کسب رتبه ۱۳ خودروی دانشجویی «رهام» در مسابقه ۲۰۲۳

تیم خودروی فرمول دانشجویی رهام دانشگاه فردوسی مشهد در مسابقات ۲۰۲۳ ایتالیا حائز رتبه سیزدهم شد.

به گزارش ایسنا، پیست ریکاردو پالتی در نزدیکی شهر پارما ایتالیا از ۱۲ تا ۱۶ جولای (۲۱ تا ۲۵ تیر) میزبان حضور ۶۵ تیم دانشگاهی از سراسر دنیا به منظور شرکت در مسابقات فرمول دانشجویی ایتالیا ۲۰۲۳ بود. از این تعداد تیم، ۶۲ تیم از کشورهای اروپایی و ۳ تیم از کشورهای ایران، اندونزی و مصر بودند.

این مسابقات شامل چهار دسته خودروهای احتراق داخلی، خودروهای الکتریکی، خودروهای خودران و کلاس طراحی خودرو (کانسپت) بوده است.

سید محمدحسین ابریشمی، سرپرست تیم رهام در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: تیم رهام از دانشگاه فردوسی مشهد در دسته خودروهای احتراق داخلی با ۲۱ تیم دیگر در این کلاس به رقابت پرداخت و به دلیل مشکلات گمرکی، خودرو به مدت ۱۰ روز در گمرک شهر "پارما" در ۳۰ کیلومتری محل مسابقه توقیف شد و سرانجام در روز ۱۲ جولای به سختی از گمرک ترخیص شد.

وی ادامه داد: بنابراین اعضای تیم از روز دوم مسابقه با ذهنی خسته و آشفته مسابقه را شروع کردند.

ابریشمی، ساختار مسابقه را شامل ۳ بخش کلی "تست‌های ورودی"، "آیتم‌های استاتیک" و "آیتم‌های دینامیک" دانست و اظهار کرد: تست‌های ورودی شامل آزمون‌های بازرسی فنی، شیب، تست صدای اگزوز و تست ترمز بوده و تمامی تیم‌ها موظف به پاس کردن هر چهار تست برای شرکت در آیتم‌های "دینامیکی" این رقابت بودند.

عضو تیم خودروی دانشجویی رهام، خاطر نشان کرد: سختگیری داورها در این تست‌ها به حدی بالا بود که از ۲۲ تیم دسته احتراق داخلی، تنها ۹ تیم موفق به عبور از هر چهار تست شدند و تیم رهام هر چهار تست فوق را در یک روز پاس و جواز حضور در آیتم‌های دینامیکی را کسب کرد که این امر نشان از کیفیت و دقت بالا در طراحی و ساخت خودرو و مطابقت کامل با قوانین مسابقه دارد.

به گفته وی، آیتم‌های استاتیک شامل طراحی مهندسی، کاست ریپورت و طرح کسب و کار (Business Plan) بوده که بر اساس گزارشات ارسالی تیم‌ها برای کمیته داوری و پرسش و پاسخ حضوری با آنها در محل مسابقه صورت می‌گیرد.

رتبه‌بندی تیم رهام در آیتم‌های استاتیکی به شرح زیر است:

آیتم Business Plan: رتبه ۱۲
آیتم طراحی مهندسی: رتبه ۱۳
آیتم کاست ریپورت: رتبه ۱۸

آیتم‌های دینامیک

در این بخش تیم‌ها باید آزمون‌های چهار آیتم شتاب، اسکیدپد، اتوکراس، استقامت و مصرف سوخت را پاس کنند. این آیتم‌ها بر اساس عملکرد تیم در پیست امتیازدهی می‌شوند.

رتبه‌بندی رهام در آیتم‌های دینامیک به شرح زیر است:

آیتم شتاب: رتبه ۸
آیتم اسکیدپد: رتبه ۸
آیتم اتوکراس: رتبه ۵
آیتم استقامت و مصرف سوخت: رتبه ۵

ابریشمی تاکید کرد: در پایان، رتبه‌بندی نهایی تیم‌ها با توجه به امتیازات کسب شده در آیتم‌های مختلف استاتیکی و دینامیکی صورت می‌گیرد که تیم رهام رتبه ۱۳ را کسب کرد.

وی در این باره توضیح داد: دلیل کسب این رتبه با وجود رتبه‌های تک رقمی آیتم‌های دینامیک، این است که امتیازدهی مسابقه به صورت نسبی صورت می‌گیرد؛ یعنی برترین تیم امتیاز کامل را گرفته و مابقی تیم‌ها به نسبت اختلاف با آن تیم امتیازدهی می‌شوند و اگر فاصله آنها تا تیم برتر از حدی بیشتر باشد، امتیازی به آنها تعلق نمی‌گیرد.

ابریشمی یادآور شد: این دوره تیم برتر مسابقه یعنی تیم دانشگاه پادوا ایتالیا به قدری خوب ظاهر شد که برخی تیم‌ها از جمله تیم رهام با وجود حضور در آیتم‌های دینامیکی، امتیازی کسب نکردند و عملا با تیم‌هایی که حتی تست‌های ورودی را پاس نکرده و در آیتم حضور نداشتند، تفاوتی نداشتند. علی‌رغم اعتراض تیم به کمیته داوری و تقاضای تجدیدنظر در امتیازدهی، درخواست تیم به جایی نرسید و رده‌بندی نهایی شد.

وی افزود: تیم رهام با حضور خود در این مسابقات موفق به پاس کردن تمامی تست‌های ورودی و اتمام تست دشوار استقامت به اهتزاز درآوردن پرچم جمهوری اسلامی ایران شد که این امر مایه افتخار است و امیدواریم این حضور مقدمه‌ای بر موفقیت‌های بیشتر برای سایر تیم‌های ایرانی در این مسابقات باشد.

به گزارش ایسنا، لیست اعضای شرکت کننده در مسابقه فرمول دانشجویی ایتالیا ۲۰۲۳ به این شرح است:

دکتر فرهاد کلاهان (عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی)
سید محمد حسین ابریشمی (دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی)
سینا احمدآبادی (دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی)
حسین علیزاده (دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی)
امیررضا ضیایی (دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی)
آرمین شهرستانی (دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی)
محمد فرید دری (دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی)
محمد قربانی فارمد (فارغ‌التحصیل مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی)
محمد سالارنیا (دانشجوی مکانیک خودروی دانشکده فنی و حرفه ای شهید منتظری)
جواد ایزدی (دانشجوی مکانیک خودرو دانشکده فنی‌وحرفه‌ای شهید منتظری)
نیلوفر داوودی (دانشجوی مهندسی صنایع دانشگاه فردوسی)
 گلناز بختی (دانشجوی مهندسی صنایع دانشگاه فردوسی)
زهرا عیدیان (دانشجوی مهندسی صنایع دانشگاه فردوسی)

از این تعداد ۸ نفر موفق به اخذ ویزا برای شرکت در مسابقات شدند که افراد شرکت‌کننده در مسابقات فرمول دانشجویی ایتالیا ۲۰۲۳ به شرح زیر است:

سید محمد حسین ابریشمی (دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی)
سینا احمدآبادی (دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی)
حسین علیزاده (دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی)
امیررضا ضیایی (دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی)
آرمین شهرستانی (دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی)
محمد فرید دری (دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی)
محمد قربانی فارمد (فارغ‌التحصیل مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی)
محمد سالارنیا (دانشجوی مکانیک خودروی دانشکده فنی‌وحرفه‌ای شهید منتظری)

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۸ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402042818246
  • خبرنگار : 30057