دکتر محمد ذاکرمشفق در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: دانشگاه ما با میانگین سنی حدود ۴۰ ساله اعضای هیات علمی، دانشگاه نسبتا جوانی است. طبیعی است که اساتید جوان، تمامی فعالیتهای آکادمیک خود را در چارچوب آییننامه ارتقا تنظیم میکنند و باید بپذیریم که همچنان آییننامه ارتقا، مقاله محور است.
وی افزود: البته باید به این نکته اشاره شود که انتشار مقالات اصیل و باکیفیت در مجلات معتبر بینالمللی امری بسیار ارزشمند و درخور تقدیر است اما در آییننامه ارتقا باید جایی برای اعضای هیات علمی فعال در عرصه صنعت و فناوری نیز دیده شود.
ذاکرمشفق با تاکید بر ضرورت بازنگری آیین نامه ارتقای مرتبه اعضای هیات علمی در راستای حل فناورانه مسائل جامعه و صنعت، گفت: اعضای هیات علمی بار سنگین مسائل آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و اجرایی را در دانشگاه به دوش میکشند. از طرف دیگر، حل یک مساله صنعتی و یا تولید یک محصول فناورانه امری زمانبر، دارای عدم قطعیت فنی و اقتصادی و گاه پر استرس و پر هزینه است و بدیهی است که بسیاری از اعضای هیات علمی، آگاهانه این مسیر را برای ارتقای خود انتخاب نکنند؛ مگر اینکه در آییننامه ارتقا تمهیدات لازم برای ارزشگذاری این گونه فعالیتها اتخاذ شود.
وی گفت: در دورههای گذشته چندین بار آییننامه ارتقا مورد بازبینی قرار گرفته است اما تغییرات موثری با تمرکز بر حوزه فناوری و نیز حل نیازهای جامعه و صنعت دیده نشده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول عنوان کرد: در چند دوره بازنگری آییننامه ارتقا، عمدتا نگرش مقالهمحور مورد توجه قرار گرفته است. پیشنهاد میشود با حفظ ارزشگذاری برای مقالات اصیل و باکیفیت، برای اعضای هیات علمی که به حوزه فناوری علاقهمند و برای حل مسائل کشور دغدغهمند هستند نیز جایگاه متناسبی قائل شویم تا این دسته از پژوهشگران به طور طبیعی برنامههای تحقیقاتی خود و دانشجویان خود را با آرامش خاطر در جهت ارتقای کیفی جامعه و صنعت کشور سوق دهند.
انتهای پیام