حجتالاسلام سید اسماعیل حسینی لیلابی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از مولفههای مهم ارتباطی در قرن حاضر، ارتباطات و به عبارتی دیپلماسی مردم با همدیگر است که به بهانههای غیررسمی و غیرسیاسی اتفاق میافتد.
وی اضافه کرد: براین اساس وقتی مردم به بهانه امور معنوی و مقدس ارتباط میگیرند قطعا آثار و برکات معنوی زیادی به دنبال دارد و با توجه به اینکه در دورانی هستیم که ارتباطات نقش اصلی را ایفا میکند چه خوب است که از ظرفیت حرمهای مقدس در کشورهای ایران، عراق، سوریه، مصر و هر جای دیگر که برای مسلمانان، عزیز و قابل احترام است استفاده کرده و ارتباطات بین مردم بر محوریت حرمهای معصومین (ع) تقویت شود.
این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه آن چیزی که برای آرامش مردم در این دوران پرهیاهو و هیجان نقش ایفا میکند مهربانی و محبتی است که حول محور شخصیتهای مقدسی همچون امام رئوف علی بن موسیالرضا(ع) شکل میگیرد و حتی فراتر از جامعه مسلمانان، اضافه کرد: حرم مطهر امام رضا(ع) و امام حسین(ع) در زیارت اربعین، ظرفیتی است برای ارتباطات بینالمللی و حتی بیرون از دایره جامعه مسلمانان، به طوری که افراد زیادی میتوانند با محوریت معصومین(ع) با هم ارتباط بگیرند و با باورها، داشتهها، سلایق و سبک زندگی همدیگر آشنا شوند.
حسینی لیلابی با اشاره به کلام نورانی امام رضا (ع) مبنی بر اینکه" یَتَعَلَّمُ عُلومَنا وَیُعَلِّمُها النّاسَ؛ فَإنَّ النّاس لَو عَلِموا مَحاسِنَ کَلامِنا لاتَّبَعونا""هر کسی علوم ما را فراگیرد و به مردم بیاموزد، اگر مردم زیباییهای گفتار ما را میدانستند از ما پیروی میکردند. "، افزود: این فرمایش امام رضا (ع) در دیپلماسی زیارت جایگاه بسیار مهمی دارد و میتواند شاهبیت و بیتالغزل باشد و با این نیت سیاست گذاران مملکت و افرادی که به دنبال اتفاقات خوب در جامعه ملی، اسلامی و حتی بینالمللی هستند حرکت و دیگران را با خوبیها و باروهای مردم کشورمان آشنا کنند و دیپلماسی زیارت را جدی بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: ارتباطات با کسانی که با ما همعقیده نیستند و یا نگاه غلطی نسبت به ما دارند که به واسطه آن از ما فاصله میگیرند به عدم شناخت آنان برمیگردد و این همان مصداق فرمایش امام علی (ع) است که میفرمایند: "الناس اعداء ماجهلوا" "مردم دشمن هستند نسبت به چیزی که به آن جاهل هستند".
این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: اگر افراد به لحاظ عقیده، دین و مذهب یکی نیستند اما با دیپلماسی زیارت و ارتباطاتی که حول محور یک شخص مقدس اتفاق میافتد میتوانند ارتباط برقرا کنند و با استفاده از شیوههای جذاب از این فرصت به خوبی بهرهگیری کنند.
حسینی لیلابی اضافه کرد: ضرورت دارد زیباییهای دین و آموزههای دینی خود را با شیوههای جذاب و ادبیاتی دلنشین به مهمانان و زوار منتقل کنیم و چنانچه در این فاز درست عمل نکنیم به آن توفیقات و اهدافی که در دیپلماسی مدنظر است، نمیرسیم.
وی با بیان اینکه سعی کنیم هم در رفتارمان با افراد غیرمسلمان مهربانانه و جذاب عمل کنیم، تصریح کرد: در این راستا امام صادق (ع) میفرمایند در برخورد با غیرمسلمان به گونهای عمل کنید که زینت ما باشید و بر این اساس باید در مجمعهایی که افراد از مذاهب مختلف حضور دارند با رعایت حقوق دیگران، بهداشت و تمیزی فردی، رعایت اخلاق و آراسته بودن از آداب زیارت استفاده کنیم و جذاب رفتار کرده و ظاهر شویم تا منظره زیبا و دلنشینی از یک انسان را به نمایش بگذاریم.
این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: رفتارمان باید معرف زیباییهای دینمان باشد و بتوانیم با یک ادبیات جذاب آموزههای دینی و سخنان حکیمانه و قواعدی را که در اخلاق و سبک زندگی امام رضا(ع) و سایر ائمه معصومنین است به مخاطبان و زوار منتقل کنیم.
حسینی لیلابی با بیان اینکه دیپلماسی زیارت فرصتی طلایی برای تقویت حرکت به سمت تحقق تمدن نوین اسلامی است، گفت: چنانچه بخواهیم این تمدن شکل گیرد بخشی از آن به توسعه نیاز دارد یعنی باید به گونهای عمل کنیم که خیلیها مشتاق تحقق این تمدن نوین اسلامی باشند و همه تلاشها تحقق همان وعده حتمی الهی است که دنیا تحت حکومت امام زمان (عج) خواهد بود تا انسان کامل بتواند بشر را به ساحل امن و آرامش ببرد که در آن ظلم، پلشتی، تک خوری، تک روی، منیت، غرور، حسادت، خودخواهی و ریختن آبروی مسلمان جایگاهی ندارد و خیلی از رفتارهایی که بشر دارد و سبب آزار دیگران میشود باید از بین برود و تحقق چنین جامعهای برمیگردد به اینکه انسانها به تکامل معنوی و الهی برسند و تمدن اسلامی در دنیا محقق شود.
انتهای پیام