به گزارش ایسنا و به نقل از خبرگزاری فرانس ۲۴، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا(پنتاگون) روز پنجشنبه اعزام گروه آمادگی آبی-خاکی USS Bataan و یگان بیست و ششم نیروی دریایی آمریکا(Marine Expeditional) را به منطقه خلیج فارس تایید کرد.
این گروه شامل سه کشتی از جمله Bataan و یک ناو جنگی است. یگان اکتشافی نیروی دریایی آمریکا نیز که قرار است اعزام شود، متشکل از ۲ هزار و ۵۰۰ تن از نظامیان نیروی دریایی آمریکا است. علاوه بر کشتی Bataan، به همراه این گروه دو ناو جنگی دیگر نیز به نامهای USS Mesa Verde و USS Carter Hall اعزام میشوند.
فرانس ۲۴ در ادامه نوشت، مرکز فرماندهی نیروهای تروریستی آمریکا(سنتکام) در بیانیهای در این باره مدعی شد که اعزام این گروه موجب «انعطاف بیشتر و توانمندی دریای بیشتر در منطقه» خواهد شد.
ژنرال اریک کوریلا، فرمانده سنتکام با نادیده گرفتن تاثیر مخرب حضور نظامی مداخلهجویانه آمریکا در منطقه مدعی شد که اعزام نیروهای بیشتر به منطقه «توانمندیهای منحصر به فردی را ارائه میکنند که باعث میشود در کنار شرکایمان در منطقه، حفاظت بیشتری از آزادی تجارت بینالمللی و اجرای مقررات نظام بینالمللی و بازدارندگی از فعالیتهای ثباتزدای ایران در منطقه به عمل بیاید.»
تصمیم ثباتزدای پنتاگون در حالی اتخاذ شده است که هفته گذشته نیز یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا در جمع خبرنگاران گفت که واشنگتن به دلیل آنچه محافظت بیشتر از کشتیها در برابر اقدامات ایران عنوان کرد، استفاده از جنگندههای F-۱۶ در منطقه خلیج فارس را افزایش خواهد داد.
بنابر گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این مقام پنتاگون روز جمعه تصریح کرد که ایالات متحده در هفته جاری جتهای جنگنده F-۱۶ را به خلیج فارس میفرستد تا فعالیت هواپیماهای تهاجمی A-۱۰ را که بیش از یک هفته است در آنجا گشت زنی میکنند، تقویت کند.
مقامات آمریکایی برای توجیه حضور نظامی خود در خاورمیانه و خلیج فارس مدعی هستند که با این اقدامات امنیت منطقه را برای کشورهای حاشیه خلیج فارس و عبور کشتیهای سراسر جهان تامین میکنند. این در حالی است که اقدامات تنها موجب افزایش تنشها در منطقه شده و جمهوری اسلامی ایران نیز بارها تاکید کرده است که این کار بر عهده کشورهای منطقه است و آنها خود قادر به انجام آن هستند.
در همین راستا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری اخیرش درباره اخبار منتشر شده در مورد اعزام جنگندههای F-۱۶ آمریکا به خلیج فارس، گفت: نقش دولت آمریکا در خصوص مسائل منطقهای به ویژه امنیت منطقه هیچگاه صلح آمیز و سازنده نبوده است.
او با بیان اینکه اظهارات و تحرکات آمریکا در ارتباط با این موضوع سازنده نیست و تداوم اینگونه اقدامات میتواند به ایجاد حساسیتهای جدید در منطقه و دامن زدن به بی ثباتی و ناامنی در این حوزه جغرافیایی کمک کند، گفت: ایران هر گونه اقدام غیر قانونی و غیر سازنده که امنیت منطقه را تحت تاثیر قرار دهد با حساسیت و دقت رصد و پایش میکند. ایران نسبت به هر گونه اقدام تحریک آمیز و غیر قانونی به خصوص در نزدیکی مرزهایش حساس است و نسبت به آن توجه ویژهای دارد و حق خود را برای اتخاذ تدابیر مقتضی بازدارنده و منطبق با قواعد و مقررات بینالملل محفوظ میداند و از حقوق مسلم خود در این ارتباط استفاده میکند.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه توصیه ما به دولت آمریکا این است که از هر گونه اقدام تحریکآمیز، غیر سازنده و بی ثبات کننده در منطقه پرهیز کند، گفت: امنیت در منطقه یک مقوله یکپارچه است و تعمیق و تامین آن نیازمند همکاری همه کشورهای منطقه است و انتظار این است که دیگر کشورها در حوزه آبی خلیج فارس به مسئولیت خود در این زمینه توجه کنند و هشدارهای لازم را به آمریکا برای پرهیز از هر گونه اقدام تحریک آمیز و غیر سازنده بدهند.
انتهای پیام