مدیرکل حفاظت‌محیط‌زیست استان زنجان عنوان کرد

انتقال روزانه ۵۰۰۰ تن پسماند به لندفیل روی در زنجان

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: حدود ۵۰۰۰ تن در روز پسماند حاصل از صنایع روی تولید می‌شود که به لندفیل پسماندهای صنعتی منتقل می‌شوند.

محمدرضا یافتیان ظهر امروز (۲۹ تیرماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه، با بیان اینکه محیط‌زیست امانتی در دست بشر است، اظهار کرد: حفاظت محیط‌زیست یک وظیفه همگانی است و با همراهی و حمایت دستگاه‌ها و شهروندان هر چه بهتر، می‌توان این وظیفه را انجام داد. محیط‌زیست یک کوه یخی است و عمده فعالیت‌ها و مشکلات آن مشاهده نمی‌شود.

وی با بیان اینکه علی‌رغم ذهنیت‌های متفاوتی که درباره شهرک صنعتی روی وجود دارد، اقدامات و تلاش‌های خوبی در این زمینه صورت گرفته است، تصریح کرد: شهرک صنعتی در ۵ کیلومتری حریم شهر واقع شده است و در بلندمدت باید به فکر استقرار درست این شهرک باشیم. این شهرک در سال ۷۸ به شهرک روی تبدیل شد و فعالیت خود را آغاز کرد و در زمان حاضر ۶۳ واحد روی و ۳۶ واحد غیرمرتبط با فعالیت‌های روی در آن فعالیت می‌کند و حدود ۴۲۰۰ نفر در آن اشتغال مستقیم دارند.

وی افزود: حدود ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ تن در روز پسماند حاصل از صنایع روی است که به لندفیل پسماندهای صنعتی منتقل می‌شود. صنایع دیگر نیز از سال ۱۴۰۳ می‌توانند پسماند خود را به این لندفیل منتقل کنند.

یافتیان با بیان اینکه هر واحد صنعتی طبیعتا می‌تواند اثراتی داشته باشد و موجب آلودگی زیست محیطی شود، تشریح کرد: مدیریت صحیح و سرمایه‌گذاری در خصوص رفع مشکلاتی که می‌تواند به وجود بیاید، موجب کنترل مشکلات زیست محیطی می‌شود. لازم به ذکر است که در خصوص شهرک روی پایش‌ها جدی‌تر صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه پایش مستمر در این شهرک انجام می‌شود و در چند سال گذشته اقدامات خوبی انجام شده است، ادامه داد: تمام واحدها محیط خود را بتنی کردند تا آلودگی کمتری به بیرون نفوذ پیدا کند. مالچ‌پاشی و دیوارکشی پسماندها و مدیریت هرزآب‌ها انجام شده است.

یافتیان اضافه کرد: محل دفع پسماندهای صنعتی باید با رعایت و ضوابط و شرایط حقوقی توسعه یابد چراکه یکی از سیاست‌های سازمان محیط‌زیست، ایجاد دفنگاه‌های صنعتی مبتنی بر استانداردهای لازم است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان زنجان با بیان اینکه کمتر از ۱۰ واحد، مجوز تولید اسید را در استان دارند، ادامه داد: یکی از مشکلات اساسی، ورود اسید به این استان از استان‌های دیگر است. در این شهرک چهار واحد صنعتی " اسید" به واحدهای تولیدی روی خدمات ارائه می‌کند که به عنوان مواد اولیه مهم محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ضوابطی برای تردد کامیون‌های حامل اسید در استان نداریم، اذعان کرد: از دستگاه‌های متولی به ویژه نیروی انتظامی درخواست می‌شود در این خصوص نظارت‌های ویژه‌ای را اعمال کنند. سال گذشته ۲ مورد واژگونی تریلر حامل اسید در استان گزارش شد که این مواد غلظت بالایی دارد و ورود آنها به خاک علاوه بر آلودگی مشکلات عمده‌ای را ایجاد می‌کند.

این مسئول خاطرنشان کرد: هیچ آمار دقیقی از ارتباط بین افزایش بیماری‌های مختلف در استان با آلودگی شهرک صنعتی روی وجود ندارد ولی نمی‌توان گفت فعالیت‌های صنعتی آن بدون اشکال است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۹ تیر ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402042919013
  • خبرنگار : 50513