فعالیت ۳۵۰ مبلغ حوزه علمیه در دهه اول محرم در چهارمحال و بختیاری

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه علمیه چهارمحال‌وبختیاری گفت: ۳۵۰ مبلغ حوزه علمیه در دهه اول محرم به تبیین‌گری مکتب حسینی می‌پردازند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین مردانی در گفت‌وگو با ایسنا، با تسلیت فرارسیدن ایام سوگواری شهادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و با اشاره به اینکه مسیر اعزام کوتاه‌مدت مبلغ از قم بازگشایی شده است، اظهار کرد: در دهه محرم امسال، ۱۳۰ مبلغ خانم و آقا از قم و دیگر شهرها سهمیه استان است که همزمان با دهه اول محرم در چهارمحال‌وبختیاری حضور می‌یابند. نزدیک به ۱۴۰ مبلغ مستقر در مساجد سراسر استان به امر تبلیغ در دهه اول محرم خواهند پرداخت که باید گفت مجموع مبلغان خانم  و آقا در این ایام به ۳۵۰ نفر می‌رسد.

معاون حوزه علمیه استان ادامه داد: این مبلغان هم در مساجد و تکایا و هم روضه‌های خانگی، موکب‌ها و هیئات مذهبی در محلات شهرها و روستاها به امر مهم تبلیغ و تبیین می‌پردازند.

مردانی در خصوص محتوای تبلیغ مبلغان در دهه محرم، توضیح داد: در این راستا، معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم محتواهایی را متناسب با دهه اول محرم و مباحث سخنرانی و منبرها در اختیار مبلغان قرار داده است. این «ره‌توشه‌ها» به‌صورت مناسبتی و موضوع‌بندی شده و نیز مباحث مهمی همچون جهاد تبیین، گام دوم انقلاب، مسئله جمعیت و دیگر دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب و بزرگان و مراجع دینی در اختیار روحانیون و مبلغان خانم و آقا قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: در برخی مناطق از دورترین نقاط صعب‌العبور تا شهرها، مبلغان طرح هجرت استقرار دائم دارند و همچنین مبلغان اعزامی در طی ۱۰ روز میهمان استان خواهند بود که این افراد عموماً به خانه‌های عالم خالی از روحانی و یا مناطقی که درخواست حضور روحانی دارند، اعزام می‌شوند.

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه علمیه استان با اشاره به قرار داشتن مدارس علمیه در فصل تعطیلات تابستان، گفت: بنابراین، قاعدتاً برنامه‌های عزاداری حسینی در مدارس علمیه برپا نمی‌شود؛ با این‌حال اکثر طلاب و اساتید حوزه در برنامه‌های محوری دفاتر امام‌جمعه حضور دارند که از جمله در مرکز استان، دفتر امام‌جمعه شهرکرد صحنه برپایی محافل عزاداری در طول دهه با حضور و سخنرانی اساتید استانی خواهد بود.

مردانی در خصوص اهم موضوعات پیش‌بینی شده برای ارائه در محافل عزاداری دهه اول محرم از سوی مبلغان، توضیح داد: سبک زندگی، روش‌های تربیت فرزند ولایتمدار، نحوه همسرگزینی در سیره امام حسین(ع) و امام سجاد(ع)، پیامدهای ازدواج دیرهنگام، شیوه افزایش اعتماد به نفس نوجوانان‌ در خانواده، تحکیم روابط همسران از منظر آیات و روایات، ویژگی‌های مطلوب در خانه از جمله موضوعات در قالب یکی از ره‌توشه‌هاست که با موضوع تخصصی تبلیغ و خانواده در اختیار طلاب و مبلغان در دهه محرم قرار گرفته است.

وی گفت: یک ره‌توشه عمومی نیز طراحی شده است که مباحثی ناظر بر گریستن بر امام حسین(ع)، عنایت امام حسین(ع) به عزاداران و زائران، عنایت امام حسین(ع) به علما، معنویت از دیدگاه رهبری، نذر برای حضرت سیدالشهدا(ع)، مواسات و دغدغه‌مندی از منظر قرآن و ... را شامل می‌شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۸ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402042818234
  • خبرنگار : 50124