محمود شبان در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه طی ۲ سال بالغ بر ۳۲ هزار متر مربع به سطح گلخانههای شهرستان خلیلآباد اضافه شده، خاطرنشان کرد: این نشان میدهد کشاورزان به خوبی خشکسالی و بیآبی را درک کردهاند.
وی تصریح کرد: نگاه کاری ما توجه به جایگاه شهرستان در حوزه باغداری و کشاورزی است؛ لذا با ترغیب باغداران روشهای مختلف آبیاری و یا کشت محصولات گلخانهای مورد تأکید قرار دادیم. با اقدامات صورت گرفته خلیلآباد در بحث گلخانهها توانسته بیش از تعهد فعالیت کند و در این راه نیز بهرهبرداران همکاریهای خوبی داشتهاند.
شبان کشت ارقام مختلف انگور با نامهای بلک سیدلس، ترکمن ۴، اتوم رویال را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: در باغ الگویی یکی از باغداران این شهرستان همه این ارقام به خوبی جواب داده است، علاوه بر کم آب طلبی این ارقام مقاومت لازم را هم دارند.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد بیان کرد: مجری این طرح توانسته است در زمینی به مساحت حدود ۵ هکتار ارقام انگور را به عمل آورد، این ارقام ضمن اینکه صادراتی هستند بازار مناسب داشته و اقتصادی هم است.
افزایش بیرویه باغها با کشتهای سنتی اصلا جوابگو نیست
وی در ادامه توجه باغداران را به توصیههای کارشناسان ضروری دانست و افزود: با توجه به خشکسالیهای پی در پی افزایش بیرویه باغها در این راستا با کشتهای سنتی اصلاً جوابگو نیست، لذا کشاورزان باید با روشهای جدید و گلخانهای و نیز کشت ارقام بازار داخل و خارج که مورد پسند مشتریان داخل و خارج است اقدام کنند.
شبان با اشاره به اینکه از تیرماه برداشت انگور در شهرستان آغاز شده و صادرات این محصول هم در حال انجام است، گفت: در حال حاضر صادرات انگور به کشورهای روسیه، پاکستان، امارات و عراق در حال انجام است پیشبینی میکند با توجه به روند صادرات حدود ۱۰ درصد انگور شهرستان تا پایان برداشت صادرات شود.
وی با توجه به تغییر الگوی کشت و مقایسه ارقام انگور تجاری و کم آب طلب در شهرستان اظهار امیدواری کرد: با همکاری باغداران بتوانیم ارقام سازگار با شهرستان را شناسایی و به کشاورزان ارائه شود، بهترین رقم مناسب در باغ الگویی شهرستان کشت و بازدهی مطلوب آن دیده شده است.
شناسایی ۳۰ رقم انگور
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد با بیان اینکه در شهرستان خلیلآباد بیش از ۳۰ رقم انگور شناسایی شده است که مهمترین ارقام آن شامل پیکامی و عسکری معمولی است، گفت: این دو نوع رقم برای تولید کشمش و تازه خوری مصرف میشود.
وی از ترکمن ۴، لعل، ریش بابا، صاحبی، رزقی، یاقوتی، فخری، مسکه، طرقی، خلیلی و ارقام تجاری جدید که برای تازه خوری و تهیه مویز و تیفی استفاده میشود نام برد و گفت: سطح زیر کشت انگور در خراسان رضوی نزدیک به ۲۲ هزار هکتار با میانگین تولید ۲۱ تن در هکتار بوده که بیشتر سطح زیر کشت آن مربوط به خلیلآباد است.
شبان با اشاره به اینکه برخی کشاورزان ۵ تا ۷ برابر بیشتر از میانگین در هکتار تولید دارند، تصریح کرد: کشاورزان این شهرستان توانستهاند انواع محصولات را در بستر گلخانه کشت کنند.
وی عنوان کرد: پارسال بالغبر ۵۰۰ هکتار آبیاری نوین در روشهای مختلف اجرا شده است، حتی برای اولین بار آبیاری زیرسطحی با بلوکه سیمانی، آبیاری سطحی با لوله پی وی سی و آبیاری زیرسطحی تحتفشار در حال اجرا است.
۸۵ درصد مردم شهرستان خلیلآباد کشاورز هستند
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد با تأکید بر اینکه کشاورزان باید دانش را به مزارع و باغات خود ببرند، گفت: اگر در کشاورزی خود تغییر ایجاد نکنیم بدون شک شرایط محیطی تغییر ایجاد خواهد نمود، امسال به دلیل تنشهای آبی و قرار گرفتن شهرستان در شرایط خشکسالی بسیار شدید دچار بیشترین تنش آبی هستیم.
وی با اعلام اینکه ۸۵ درصد مردم شهرستان خلیلآباد کشاورز هستند، گفت: خلیلآباد اولین شهرستان در خراسان رضوی است که پرورش درختان میوه را در بستر گلخانه انجام داده و این میتواند یک الگو برای سایر نقاط باشد، اکثر محصولاتی که امکان پرورش در گلخانه را دارند در این شهرستان انجام شده است.
مرکز شهرستان ۵۰ هزارنفری خلیلآباد در فاصله ۲۴۲ کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است. خلیلآباد مرکب از دو بخش مرکزی و ششطراز ۲۷ روستا دارد. دو سوم جمعیت این شهرستان شامل ۳۲ هزار نفر ساکن روستاها هستند. ۸۵ درصد مردم خلیلآباد به شغل کشاورزی اشتغال دارند.
انتهای پیام