چند روزی از اعلام رسمی انصراف از ادامه حضور در رقابتهای لیگ برتر بسکتبال، توسط باشگاه آویژه صنعت پارسای مشهد گذشته و با وجود تماسهای مختلف با مدیران این تیم، همچنان آویژهایها بر تصمیم خود ایستادهاند و به نظر میرسد خیال بازگشت ندارند.
شنیدهها حکایت از آن دارد که مدیران آویژه صنعت پس از چند سال حضور در رقابتهای لیگ برتر تصمیم گرفتهاند به جای حضور در بالاترین سطح بسکتبال کشور، در بحث آکادمی و فعالیتهای زیرساختی حضوری فعال داشتهباشند. آنها منتظر چراغ سبز اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی هستند تا در صورت واگذاری یک قطعه زمین، سالنی اختصاصی برای بسکتبال مشهد بسازند و در قامت یک آکادمی تمام تمرکز خود را روی استعدادیابی بگذارند.
نکته جالب در این میان واکنش اداره کل ورزش و جوانان است. تاجفیروز که به تازگی سکان هدایت ورزش استان را برعهده گرفته، نمیخواهد در ماههای نخست حضورش شاهد تعطیلی اندک تیمهای حرفهای باقیمانده در ورزش خراسان باشد و به همین خاطر از سوی اداره کل بارها پیغامهایی برای آویژه صنعت ارسال شده که هم در عرصه استعدادیابی فعالیت کنند و هم اجازه ندهند چراغ بسکتبال استان خاموش شود. پیشنهادی که البته تا به امروز با نظر مثبت مسئولان باشگاه آویژه همراه نشدهاست.
هنوز نمیتوان قاطع گفت که آویژه قطعا در لیگ برتر بسکتبال در سال ۱۴۰۲ شرکت نخواهدکرد، اما بعید نیست که در نهایت جمع بندی هیات مدیره باشگاه، پایان فعالیت در لیگ برتر باشد. نکته جالب توجه اما پیشنهادی است که به این تیم شده، برخی از پیشکسوتان بسکتبال استان از آویژه درخواست کردهاند ولو با تیمی جوان هم که شده در رقابتهای لیگ برتر یا لیگ یک بسکتبال حضور یابند.
فراهم کردن زیرساخت، مهمتر از تیمداری
با توجه به افزایش سنگین هزینههای تیمداری در عرصه لیگ برتر، شاید بهتر باشد که آویژه صنعت حداقل برای چند فصل به خود استراحت بدهد و تمرکزش را روی فراهم ساختن زیرساختها بگذارد. نباید فراموش کرد که بسکتبال مشهد از نظر سختافزاری وضعیت چندان مطلوبی ندارد و تنها سالن آبرومند شهر، همان سالن مجموعه ورزشی سجاد است که آن هم با ارفاق در این سالها موفق به اخذ میزبانی از رقابتهای لیگ برتری شد و ضعف و کمبود، کم نداشت.
اگر قرار باشد مسئولان آویژه صنعت در ۲ راهی تیمداری در لیگ برتر و تمرکز روی ساخت یک آکادمی مجهز، یکی را انتخاب کنند منطقا گزینه دوم خدمت بهتری به بسکتبال پر از استعداد خراسان رضوی است. کاری که فرش مشهد در تمام این چند دهه انجام داده و اتفاقا ثمرهاش را هم با ملیپوشانی که به تیمهای ملی تقدیم کرده، دیده است.
باید بپذیریم در فضای خاص ورزش ایران که حضور تیمهای دولتی عرصه را برای بخش خصوصی حسابی تنگ کرده، حضور بخش خصوصی بدون پشتوانه در لیگ برتر نهایتا مثل یک مسکن برای چندسال شاید مفید باشد و در نهایت در این رقابت نابرابر، این بخش خصوصی است که مجبور به ترک میدان خواهدبود.
باشگاه فرش مشهد در سال ۱۳۷۹ سالن شهیدحمیدی را احداث کرد و از سال ۱۳۸۶، با وجود پایان حضور در لیگ برتر بزرگسالان، در رده های پایه باقی ماند و اتفاقا ثمرات حضورش برای بسکتبال استان در تمام این مدت محسوس است. نباید فراموش کرد که همین سالن شهیدحمیدی هم فقط مختص بسکتبال نیست و این همه برکت برای این رشته ورزشی در استان داشته، در چنین شرایطی اینکه یک سالن اختصاصی بسکتبال توسط آویژه احداث شود، اتفاقی بزرگ و شیرین محسوب می شود. سالن شهید حمیدی برای رشته های مختلف جانبازان و معلولان از جمله بسکتبال باویلچر، بوچیا و ... نیز استفاده میشود.
حالا توپ در زمین مدیران استان است، آیا در خصوص فراهم کردن زمینی برای احداث سالن با باشگاه آویژه صنعت پارسا همکاری میکنند؟
یادداشت از: شروین رمضانی، دبیر سرویس ورزشی ایسنا- منطقه خراسان
انتهای پیام