیشتر آمریکایی‌ها و بیش از هر زمان دیگری با جایاپال درباره اسرائیل اتفاق نظر دارند. نظرسنجی مرکز گلوب که نتایج آن مارس منتشر شد حاکی از همبستگی دموکرات‌ها با فلسطینی‌ها بود. بیش از پنج دموکرات یهودی اسرائیل را یک نظام آپارتاید می‌دانند.

مرکز رأی دهندگان یهود نشان داد که ۳۵ درصد یهودیان آمریکا درباره این مساله اتفاق نظر دارند که رفتار اسرائیل با فلسطینی‌ها تفاوتی با نژادپرستی در آمریکا ندارد.

نویسندگان و تحلیلگران معتقدند که دولت‌های نتانیاهو در طول سه دهه نقش مهمی در ناامیدی آمریکایی‌ها داشته است. از سال ۱۹۹۶ نتانیاهو به عنوان نخست وزیر برای مدت بیش از ۱۵ سال قدرت را در دست داشته است. نتانیاهو درحال حاضر رهبری تندروترین ائتلاف‌های سیاسی در تاریخ اسرائیل را برعهده دارد. براساس نظرسنجی‌ها متولدان مابعد جنگ جهانی دوم همبستگی و حمایت بیشتری از اسرائیل دارند؛ اما نسل ۲۰۰۰ به بعد به نظر می‌رسد به سمت فلسطینی‌ها گرایش پیدا کرده‌اند. براساس نظرسنجی گلوب ۴۲ درصد از فلسطینی‌ها و ۴۰ درصد از اسرائیلی‌ها حمایت می‌کنند.

این آمارها در زمانی است که اسرائیل بیشتر از گذشته با منطقه ارتباط دارد و مفهوم احاطه شدن اسرائیل با دشمنان از بین رفته است چراکه اسرائیل توافق‌های عادی سازی روابط را با امارات، سودان و بحرین امضا کرده است؛ توافق‌هایی که به توافق‌های ابراهیم معروف هستند.

در مقابل امید فلسطینی‌ها به پایان اشغالگری اسرائیل بیشتر از دوره انتفاضه اول در دهه‌ ۸۰ قرن گذشته از بین رفته است.

همچنین با عملیات الحاق کرانه باختری در آینده دیگر هیچ امیدی برای حل بحران میان دو طرف وجود نخواهد داشت.

حتی حمایت از اسرائیل بین مسیحیان انجیلی نیز کاهش یافته است. کاهش حمایت بین نسل جوان این مسیحیان در دوره بین ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ از ۶۹ درصد به ۳۳ درصد رسید. مسیحیان جوان دارای نژادهای مختلف هستند و اطلاع زیادی از شخصیت‌هایی مثل ترامپ دارند. برای همین مواضعشان درباره مهاجرت و تغییرات آب و هوایی با پدرانشان فرق دارد.

توجه جامعه بین المللی به قتل شیرین ابوعاقله، خبرنگار فلسطینی شبکه الجزیره به دست نیروهای اسرائیلی و درگیری میان اسرائیل و فلسطینی‌ها در محله شیخ جراح قدس نقش زیادی در تغییر مفاهیم داشته است. نیمی از دموکرات‌هایی که سنشان کمتر از ۳۴ سال است با موضع جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا درباره جنگ اسرائیل به غزه در سال ۲۰۲۱ موافق نبودند. در سایه تبعیض نژادی و آوارگی فلسطینی‌ها فعالان سیاه پوست آمریکایی فرصتی را برای مقایسه زندگی سیاهان و مساله آزادی فلسطین پیدا کردند.

این روش به ویژه بعد از شهادت ایاد حلاق، بیمار فلسطینی به دست پلیس اسرائیل در زمانی که جورج فلوید سیاه پوست به دست پلیس آمریکا کشته شد، موجب آگاهی زیادی شد.

این مساله منجر به مذاکرات داخلی میان یهودیان درباره چگونگی تعامل با آزادی‌های مدنی در آمریکا و اسرائیل و فلسطین شد. بسیاری تلاش کردند تا این دو را با هم مقایسه کنند. برخلاف فلوید پلیسی که حلاق را کشته بود تبرئه شد. درخواست‌ها برای محاکمه وی افزایش یافت. با توجه به نقش شبکه‌های اجتماعی فعالان در جنبش عدالت اجتماعی خودشان را با اشغالگران در قدس شرقی، کرانه باختری و غزه رودرو یافتند.

در سال ۲۰۱۸ برای اولین بار دو زن مسلمان وارد کنگره شدند. یکی از آن‌ها رشیده طلیب فلسطینی-آمریکایی است که مادربزرگش در مناطق اشغالی زندگی می‌کند.

یک تحلیلگر سیاسی می‌گوید: طلیب که از حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین حمایت می‌کند تنها نیست. در سال‌های گذشته بزرگداشت روز «نکبت» در کنگره محال بود؛ اما امسال طلیب بزرگداشت این روز را با نظارت برنی سندرز، سناتور یهودی در جلسه استماع سنا با حضور کوری بوش، نماینده سیاه پوست برگزار کرد.

دودستگی زیادی در کابینه بنیامین نتانیاهو دیده می‌شود؛ کابینه‌ای که در آن مخالفان هم‌جنس‌گرایی و فاشیست‌ها و اعضای افراطی حامی ایدوئولوژی مائیر کهانا وجود دارند. اسرائیل به صورت علنی برای برتری یهودیان و اجرای برنامه‌ای ضد دموکراسی تلاش می‌کند. با ادامه اشغال و الحاق با نظارت بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل انتقاد از نقش اسرائیل در این نزاع رو به افزایش است. به نظر نمی‌رسد نتانیاهو بخواهد بدون فشار واشنگتن و جامعه بین‌المللی دست از این اقدامات بردارد.

شهرک‌نشینان در ماه‌های اخیر مرتکب کشتارهای زیادی در شهرک حواره و ترمسعیا در کرانه باختری شدند. مردم آمریکا معتقدند که وضعیت کنونی بیشتر شبیه یک نظام غیربرابر و ناعادلانه و یک جنگ پیچیده میان دو ملت است. امروزه صحبت فلسطینی‌ها درباره تمایل به پایان اشغال و حق تعیین سرنوشت یا برابری برای ترقی‌خواه‌های آمریکایی قانع کننده است. این صحبت برای بسیاری از مردم قانع کننده خواهد بود و شاید آمریکایی‌ها به مسیری درست می‌روند.»

انتهای پیام

  • شنبه/ ۳۱ تیر ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۵
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1402043119957
  • خبرنگار : 71516