به گزارش ایسنا، به نقل از نشریه تلگراف، بن والاس، وزیر دفاع انگلیس اظهار کرد، برنامههای کاهش اندازه ارتش انگلیس به دلیل محودیتهای بودجه نظامی به این معنی خواهد بود که کشور سربازانش را به جای آنکه با تسلیحات پیشرفته به نبرد بفرستد با "چنگک" بفرستد.
او این اظهارنظرها را در آستانه انتشار سند مهم وزارتخانه اش تحت عنوان "سند فرماندهی دفاعی" در امروز سه شنبه مطرح کرد؛ این سند در واقع به روزرسانی نسخه اصلی آن که بعد از حمله روسیه به اوکراین منتشر شد، محسوب میشود.
این ارزیابی در حالی از سوی بن والاس مطرح میشود که انگلیس چند ماه قبل در راستای تشدید حمایتهایش از ارتش اوکراین در جنگ با روسیه تانکهای جنگی اصلی خود از مدل "چلنجر" را برای کییف فرستاد.
این سند برنامههایی را برای مدرنیزه سازی ارتش انگلیس و مطابق سازی آن با "چشم انداز متغیر جهانی" و اولویت دهی به سرمایهگذاری در حوزه دانش و فنآوری ارائه میکند.
والاس چندی پیش اعلام کرده بود که تعداد سربازان کاملا آموزش دیده ارتش انگلیس قرار است تا سال ۲۰۲۵ از رقم ۸۲۰۰۰ به ۷۳۰۰۰ تن کاهش یابد که این کمترین تعداد سربازی است که این ارتش تاکنون به خود دیده است.
او در سخنرانی اخیر خود اظهار کرد: "من حاضر نیستم وقتی قرار است پنج میلیارد پوند بودجه نیروهای مسلح را کاهش دهیم دوباره ۸۲۰۰۰ نیرو در ارتش داشته باشم. شما بیش از هر چیز نیاز به تجهیزات برای این سربازان نظیر محل سکونت، پادگان، دوربین دید در شب، کلاه ایمنی، تفنگ و هر تجهیزات دیگری که قرار است به آنها بدهید، دارید."
او اضافه کرد: "آیا شما میخواهید برای یک گروه رزمی ۳۰۰ خودروی زرهی خریداری کنید یا می خواهید به آنها چنگک برای جنگیدن بدهید؟ منظور من این است که انتخاب در این زمینه با شما است."
به گفته وزیر دفاع انگلیس، اوکراین این درس اساسی را داشته که یک ارتش باید "شکلگیری عالی داشته باشد."
او اضافه کرد:"بهتر است ۳۶۰ تا سرباز با توانمندیهای بهتر داشته باشید. من حاضر به فداکاری در این زمینه نیستم."
او اضافه کرد، وظیفه او آماده ساختن ارتش برای نبرد برای زمانی که مقامها بخواهند در آینده دست به توسعه نیروهای مسلح بزنند، است.
به نوشته نشریه تلگراف، این سند وزارت دفاع انگیس که امروز در پارلمان اعلام میشود، ۲.۵ میلیارد پوند سرمایهگذاری در انبارسازی تسلیحات و تجهیزات با هدف ارتقای آمادگی رزمی نیروهای مسلح را وعده میدهد.
وزارت دفاع انگلیس در این سند همچنین متعهد میشود به این که ارتش را با ارتقای توانمندی های روبوتیک، تسلیحات لیزری و افزونههای انسانی به یک ابرقدرت در حوزه دانش و فنآوری تبدیل کند.
به گفته چند مقام نظامی، تمرکز عمده این سند بر "درسهای جنگ در اوکراین" با هدف "ایجاد یک نیروی رزمی معتبری است که انگلیس را در مسیر یک ارتش تراز بالای جهانی هم در حال حاضر و هم در آینده حفظ کند."
ژنرال پاتریک سندرز، رئیس ستاد کل ارتش انگلیس در ماه گذشته میلادی گفت، لندن نمیتواند بیش از این "پشت ارتشهای متحدانش در ناتو قایم شود" و تانک های "منسوخ شده" ارتش انگلیس را مثل این دانست که "در عصر آی فون از تلفنهای ثابت با شمارهگیر دایرهای استفاده شود."
بن والاس تاکید کرد، کاستن از تعداد سربازان ارتش انگلیس – در حالی که حزب کارگر وعده جلوگیری از آن در صورت پیروزی در انتخابات بعدی را داده – باعث تضعیف ارتش نشده است.
او تاکید کرد وزارت دفاع انگلیس باید به روی تانکها به عنوان "یک بخش بنیادین ارتش" سرمایه گذاری کند.
وزیر دفاع انگلیس افزود: "قطعا ما به تانکها نیاز داریم. هیچ کس از تانکها چشم پوشی نمیکند. هر میزان تانکی هم که داریم باید روی قابلیت استقرار و دفاع و خدمات دهی مناسب آنها سرمایهگذاری کنیم."
بن والاس اخیرا اعلام کرده بود قصد دارد در دور بعدی تغییرات در کابینه دولت انگلیس از سمت وزیر دفاع استعفا دهد.
انتهای پیام