به نقل از مدیکال اکسپرس، شیمی درمانی قبل از عمل، برای سرطان سینه میتواند اندازه تومور و غدد لنفاوی متاستاتیک را تا زمان انجام جراحی به میزان قابل توجهی کوچک کند در نتیجه، جراحی سینه این پتانسیل را دارد که از برداشتن کامل غدد لنفاوی زیر بغل جلوگیری کرده و خطر عوارض جانبی ناراحتکننده مانند تورم لنفاوی بازو را کاهش دهد.
گردهمایی چند رشتهای از جوامع سرطان اروپا، موسسات پزشکی بینالمللی با مشارکت دانشگاه هایدلبرگ و نمایندگان بیماران، به چالشهای مدیریت بالینی غدد لنفاوی زیر بغل در سرطان سینه اولیه پرداختند. کارشناسان برجسته در مورد تمام مسائل اصلی رأی دادند و توصیههایی را برای کاربرد بالینی تدوین کردند.
در مجموع پنج بسته کاری، متعاقب سیر بیمار از مرحله تشخیص تا درمان موضعی زیر بغل و پرداختن به سناریوهای بالینی خاص، ایجاد شد.
پروفسور دکتر پیتر دوبسکی، رئیس مرکز سینه در کلینیک هیرسلاندن سنت آنا در لوسرن، استاد برجسته دانشگاه لوسرن و محقق ارشد گردهمایی اظهار کرد: مزایای شیمی درمانی قبل از عمل در سرطان سینه همیشه به اندازه کافی درک نمیشود. دادههای منتشر شده نشان میدهد که ماستکتومی و برداشتن کامل غدد لنفاوی هنوز هم بسیار مکرر انجام و کاهش جراحی برداشتن غدد لنفاوی حتی با نتایج خوب قبل از عمل فقط تا حدی انجام میشود.
دکتر آندره پفوب از بیمارستان دانشگاه هایدلبرگ گفت: برداشتن تعداد کمتر غدد لنفاوی زیر بغل خطر آسیب رساندن به تخلیه لنفاوی بازو را کاهش میدهد. برای تکمیل دستورالعملهای موجود، گروه بینالمللی یک مفهوم پزشکی جدید با توصیههای عملی برای پیشگیری از جراحی برداشتن غیرضروری غدد لنفاوی که میتواند به سرعت در عمل بالینی ادغام شود، ایجاد کرده است.
در کنفرانسی در لوسرن در سپتامبر ۲۰۲۲، امکان دستیابی به وحدت نظر درباره بحثی که پیش از این پرمناقشه بود و ایجاد یک راهنمای عملی گسترده وجود داشت. کارشناسان شرکتکننده در بحث به ۷۲ بیانیه رأی دادند.
دکتر پفوب با جمعبندی نتایج ابراز کرد: با توجه به نتایج رأیگیری، تصویربرداری و آسیبشناسی استاندارد غدد لنفاوی باید پیش نیاز، برنامهریزی درمان موضعی و سیستمیک در بیماران مبتلا به سرطان سینه باشد. در اکثر سناریوهای مورد بحث در گردهمایی، برداشتن همه غدد لنفاوی زیر بغل میتواند با برداشتن هدفمند چند غدد لنفاوی، مانند غدد لنفاوی نگهبان، جایگزین شود.
وی افزود: نتیجه جراحی غدد لنفاوی پیامدهای پیچیدهای برای پرتو درمانی و شیمی درمانی یا هورمون درمانی بعدی دارد. این موارد باید متناسب با هر بیمار باشد. برای نظارت بر موفقیت توصیهها برای زنان، خطر عود سرطان و عوارض جانبی ثبت و ارزیابی میشود.
یافتههای این تحقیق در مجله دسترسی آزاد eClinicalMedicine منتشر شده است.
انتهای پیام