فرماندار خلیل‌آباد:

خلیل‌آباد به مرکز مستقیم صادرات انگور تبدیل شده است

فرماندار خلیل‌آباد گفت: وجود ۵ سردخانه با ظرفیت ۹۰۰۰ تن باعث شده تا خلیل‌آباد به مرکز مستقیم صادرات انگور به سایر کشورها تبدیل شود.

سید مسعود یاوری در حاشیه بازدید از سردخانه‌های این شهرستان و یک باغ الگویی تولید انواع ارقام انگور در گفت و گو با ایسنا ضمن ابراز خرسندی از روند صادرات انگور این منطقه به کشورهای مختلف افزود: بخشی از تولیدات شهرستان به شهرهایی نظیر مشهد، تهران، تبریز، شیراز، اصفهان ارسال شده و بخشی هم به سایر کشورها از جمله روسیه و آسیای میانه و اروپا صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه ۸۰ درصد انگور تولید شده در منطقه تبدیل به کشمش و مابقی صرف تازه خوری می‌شود، از شهرستان خلیل‌آباد به عنوان قطب تولیدانگور در خراسان رضوی نام برد و اظهار کرد: خلیل‌آباد با داشتن ۵ سردخانه به ظرفیت ۹۰۰۰ تن به قطب سردخانه در منطقه ترشیز تبدیل شده است؛ این مهم باعث شده خلیل‌آباد به مرکز مستقیم صادرات انگور تبدیل شود.

فرماندار خلیل‌آباد با تأکید بر اینکه انگورکاران صبور باشند و در فروش محصول خود عجله نداشته باشند، عنوان کرد: شهرستان خلیل‌آباد رتبه اول سطح و تولید انگور خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است به طوری که همه ساله حدود ۱۵۰ هزار تن انگور از سطح باغات شهرستان برداشت می‌شود.

وی یادآور شد: شهرستان خلیل‌آباد با ۶۰۰۰ هکتار باغ انگور، نخستین شهر تولیدکننده‌ انگور و رتبه نخست تولید کشمش در استان به شمار می‌رود، این شهرستان یکی از قطب‌های کشاورزی خراسان رضوی است که محصول انگور و کشمش آن از شهرت جهانی برخوردار است.

یاوری با تأکید بر اینکه محصولات شهرستان باید با برندسازی و بسته‌بندی مناسب صادر شود، ایجاد بازارهای جدید برای صادرات را ضروری برشمرد و با تأکید بر بسته‌بندی و برندسازی محصولات کشاورزی شهرستان گفت: جوامع سنتی شهرستان باید از بازاریابی سنتی خارج شوند.

وی با بیان اینکه ۸۵ درصد مردم شهرستان خلیل‌آباد کشاورز هستند، افزود: با توجه به اینکه ۸۵ درصد باغات خلیل‌آباد زیر کشت انگور است، می‌طلبد در این حوزه برنامه‌هایی را در راستای ارتقاء بهره‌وری محصولات داشته باشند.

فرماندار خلیل‌آباد با اشاره به اینکه از حدود ۳۴۷ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی در خراسان رضوی ۱۲ هزار و ۳۳۰ نفر آن‌ها معادل ۳.۸ درصد در خلیل‌آباد فعال هستند، بیان کرد: حدود ۸۶.۵ درصد ارزش ناخالص تولیدات بخش کشاورزی شهرستان خلیل‌آباد در حوزه باغی، ۱۲.۵ درصد در حوزه دامی، کمتر از یک درصد در زراعت و حدود ۵ صدم درصد در بخش شیلات است.

وی خاطرنشان کرد: عمده ارزش ناخالص بخش کشاورزی شهرستان خلیل‌آباد از محصولات باغی است، این شهرستان ۳.۲ درصد ارزش ناخالص بخش کشاورزی استان را به خود اختصاص داده که در این حوزه رتبه ۱۲ را دارد.

یاوری در ادامه محدودیت منابع آبی را یکی از معضلات جدی بخش کشاورزی شهرستان برشمرد و گفت: منابع آبی به شدت رو به کاهش بوده و منابع آب تجدیدپذیر به شدت دچار تنش می‌شود.

مرکز شهرستان ۵۰ هزارنفری خلیل‌آباد در فاصله ۲۴۲ کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است. خلیل‌آباد مرکب از دو بخش مرکزی و ششطراز ۲۷ روستا دارد. دو سوم جمعیت این شهرستان شامل ۳۲ هزار نفر ساکن روستاها هستند. ۸۵ درصد مردم خلیل‌آباد به شغل کشاورزی اشتغال دارند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۷ تیر ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402042717303
  • خبرنگار : 30147