امیر کوکائیان سهشنبه ۲۷ تیرماه در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه پیشبینی شده اعتبارات سازمان بهزیستی به ویژه در حوزه توانبخشی در بعضی فعالیت ها تا چهار برابر هم افزایش خواهد یافت، مطرح کرد: در بحث تجهیزات توانبخشی، سال گذشته پنج میلیارد تومان خرید تجهیزات پزشکی داشتیم و در سه ماه گذشته فعلاً دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان ابلاغ اعتبار شده و خرید تجهیزات در دست اقدام است و انتظار داریم نسبت به پارسال بتوانیم تجهیزات بیشتری خریداری کنیم.
وی با اشاره به مقایسه خرید تجهیزات بین سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ افزود: در سال ۱۴۰۰، حدود سه میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۱ افزون بر پنج میلیارد تومان خرید تجهیزات داشته ایم یعنی حدود ۶۵ درصد افزایش اعتبار داشتیم.
کوکائیان درباره برنامه های پیش بینی شده در سال جاری خاطرنشان کرد: یکی از سیاستهای پیگیری شده توسعه مرکز روزانه توانبخشی در سطح استان به ویژه شهرستان ها است، راه اندازی مرکز چند معلولیتی روزانه را در دستور کار داریم به طوریکه یک مرکز طی روزهای اخیر در شهرستان رزن افتتاح خواهد شد و پیگیر هستیم در سایر شهرستان ها نیز افتتاح مرکز روزانه توانبخشی را داشته باشیم.
کوکائیان ادامه داد: گسترش مراکز خانه حمایتی یا میان دوره ای از دیگر برنامه های بهزیستی است؛ این خانه ها، مراکز شبانه روزی با ظرفیت حداکثر ۱۰ نفر با هدف جایگزینی اسکان تجمعی، با تعداد افراد کمتر و به سمت خانه رفتن به منظور افزایش کیفیت کار هستند.
وی با بیان اینکه طی روزهای اخیر خانه بیماران روانی و مزمن بانوان را در شهرستان همدان افتتاح خواهیم کرد و پیگیر توسعه این مراکز هستیم، یادآور شد: درباره مراکز مراقبت در منزل نیز دو طرح مراقبت اولیه و ویزیت در منزل را دنبال می کنیم به طوریکه برخی معلولان در خانه توسط خانواده هایشان نگهداری می شوند و با سختیهایی مواجهاند چراکه آنها تمایلی برای سپردن مددجویان به مراکز شبانه روزی ندارند در ضمن در زمینه ویزیت هم دچار مشکل هستند.
کوکائیان با بیان اینکه بسته به نوع بیمار، ویزیت در منزل همراه با گروه های تخصصی شامل پزشک، روانپزشک، فیزیوتراپ و کاردرمانی با حضور در منزل مددجو انجام میگیرد، افزود: شش مرکز ویزیت در منزل در سطح استان در حال فعالیت است که حدود ۲۹۸ نفر از این مراکز خدمت میگیرند. در بحث مراقبت در منزل نیز کسانی که مربی هستند کمک به خانواده ها میدهند که در این زمینه پنج مرکز داریم که ۳۵۱ نفر را تحت پوشش دارند البته تعداد مراکز کم است که افزایش این مراکز جزو اهداف بهزیستی است.
وی درباره کاشت حلزون مطرح کرد: این برنامه توسط دانشگاه علوم پزشکی و در بیمارستان بعثت همدان انجام میشود و آمار دقیق دست آنهاست اما بهزیستی در این زمینه کمک های حمایتی و مالی برای انجام جراحی و تغییر تجهیزات کاشت حلزون را در دستور کار دارد به طوریکه تا مهرماه سال گذشته مبلغ سه میلیون تومان به هر مددجوی متقاضی تخصیص میدادیم که خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده توسط دانشگاه مبلغ جراحی رایگان شد و دیگر بهزیستی نیاز به ورود ندارد و تنها در بحث توانبخشی بعد از جراحی از جمله تربیت شنیداری و تأمین تجهیزاتی که در کاشت حلزون به کار می رود، ورود می کند که طبق آمار، سال گذشته حدود ۸۰ نفر را توانستیم در این زمینه پوشش دهیم.
وی درباره مرکز نگهداری بیماران روانی و مزمن نیز بیان کرد: یکی از مشکلات ما در استان پذیرش بیماران روانی و مزمن بود که ظرفیت مراکز ما پر بود، با پیگیری های انجام شده پارسال در شهرستان ملایر یک مرکز راه اندازی شد و برای مرکز حضرت ابوالفضل(ع) همدان نیز به عنوان یکی از بهترین مراکز در سطح کشور، افزایش ظرفیت را خواهیم داشت.
انتهای پیام